Închide meniul

O nouă coborâre pentru Simona Halep în clasamentul WTA! Ce loc ocupă fostul lider mondial + Situația celorlalte românce

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 20 februarie 2023, 19:55

O nouă coborâre pentru Simona Halep în clasamentul WTA! Ce loc ocupă fostul lider mondial + Situația celorlalte românce

Motivul pentru care audierea Simonei Halep s-a amânat! Anunţul şefei ANAD

Simona Halep, în timpul unui meci/ Profimedia

După ultimele rezultate din circuitul feminin, Simona Halep a avut parte de o nouă coborâre în clasamentul WTA. Concret, românca ocupă locul 17 în prezent, însă ar putea ieși din top 20 începând de săptămâna viitoare, după ce turneul de la Dubai va lua sfârșit.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Simona Halep așteaptă să fie judecată la Tribunalul Sportiv din Marea Britanie. Sportiva nu a mai evoluat în niciun turneu, după ce a fost depistată pozitiv la testele anti-doping efectuate la US Open 2022.

O nouă coborâre pentru Simona Halep în clasamentul WTA

Simona Halep a coborât o poziție în clasamentul WTA, după ultimele rezultate. Românca de 31 de ani se clasează pe locul 17 WTA, având 1956 de puncte.

Însă, „Simo” poate părăsi Top 20 la finalul acestei săptămâni, după ce se va disputa turneul de 1000 de puncte de la Dubai. La ediție precedentă a competiției, Halep a ajuns până în semifinale, iar în acest an nu va avea șansa de a-și apăra cele 390 de puncte, oferite pentru accederea în penultimul act.

Astfel, Simona Halep va pierde 390 de puncte, și ar putea ajunge până pe locul 24, urmând a fi depășită de sportive precum Karolina Pliskova sau Paula Badosa.

Reclamă

În clasamentul WTA, România continuă să aibă patru reprezentante în top 100 WTA, anume Simona Halep, Irina Begu (39 WTA), Sorana Cîrstea (70 WTA) și An Bogdan (75 WTA).

Gabriela Ruse a căzut 21 de locuri în această săptămână, clasându-se în prezent pe poziția 164, în timp ce Jaqueline Cristian a urcat 20 de poziții, până pe 212.

Darren Cahill ştie când va fi audiată Simona Halep în procesul de dopaj

Darren Cahill a anunţat când va fi audiată Simona Halep în procesul de dopaj în care este implicată, încă din luna octombrie. Fostul antrenor al româncei se declară convins de nevinovăţia acesteia, despre care susţine că este o persoană extrem de cinstită.

Reclamă 4 / 0/3

Simona Halep luptă pentru a-şi dovedi nevinovăţia, după ce a fost depistată pozitiv la testele anti-doping efectuate la US Open. Din spusele lui Darren Cahill, audierilor vor avea loc în luna februarie, la tribunalul sportiv din Marea Britanie.

„Mă gândesc mult la Simona și mă simt rău de fiecare dată când mă gândesc la experiențele prin care trece. Nu am prea multe noutăți, dar din ce înțeleg, în februarie va avea loc o audiere care îi va oferi șansa de a-și prezenta cazul.

Am înțeles că au găsit sursa contaminării, nu sunt sigur dacă a fost în mâncare sau în suplimente, dar au aflat de unde a apărut.

Am făcut o declarație despre cazul Simonei Halep și sunt dispus să mor lângă aceste cuvinte, datorită integrității sale și ADN-ului său.

Nu există nicio șansă ca ea să trișeze. E o femeie măreață și o persoană grozavă. Nu e nicio șansă ca ea să fi făcut lucrul greșit. Îi urez baftă. E adevărat că toți sportivii sunt responsabili de fiecare substanță care le intră în corp, iar Simona va plăti pedeapsa pentru aceasta.

Sper ca cineva să își asume responsabilitatea pentru ce s-a întâmplat, deoarece știm că Simona nu a fost vinovată. Sperăm să o revedem pe teren cât mai curând”, a declarat Darren Cahill, în podcastul The Big Deal.

Reclamă
Recomandări
  • O nouă coborâre pentru Simona Halep
  • Ce loc ocupă românca

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
18:36 NEWS ALERTSimona Halep s-a retras din turneul de la Madrid! Motivul din spatele deciziei româncei 18:34 Ce notă a primit George Pușcaș, după ce a marcat în Bari – Pisa 1-1! I-a impresionat pe specialiști, după ce și-a salvat echipa 18:17 Marele Premiu de Formula 1™ al Chinei va fi în direct pe Antena 3 CNN şi LIVE STREAM în AntenaPLAY, duminică, de la 10:00 18:17 Foto„Cobra” Adrian Ilie a împlinit 50 de ani! Mesajul plin de emoţie primit de la fiica lui, Milana 18:16 “Povestea mea a fost fantastică” Gabrine Muguruza și-a anunțat retragerea din tenis! Anunțul care a surprins pe toată lumea 18:15 LIVE TEXTFCU Craiova – Dinamo 0-1. „Câinii” au făcut șah-mat apărarea oltenilor! Șutul lui Milanov l-a învins pe Gurău 18:06 „Suntem capabili” Luis Enrique, obiectiv uriaș în ultimul sezon al lui Kylian Mbappe la PSG. Ce le-a transmis jucătorilor 17:49 „După îl vinde cu 15 milioane” Dumitru Dragomir știe ce transfer trebuie să facă Gigi Becali la FCSB 17:32 Bianca Ghelber s-a CALIFICAT la Jocurile Olimpice 2024! Românca a îndeplinit baremul la aruncarea ciocanului 17:19 Adrian Mazilu a retrogradat cu Vitesse! Bornă negativă pentru puștiul vândut de Gică Hagi cu 3 milioane de euro Vezi toate știrile
Citește și