Închide meniul

Monica Niculescu, învinsă în finala turneului de la Washington. Românca şi Alexa Guarachi au cedat în două seturi!

Iulian Focșăneanu Publicat: 5 august 2023, 21:38

Reclamă
Monica Niculescu, învinsă în finala turneului de la Washington. Românca şi Alexa Guarachi au cedat în două seturi!

Monica Niculescu, învinsă în finala turneului de la Washington

O nouă finală pierdută de Monica Niculescu / Profimediaimages

Monica Niculescu, învinsă în finala turneului WTA de la Washington. Românca în vârstă de 35 de ani a ratat o ţansă importantă de a câştiga cel de-al 11-lea său turneu de dublu!

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Perechea româno-chiliană Monica Niculescu / Alexa Guarachi a pierdut finala de dublu a turneului WTA 500 Mubadala Citi DC Open, de la Washington.

Monica Niculescu, învinsă în finala turneului de la Washington

Monica Niculescu (România) şi Alexa Guarachi (Chile) au pierdut finala de dublu de la Washington în faţa perechii Laura Siegemund (Germania) şi Vera Zvonareva (Rusia), cedând în două seturi, scor 4-6, 4-6, după un meci care a durat o oră şi 25 de minute.

Niculescu s-a numărat printre câştigătoarele turneului de dublu de la Washington în anul 2016, atunci când partenera de la dublu era jucătoarea din Belgia Yanina Wickmayer, cea care în acel an cucerea şi trofeul turneului de simplu.

Pentru prezenţa în finală, Monica Niculescu şi Alexa Guarachi vor primi 24.300 de dolari şi 305 de puncte în clasamentul de dublu. Laura Siegemund şi Vera Zvonareva şi-au asigurat un cec de 40.100 de dolari şi 470 de puncte WTA.

Reclamă

Reprezentanta României putea câştiga primul turneu după o pauză de doi ani. A fost a 23-a finală pierdută de Niculescu, care luna trecută cedase şi în finala de dublu a turneului WTA de la Bad Homburg.

Turneele de dublu câştigate de Monica Niculescu: 2021 – Nur-Sultan (Friedsam); 2019 – Hua Hin (Begu); 2017 – Biel/Bienne (Hsieh); 2016 – Shenzhen (King), Washington DC (Wickmayer), New Haven (Mirza); 2014 – Shenzhen, Hobart (Koukalova); 2012 – Hobart (Begu); 2009 – Budapest (Kleybanova).

În semifinale, Niculescu şi colega sa au învins în semifinale echipa favorită 2, Shuko Aoyama/Gabriela Dabrowski (Japonia/Canada), scor 6-3, 6-1, într-o oră şi un minut

Reclamă 4 / 0/3

Jaqueline Cristian s-a calificat în semifinalele de la Praga! Victorie în decisiv cu Baindl

Jaqueline Cristian s-a calificat în semifinalele turneului de la Praga. Românca de pe locul 122 WTA a trecut în sferturi de Kateryna Baindl din Ucraina, ocupanta locului 98 în clasamentul mondial.

Cristian s-a impus cu 6-4, 1-6, 6-2, după 2 ore şi 5 minute de joc şi continuă parcursul foarte bun la turneul din Cehia. Jaqueline Cristian a jucat în primul sfert de finală al zilei de la Praga. Ea a întâlnit-o pe Kateryna Baindl din Ucraina, jucătoare cu care mai jucase o singură dată până acum. La fel ca astăzi, Cristian a câştigat duelul din 2017 de la Bucureşti.

Românca nu a avut cel mai bun început de meci, dar a reuşit să gestioneze bine momentele cheie ale setului şi să se impună cu 6-4. În setul al doilea, Cristian a cedat teren, iar Baindl s-a impus cu 6-1, dar jucătoarea din Ucraina nu a mai avut soluţii în decisiv, atunci când românca s-a impus cu 6-2 şi a obţinut calificarea în semifinalele turneului WTA 250 de la Praga.

Jaqueline este la un singur meci de a egala cea mai bună performanţă a carierei. În 2021, ea ajungea în ultimul act de la Linz, dar pierdea un duel la limită în faţa lui Alison Riske.

În penultimul act de la Praga, numărul 122 WTA o va întâlni pe câştigătoarea duelului dintre Nao Hibino (136 WTA). Din cauza ploii, meciul a fost amânat pentru ziua de duminică. Pentru parcursul său la Praga, Cristian şi-a asigurat un cec în valoare de 11.276 de dolari şi 110 puncte în clasamentul WTA.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:46 VIDEOSlovenia – România 6-1 a fost în AntenaPLAY, la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A 15:40 NEWS ALERTDan Petrescu a semnat cu CFR. Clip de prezentare spectaculos: „Gata cu vorba!” 15:29 „Să fii cu soția lângă tine și să fii amăgit” Marius Şumudică îl compătimeşte pe Dan Şucu, după Rapid – Universitatea Craiova 14:39 Louis Munteanu, 20.000 de euro salariu pe lună la FCSB! Cât vrea Gigi Becali să plătească pentru transfer 14:13 Bayern Munchen – Real Madrid LIVE TEXT (22:00).  Duel stelar în semifinalele Ligii Campionilor 13:17 EXCLUSIVDecizia luată de conducerea Rapidului după umilinţele din play-off 12:39 Marian Iancu, la un pas de revenirea în fotbalul românesc! Echipa cu care vrea să facă performanţă: „Aş merge şi eu ca acţionar” 12:31 CSA Steaua, sancţionată de Comisia de Disciplină! Echipa din Ghencea va juca fără spectatori! Ce amendă trebuie să plătească 12:10 Statuia lui Dani Alves din oraşul natal a fost retrasă 11:55 Programul complet al Marelui Premiu de la Miami (3-5 mai, AntenaPLAY)! Calificările şi cursele sunt şi pe Antena 3 CNN Vezi toate știrile
Citește și