Închide meniul

Mihai Stoica, după ce Simona Halep a fost suspendată pentru dopaj: „Nu mă mai surprinde nimic!”

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 21 octombrie 2022, 20:14

Mihai Stoica, după ce Simona Halep a fost suspendată pentru dopaj: „Nu mă mai surprinde nimic!

Mihai Stoica

Mihai Stoica, într-o conferință de presă pentru FCSB / Captură Antena Sport

Mihai Stoica a oferit prima reacție după ce Simona Halep a fost suspendată pentru dopaj. MM nu este surpris de vestea tulburătoare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Simona Halep a fost testată pozitiv cu Roxadustat, o substanţă interzisă în rândul sportivilor. Testul anti-doping a ieşit pozitiv, după ultimul turneu la care a participat românca, US Open.

Mihai Stoica, prima reacție după ce Simona Halep a fost suspendată pentru dopaj

„N-aș vrea să fac nicio referire la Simona Halep, habar n-am cum a ajuns în situația asta. Știu că mulți sportivi caută substanțe care să ajute la dezvoltarea performanței și care să nu fie pe lista substanțelor, așa că nu mă mai surprinde nimic. Îmi pare foarte rău, e sportiva care a ținut România în atenția tuturor în ultima decadă chiar.

Un sportiv de elită, cum este Simona Halep, trebuie să aibă un medic angajat care să nu-l lase pe sportivul respectiv să facă absolut nimic de capul lui. Cristi Chivu, la un moment dat, își suna medicul de la Inter și îl întreba dacă cu gelul respectiv se poate spăla pe cap. S-a și schimbat staff-ul (n.r – Simonei Halep), n-am auzit de niciun medic, deși am auzit de fizioterapeuți, kinetoterapeuți, antrenori”, a spus Mihai Stoica, conform orangesport.ro.

Cine sunt traşi la răspundere, după ce Simona Halep a fost prinsă dopată

Pompiliu Popescu a declarat că medicii nu se expun la riscul de a administra substanţa Roxadustat, fiind conştienţi de efectele adverse pe care le are. Astfel, fostul doctor al echipei naţionale i-a tras la răspundere pe antrenorii româncei, pentru testul anti-doping pozitiv al acesteia.

Reclamă

„Roxadustat este o substanță eritrostimulatoare. Stimulează în corp formarea de globule roșii. Se administrează în cazuri grave de anemii după dialize, chimioterapie anticancer, hipoplazii medulare etc. Sporește transportul de oxigen din sânge spre țesuturi, crește metabolismul etc. Face parte din clasa EPO, adică stimulante ale eritropoietinei. Transportă oxigenul spre creier și mușchi, dă randament maxim în efort.

Folosirea ei face ca sportivul să FURE în competiție. Nu poate fi o greșeală. Această substanță nu poate fi ingerată accidental, poate fi doar administrată. E pentru situații grave, nu poți să iei acest medicament pentru orice. Nu există medic care să prescrie de bună voie așa ceva, dar antrenori da! Se poate să fi fost o greșeală a staff-ului. Se practică în mai multe sporturi și la mai multe nivele ca antrenori să recurgă la astfel de metode pentru a crește performanțele jucătorului și a-și mări reputația lor.

La banii care se fac la acest nivel – nu e ca la Foresta Fălticeni -, nu se poate greși! Greșeala e exclusă! Simona poate invoca imixtiunea antrenorului, unul care a vrut să-i crească performanța prin furt. Niciun medic din lume nu ar putea prescrie un asemenea medicament unei sportive”, a declarat Pompiliu Popescu, pentru gsp.ro.

Reclamă 4 / 0/3

Simona Halep riscă o suspendare uriașă după ce a fost prinsă dopată

AS.com notează că Simona Halep Roxadustat e printre substanțele care atrag cele mai mari pedepse. Sportiva din România poate fi suspendată din tenis până la patru ani!

Jucătoarea noastră a fost informată că a picat testul anti-doping pe 7 octombrie. I-au fost recoltate două probe. În primul eșantion a fost depistat roxadustat.

Simona Halep și-a exercitat dreptul de a solicita analizarea probei B, ceea ce a confirmat constatarea din proba A. Cât timp este suspendata, Simona nu este eligibilă să concureze sau să participe la niciun turneu sau meci de tenis.

Simona Halep a fost testată la US Open 2022. Grand Slam-ul american s-a desfășurat în perioada 29 august – 11 septembrie. Halep a fost eliminată în primul tur de Daria Snigur, scor 2-6, 6-0, 4-6.

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23
apr.
23:37
VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică
23
apr.
23:29
„Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani
23
apr.
23:19
Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu
23
apr.
23:12
„Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani
23
apr.
23:01
Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!”
23
apr.
22:53
AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român
23
apr.
22:50
Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!”
23
apr.
22:20
„Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani
23
apr.
22:18
Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost”
23
apr.
21:59
Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League
Vezi toate știrile
Citește și