Închide meniul

Mats Wilander, reacţie fermă după ce Simona Halep a fost suspendată pentru dopaj: „Este o greșeală clară”

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 1 noiembrie 2022, 20:14

Mats Wilander, reacţie fermă după ce Simona Halep a fost suspendată pentru dopaj: „Este o greșeală clară

Fostul antrenor al Simonei Halep, reacţie fermă după interviul dat de româncă

Simona Halep, în timpul unui meci/ Profimedia

Mats Wilander a oferit primele declaraţii, după ce Simona Halep a fost suspendată pentru dopaj. Fostul campion suedez este de părere că românca este nevinovată, şi susţine că aceasta ar fi putut lua Roxadustat din greşeală.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Simona Halep luptă pentru a-şi dovedi nevinovăţia, după ce a fost depistată pozitiv la testele anti-doping efectuate la US Open 2022. Românca a fost suspendată provizoriu din tenis, şi merge să-şi caute dreptatea la un tribunal din Marea Britanie.

Mats Wilander, reacţie fermă după ce Simona Halep a fost suspendată pentru dopaj

Mats Wilander a comentat vestea că Simona Halep a fost depistată pozitiv la testele anti-doping. Deşi susţine că nu o cunoaşte pe deplin pe „Simo”, fostul tenismen este convins că românca nu ar fi luat în mod intenţionat nicio substanţă interzisă.

„Inima mea este alături de Simona Halep. Nu aș pretinde niciodată că o cunosc. Dar am urmărit-o jucând o mulțime de meciuri de tenis de-a lungul anilor și am intervievat-o de câteva ori. Aș spune că, dintre toate jucătoarele pe care le-am întâlnit, ea este una dintre cele care nu are cum să facă ceva intenționat. Ea a spus că va încerca să își reabiliteze numele.

Nu se știe niciodată, este posibil ca în ziua de azi să iei din greșeală ceva despre care nu știi mare lucru. Dar, din nou, nu-mi pot imagina că există un sportiv în lumea tenisului profesionist care să nu știe ce este bine să consume. Așa că mă gândesc că este o greșeală clară. Undeva pe parcurs, nu-mi pot imagina… Cred că Simona Halep este o mare atletă și o mare ființă umană, iar inima mea este cu ea. Și sper că își poate reabilita numele, pentru că vreau să o văd pe teren, pentru că presupun că este nevinovată, are un spirit grozav„, a declarat Mats Wilander, pentru Eurosport.

Reclamă

Variantă şoc pentru Simona Halep în scandalul de dopaj

Cristian Jura, cel care este arbitru în cadrul Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, a dezvăluit că Simona Halep este în faţa unui proces de durată. Campioana noastră a fost depistată pozitiv cu o substanţă interzisă, Roxadustat.

„Alte probe nu vor mai fi recoltate, sunt doar proba A și B care au fost analizate deja, deci din acest punct nu o să se mai întâmple nimic. Avem doar buletinele de analiză și suntem doar în etapa procedurală de mers în fața unui tribunal și de a încerca să-ți dovedești nevinovăția.

Nu vom avea un verdict mai devreme de un an și asta doar dacă sportiva va cere o procedură rapidă de contestare (expedite arbitration) a rezultatului WADA.

Reclamă 4 / 0/3

Știți cum este și cu procedura asta, sportivul o cere și trebuie văzut dacă se aprobă sau nu. În perioada asta poate juca doar la turnee demonstrative, dar atât.

Sunt mai multe interdicții cu privire la ce poate să facă sau ce nu poate să facă, dar în principal nu poate juca meciuri oficiale și asta este el mai important„, a declarat Cristian Jura pentru sptfm.ro.

Recomandări
Citește și:

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
16:47 VideoCamelia Bălțoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari știri ale zilei de 25 aprilie 16:45 LIVE SCOREUTA – Oţelul 0-0. Duel de foc pentru primul loc între Mircea Rednic şi Dorinel Munteanu 16:38 Foto„Domnul Şucu nu stăpâneşte lucrurile” Un cunoscut antrenor român a reacţionat după gestul uluitor al lui Krasniqi faţă de Lobonţ! 16:26 Irina Begu, eliminată în turul 2 de la WTA Madrid Open! Cu câți bani s-a ales românca, după duelul cu Madison Keys 16:16 „Problemele vor fi altele!” Florin Răducioiu, semnal de alarmă despre situația de la Dinamo. Mesaj sincer despre criza „câinilor” 15:53 Xavi a dezvăluit de ce a ales să rămână la Barcelona: „Acest proiect trebuie să continue” 15:26 EXCLUSIVAdrian Mihalcea, euforic după ce a promovat cu Unirea Slobozia: „Vom rămâne în istorie!” Ce a spus despre prime 15:05 „La mulţi ani, magicianule!” Postare emoţionantă de ziua lui Olimpiu Moruţan. Ce i-a urat Ankaragucu internaţionalului român 14:15 „Hai, mă, Gicane, chiar așa?” Dialog spumos între Gică Hagi și Ciprian Marica! „Pariul” făcut de „Rege” 14:08 0-57, una dintre cele mai severe înfrângeri din istoria hocheiului. România, pe lista meciurilor cu diferenţe uriaşe de scor Vezi toate știrile
Citește și