Închide meniul

Variantă şoc pentru Simona Halep! Riscă să nu mai joace niciun meci în 2023. Când ar urma să primească verdictul în scandalul de dopaj

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 1 noiembrie 2022, 13:48

Variantă şoc pentru Simona Halep! Riscă să nu mai joace niciun meci în 2023. Când ar urma să primească verdictul în scandalul de dopaj

Simona Halep a primit o nouă lovitură. Anunţul oficial făcut de WTA

Simona Halep, în timpul unui meci / Profimediaimages

Variantă şoc pentru Simona Halep, după ce a fost suspendată provizoriu pentru dopaj. Fostul lider WTA riscă să nu joace niciun meci în viitorul sezon WTA. „Simo” mai are de aşteptat până să primească acceptul de a reveni pe terenul de tenis.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Aşa cum AntenaSport a anunţat în exclusivitate, Halep îşi caută dreptatea la un tribunal din Marea Britanie. Abia apoi se va duce la TAS.

Variantă şoc pentru Simona Halep în scandalul de dopaj

Cristian Jura, cel care este arbitru în cadrul Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, a dezvăluit că Simona Halep este în faţa unui proces de durată. Campioana noastră a fost depistată pozitiv cu o substanţă interzisă, Roxadustat.

Alte probe nu vor mai fi recoltate, sunt doar proba A și B care au fost analizate deja, deci din acest punct nu o să se mai întâmple nimic. Avem doar buletinele de analiză și suntem doar în etapa procedurală de mers în fața unui tribunal și de a încerca să-ți dovedești nevinovăția.

Nu vom avea un verdict mai devreme de un an și asta doar dacă sportiva va cere o procedură rapidă de contestare (expedite arbitration) a rezultatului WADA.

Reclamă

Știți cum este și cu procedura asta, sportivul o cere și trebuie văzut dacă se aprobă sau nu. În perioada asta poate juca doar la turnee demonstrative, dar atât.

Sunt mai multe interdicții cu privire la ce poate să facă sau ce nu poate să facă, dar în principal nu poate juca meciuri oficiale și asta este el mai important„, a declarat Cristian Jura pentru sptfm.ro.

Românul de la TAS anunţă că este o diferenţă mare între cazul Simonei Halep şi cel al Mariei Sharapova. Rusoaica a fost depistată pozitiv cu meldoniu şi a revenit în circuit după 15 luni.

Reclamă 4 / 0/3

Cazul Simonei Halep e cu totul diferit față de cel al Sharapovei, nu trebuie sa le comparăm.

Rusoaica a folosit o substanță aflată pe lista de tranziție a celor interzise, pe când Simona e acuzată pentru dopaj cu o substanță interzisă de mai multi ani„, a mai spus Jura.

Cum a comentat Jimmy Connors scandalul de dopaj

Jimmy Connors a comentat scandalul de dopaj care o are în prim-plan pe Simona Halep. Fostul lider ATP s-a declarat surpins de faptul că românca se confruntă cu o astfel de situaţie, având în vedere performanţele sale remarcabile din tenis.

Simona Halep a fost suspendată provizoriu din tenis, după ce a fost depistată pozitiv cu o substanţă interzisă, numită Roxadustat. Vestea a şocat lumea sportului alb, şi mai multe legende şi-au exprimat susţinerea pentru româncă.

Am văzut știrea. Eu nu cred că este așa. Clar s-a întâmplat ceva ciudat. E dublă camioană de Grand Slam, e o jucătoare care muncește foarte mult, care își vede de treaba ei. Nu o apăr și nu o acuz. Spun doar ce am văzut din afară la ea. Când am văzut știrea, am zis că trebuie să citesc mai mult, însă nu am intrat în detalii: ce a făcut, cum s-a întâmplat, când a fost prinsă.

Nu știu regulile de acum din tenis (n.r – în privința dopajului), îmi este greu să spun ceva despre acest caz, dar sper că a fost o greșeală și va reveni pentru că îmi place stilul ei, e genul de jucătoare care muncește din greu și dă tot ce poate pe teren. Sper că va continua să fie o forță în circuitul feminin”, a declarat Jimmy Connors, în cadrul podcastului Advantage Connors.

Reclamă
Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:27 Costel Gâlcă, după înfrângerea cu CFR Cluj: „Trebuie să facem mult mai mult să câştigăm”! Ce a spus despre lupta pentru locul 2 0:10 Tabloul complet al optimilor Campionatului Mondial de snooker. 8 capi de serie sunt out 25
apr.
23:58
FCSB e la un punct de titlu, lupta pentru locul 2 devine teribilă! Cum arată acum clasamentul în play-off
25
apr.
23:55
Daniel Bîrligea, mesaj pentru Edi Iordănescu după ce a marcat în Universitatea Craiova – CFR Cluj 0-1: „O să dau totul!”
25
apr.
23:35
FotoUniversitatea Craiova – CFR Cluj 0-1. Bîrligea a marcat singurul gol al meciului! Oltenii au ratat matematic titlul
25
apr.
23:22
Nicolae Dică a spus totul despre conflictul cu Denis Alibec! Ce a declanşat tensiunile dintre ei doi: „A spus că nu e de acord”
25
apr.
23:05
„S-a operat ieri” Mihai Stoica, ultimele detalii despre situația lui Vlad Chiricheș. Când va reveni pe teren fundașul de la FCSB
25
apr.
22:53
UPDATESorana Cîrstea s-a calificat în turul 3 la WTA Madrid Open! Urmează un duel „stelar” cu Iga Swiatek
25
apr.
22:47
FotoOlimpiu Moruțan s-a fotografiat cu tortul pe patul de spital și a oferit prima reacție, după ce a fost operat de ziua lui!
25
apr.
22:41
Sorana Cîrstea, după ce s-a calificat în turul 3 la Madrid: „Nu ştiam cum joacă”! Ce a spus „Sori” despre noul ei antrenor
Vezi toate știrile
Citește și