Închide meniul

„N-ar fi mers nici dacă primea wild-card!” George Cosac, anunţ despre Simona Halep după ce românca ratează Australian Open

Viviana Moraru Publicat: 6 ianuarie 2023, 20:38

„N-ar fi mers nici dacă primea wild-card! George Cosac, anunţ despre Simona Halep după ce românca ratează Australian Open

Simona Halep se pregătește de revenirea în lumea tenisului

Simona Halep, într-un meci de la Australian Open 2022/ Profimedia

  • George Cosac, anunţ despre Simona Halep
  • Românca ratează Australian Open

George Cosac a oferit declaraţii despre Simona Halep, după ce românca va rata participarea la Australian Open. Preşedintele COSR este convins că „Simo” nu ar fi mers la primul turneu de Grand Slam al anului, nici dacă primea wild-card din partea organizatorilor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Simona Halep traversează în continuare o perioadă delicată. Sportiva noastră a fost depistată pozitiv la testele anti-doping efectuate după US Open 2022, iar de atunci se luptă pentru a-şi dovedi nevinovăţia.

George Cosac, anunţ despre Simona Halep, după ce românca ratează Australian Open

George Cosac a declarat că Simona Halep nu ar fi mers la Australian Open, având în vedere faptul că nu s-a pregătit suficient de bine pentru un turneu precum cel de la Antipozi. Totodată, preşedintele interimar al FRT susţine că românca traversează cea mai grea perioadă din carieră, însă este convins că în momentul în care va reveni în circuit, va fi din nou o jucătoare de top.

Reclamă

Cosac a mai amintit faptul că, deşi Halep nu a mai evoluat de când şi-a încheiat aventura la US Open 2022, românca se menţine între primele jucătare ale lumii, fiind pe locul 10 WTA.

„Se așteptau puțini să primească wild card. Cred că nu era pregătită pentru Australian Open. N-ar fi mers acolo nici dacă primea wild card din partea organizatorilor. Simona Halep nu are jumătăți de măsură! Ori merge să câștige turneul, ori nu mai participă.

Reclamă

Cu siguranță, este cel mai greu an din cariera Simonei Halep. Dar când revine, cred că va fi foarte puternică. Gândiți-vă că nu a jucat de atâta timp și tot se menține între cele mai bune zece jucătoare din lume”, a declarat George Cosac, pentru prosport.ro.

La Australian Open, România va fi reprezentată de cinci sportive pe tabloul de simplu: Irina Begu, Sorana Cîrstea, Ana Bogdan, Jaqueline Cristian şi Patricia Ţig.

Simona Halep, victorie importantă în scandalul de dopaj

Simona Halep a obţinut o victorie importantă în scandalul de dopaj. Cristian Jura, judecătorul român de la TAS, a venit cu detalii de ultimă oră despre situaţia în care este fostul lider WTA. Campioana noastră s-ar fi „contaminat” cu Roxadustat prin intermediul unui supliment alimentar contaminat.

Reclamă 4 / 0/3

Agenția franceză de toxicologie și farmacologie, care a fost angajată de Simona Halep, a identificat sursele de contaminare cu substanţa interzisă. Testul pozivit al Simonei datează de pe 29 august 2022, după ce a fost eliminată încă din primul tur la US Open.

„Se pare că s-a identificat modalitatea prin care Roxadustatul a pătruns în organismul sportivei, și anume prin ingerarea unui supliment alimentar contaminat. Produsul contaminat este un produs care conține o substanță interzisă, fără ca aceasta să fie precizată pe eticheta produsului sau în informațiile accesibile printr-un demers rezonabil de căutare pe internet”, a declarat Cristian Jura pentru prosport.ro.

Cristian Jura a dezvăluit ce trebuie să demonstreze Simona Halep pentru a scăpa de toate acuzaţiile de dopaj. Românca în vârstă de 31 de ani a obţinut deja un prim succes.

„Sportiva se află, în continuare, în acest moment între ridicarea suspendării, respectiv eliminarea oricăror sancțiuni, și suspendarea de 4 ani din activitatea sportivă. Suspendarea poate fi redusă sau chiar anulată dacă sunt întrunite cumulativ cele două condiții prevăzute de Codul Mondial Anti-Doping: să se stabilească foarte clar modul în care a pătruns substanța în organism și lipsa intenției sportivului de a lua substanța interzisă pentru îmbunătățirea performanței sportive„, a declarat judecătorul TAS.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
20:30 Anunţul lui Andrei Nicolescu după decizia teribilă primită de Dinamo: „Vom ataca”! Planul „câinilor” pentru a scăpa de sancţiune! 19:54 Englezii nu îi dau României nicio şansă la EURO 2024! Verdict dur pentru grupa „tricolorilor” 19:11 CSM Bucureşti – Dunărea Brăila 35-35! „Thriller” în Liga Naţională de handbal! Brăilencele au reuşit o revenire de senzaţie 18:51 Victor Angelescu, dezvăluire de ultimă oră în scandalul materialelor pirotehnice: „Ştiam că fanii dau cu torţe cu FCSB” 18:50 Sandro Tonali, acuzat de Federaţia Engleză că a pariat din nou! De câte ori a încălcat regulamentul după transferul la Newcastle 18:12 Reacţie categorică a presei din Scoţia, după anunţul făcut de Ianis Hagi: „Este impresionant” 18:00 Tudorel Stoica a reacţionat după declaraţiile lui Gică Hagi despre fiul său, Ianis: „A exagerat, îi face rău băiatului lui” 17:42 Dani Alves şi Robinho, desfiinţaţi de un fost coechipier: „Dacă îi făceau asta fiicei mele, nu mai eram la interviu acum” 16:59 Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală din Antalya! Românca, fără set pierdut de la revenirea în circuit 16:57 Bocciu şi ceilalţi doi ultraşi ai Rapidului rămân în arest! Decizia de ultimă oră a instanţei Vezi toate știrile
Pe același subiect
Anunţ uriaş despre participarea Simonei Halep la Jocurile Olimpice de la Paris: "Exită o portiţă. Am început demersurile"
Tenis • 27 mart., 17:42
Anunţ uriaş despre participarea Simonei Halep la Jocurile Olimpice de la Paris: „Există o portiţă. Am început demersurile”
Cum a putut reacţiona Nick Kyrgios după ce Simona Halep a fost acuzată că "s-a dopat masiv"
Tenis • 26 mart., 18:50
Cum a putut reacţiona Nick Kyrgios după ce Simona Halep a fost acuzată că „s-a dopat masiv”: „Am înţeles”
Camelia Bălţoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 26 martie
Antena Sport Update • 26 mart., 17:52
Camelia Bălţoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 26 martie 2024
Sorana Cîrstea, prima reacţie după ce a fost eliminată de la turneul de la Miami!
Tenis • 26 mart., 9:54
Sorana Cîrstea, prima reacţie după ce a fost eliminată de la turneul de la Miami! Ce a spus despre Simona Halep
Andy Roddick a intervenit în scandalul dintre Simona Halep şi Caroline Wozniacki
Tenis • 26 mart., 7:46
Andy Roddick a intervenit în scandalul dintre Simona Halep şi Caroline Wozniacki: „Totul este o afacere”