Închide meniul

„Ne-am cramponat şi am luat-o ca pe o umilinţă!” Fostul şef ANAD, noi detalii despre suspendarea primită de Simona Halep

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 13 octombrie 2023, 13:22

„Ne-am cramponat şi am luat-o ca pe o umilinţă! Fostul şef ANAD, noi detalii despre suspendarea primită de Simona Halep

Lovitură dură primită de Simona Halep la TAS

Simona Halep, în timpul unui meci / Profimedia

Cristi Balaj, fostul şef ANAD, a oferit noi detalii despre suspendarea primită de Simona Halep. Preşedintele de la CFR Cluj consideră că decizia celor de la ITIA, de a o suspenda pe „Simo” timp de patru ani, nu ar trebui să fie privită ca o umilinţă de către români, deoarece aceasta ar fi putut primi o pedeapsă şi mai mare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Simona Halep a fost depistată pozitivă la testele anti-doping de la US Open 2022, şi a primit patru ani de suspendare din partea ITIA. Românca de 32 de ani a contestat decizia la TAS.

Fostul şef ANAD, noi detalii despre suspendarea primită de Simona Halep

Cristi Balaj consideră că cei de la ITIA nu puteau să ofere mai repede verdictul în cazul Simonei Halep, deoarece procesul acesteia a fost unul amplu. Acesta susţine că românca risca chiar să primească şase ani de suspendare, ca urmare a faptului că a fost depistată cu Roxadustat, şi i-au fost de asemenea găsite nereguli şi în paşaportul biologic.

Balaj consideră că pedepsa primită de Halep nu trebuie să fie considerată de români ca fiind o umilinţă, deoarece verdictul putea fi unul şi mai dur.

„Cel mai important a fost să dea o decizie corectă atâta timp cât ştiau că sancţiunea este mai mare decât un an. Ne ducem într-o direcţie greşită când spunem că şi-au bătut joc de Halep, de noi.

Reclamă

Pentru cei de la Comisia care a dat sancţiunea, nu era cel mai important să dea decizia rapid. Era cel mai important să analizezi şi ce aduce partea adversă, probele, şi să dea decizia corectă. Nu o decizie rapidă.

Noi ne-am cramponat că am luat-o ca pe o umilinţă. Cu ce ne-ar fi ajutat dacă s-ar fi dat decizia mai rapid? Putea să primească şase ani pentru că sunt două abateri.

Pentru fiecare abatere, sancţiunea este de patru ani de zile. Le-au comasat. Trebuie făcute simultan. S-au suprapus şi au rămas patru ani, probabil.

Reclamă 4 / 0/3

Propunerea a fost de şase ani, iar comisia, blamată că nu a dat mai repede, i-a dat patru ani”, a declarat Cristi Balaj, conform fanatik.ro.

Ion Ţiriac îi critică pe „călăii” Simonei Halep

Ion Ţiriac îi critică dur pe cei de la tribunalul Sport Resolutions, care au dictat suspendarea de patru ani a Simonei Halep din circuitul mondial, după ce a fost prinsă dopată cu Roxadustat. Simo a avut probleme şi cu paşaportul biologic.

Ţiriac condamnă modul în care a fost tratată Simona Halep, care a fost nevoită să aştepte aproape un an pentru a afla pedeapsa.

„De ce a trebuit să aştepte atât? De ce nu a doua zi? Mulţumesc, la revedere! Paşaport biologic şi după opt luni de zile vii înapoi să spui `auăleu, am uitat că a avut operaţie! Ia să scoatem afară!` De ce? Cum? Cine?”, a spus Ţiriac, în exclusivitate pentru Antena Sport.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
28
apr.
0:05
Gică Hagi, discurs uriaş după ce FCSB a câştigat campionatul: „Trebuie să vorbim mai puţin şi să-i felicităm!”
23:33 VideoJucătorii de la FCSB au întrerupt conferința lui Charalambous și au declanșat nebunia: „Campionii, campionii!” 23:18 „Sunt antrenor de marcă!” Gigi Becali, reacţie savuroasă după triumful FCSB-ului: „Mă întorc la muls oile acum!” 23:16 Florinel Coman, după titlul cucerit de FCSB după 9 ani: „Golul lui Băluţă a fost cel mai emoţionant” 23:14 Octavian Popescu l-a imitat pe „Dodel” Tănase după ce FCSB a câștigat titlul: „Bravo vouă, bă!” 23:00 Gigi Becali, propunere în direct pentru Florinel Coman, după ce FCSB a devenit campioană: „Trebuie să discut cu el!” 22:51 Mihai Stoica, plin de sânge în peluză după ce FCSB a câștigat titlul! Imagine uluitoare cu oficialul roș-albaștrilor 22:43 Gigi Becali a anunţat primul jucător de pe lista de transferuri de la FCSB. Ce a spus despre Denis Alibec, Kiki şi Louis Munteanu 22:42 Gigi Becali nu le-a uitat pe rivalele Rapid şi Dinamo! Prima reacţie, după ce FCSB a devenit campioană: „Nu mă interesează!” 22:31 FotoNebunie pe Arena Națională după ce FCSB a câștigat titlul! Imagini de senzație cu noii campioni ai României Vezi toate știrile
Citește și