Închide meniul

OFICIAL | Simona Halep a fost ștearsă din clasamentul WTA! Mesajul transmis fanilor de fostul lider mondial

Iulian Focșăneanu Publicat: 11 septembrie 2023, 8:42

Reclamă
OFICIAL | Simona Halep a fost ștearsă din clasamentul WTA! Mesajul transmis fanilor de fostul lider mondial

OFICIAL | Simona Halep a fost ștearsă din clasamentul WTA! Mesajul transmis fanilor de fostul lider mondial

Simona Halep, în timpul unui meci / Profimediaimages

Simona Halep a primit cea mai „neagră veste” și a aflat că a fost ștearsă din clasamentul WTA. Fostul lider mondial încă nu a aflat verdictul în scandalul de dopaj, dar şi-a pierdut toate punctele din clasamentul WTA şi trece prin momente extrem de dificile.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Halep a încercat să își demonstreze nevinovăția la Tribunalul Sports Resolutions de la Londra. Verdictul s-a lăsat însă aşteptat şi „Simo” nu a putut să îşi apere astfel singurele puncte pe care le mai avea, de la US Open 2022. Suspendată de un an, constănțeanca este OUT din clasamentul mondial.

Simona Halep a fost ștearsă din clasamentul WTA

După actualizarea de azi a clasamentului WTA, numele Simonei Halep nu se mai regăseşte în clasamentul WTA! Este o situație la care nimeni nu s-ar fi putut gândi. Halep va împlini 32 de ani pe 27 septembrie și există riscul să se retragă prematur.

În luna octombrie a anului trecut, când a primit vestea că a fost suspendată provizoriu după ce a fost testată pozitiv cu Roxadustat, „Simo” ocupa locul 9 în casamentul WTA. De atunci, românca a pierdut încontinuu puncte și a coborât în ierarhia mondială.

Indiferent de situație, poartă mereu un zâmbet pe față”, a scris Simona pe contul ei de Instagram, cu câteva ore înainte să dispară din ierarhia mondială.

Reclamă

Simona Halep nu mai figurează în clasamentul WTA dat publicităţii luni, astfel că, în cazul revenirii pe teren, va trebui să o ia de la zero. În ierarhia tenisului mondial, Sorana Cîrstea este cel mai bine clasată sportivă din România, fiind pe locul 24.

Cîrstea a urcat patru locuri şi are 1760 de puncte, după ce a reuşit să ajungă în sferturi la US Open 2023. Următoarea româncă din clasament este Irina Begu, pe locul 49, în coborâre şase poziţii, cu 1108 puncte, anunţă news.ro.

Reclamă 4 / 0/3

Ana Bogdan se află pe locul 62, în coborâre două poziţii, cu 942 puncte. După o urcare de un loc, Jaqueline Cristian se află pe 98, cu 730 puncte. Noul lider al clasamentului WTA este belarusa Arina Sabalenka, cu 9266 puncte, care a detronat-o pe Iga Swiatek, care are 8195 puncte.

Pe locul trei, după o urcare de trei locuri, este câştigătoarea de la US Open, Coco Gauff, cu 6165 puncte.

Halep, după un deceniu în afara TOP 50 WTA

Halep a părăsit TOP 10 chiar la începutul acestui an. În luna martie, după Indian Wells, turneu în care avea de apărat 390 de puncte, constănțeanca a ieșit din TOP 20. Lovită din plin de multiplele amânări ale procesului, Simona a părăsit clasamentul celor mai bune 50 de jucătoare din lume, după un deceniu.

Vestea a fost una dezastruoasă pentru tenisul din România, în condițiile în care Simona a fost timp de 64 de săptămâni pe primul loc mondial. A avut chiar 48 de săptămâni consecutive petrecute din postura de număr 1 WTA.

Simona Halep a obținut performanțe uriașe de-a lungul carierei și este cea mai bună jucătoare de tenis din istoria României. A cucerit 24 de titluri de simplu, cele mai importante fiind Roland Garros (2018) și Wimbledon (2019). La Australian Open a ajuns până în finală, în 2018, în timp ce la US Open a atins faza semifinalelor, în 2015. Fostul lider WTA a adunat, de-a lungul întregii cariere, peste 40 de milioane de dolari. În circuitul profesionist de simplu are 579 de victorii și 238 de înfrângeri.

Ion Țiriac, anunț catastrofal despre Simona Halep

Până să se anunțe verdictul, Ion Țiriac anunțase că se teme că „Simo” are cariera încheiată. Fostul mare jucător de tenis se revoltase.

După părerea mea, i-au terminat cariera Simonei, iar cineva trebuie să răspundă aici. Cât poate să ceară Simona? 100 de milioane, 200? Cine-i vinovatul? Cineva, totuși e vinovat, însă e trist ce se întâmplă cu Simona.

Reclamă

Nu o compar că suntem noi români sau nu știu ce. Atunci când cineva îți dă o palmă, dacă nu îi dai două înapoi – m-a învățat tatăl meu acum 80 de ani – înseamnă că ești slugă și numai în genunchi.

Suntem români și asta ne-o merităm. Că dacă am sta în picioare, în loc sa stăm… Capul plecat, sabia n-o trage, ții minte?

Am stat în picioare atât la Sydney, când a fost treaba, am stat în picioare când mi-a cântat imnul greșit în SUA la deschiderea oficială a Cupei Davis și am ieșit de pe teren. Pentru mine, să fiu român a fost o mândrie. Așa a fost și rămâne. Acum, ăștia suntem noi românii și așa defilăm„, a declarat Ion Țiriac în exclusivitate pentru AS.ro.

Recomandări
Citește și:

Va câştiga Răzvan Lucescu titlul în Grecia?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:33 VIDEOLeeds – Norwich 4-0 a fost în AntenaPLAY! „Păunii”, în finala play-off-ului de promovare în Premier League de pe Wembley 23:29 VIDEOKazahstan – Suedia 1-3 și Canada – Norvegia 4-1 au fost LIVE în AntenaPLAY. A fost o seară spectaculoasă la CM de hochei 23:19 „Îţi vine să faci glume!” Darius Olaru, explicaţii pentru ironiile devastatoare adresate rapidiştilor: „Căpriorii, căpriorii!” 23:09 Forbes a publicat TOP 10 al celor mai bine plătiți atleți din lume. Cristiano Ronaldo câștigă aproape de 2 ori mai mult ca Messi 22:51 Aris – PAOK, finala campionatului pentru Răzvan Lucescu, e live în AntenaPLAY (duminică, 20:00). Românul, condamnat să câştige 22:37 VIDEOStatuie pentru Kylian Mbappe, înainte de EURO 2024! Cum arată „sosia” superstarului care și-a anunțat plecarea de la PSG 22:33 Cum pregăteşte Răzvan Lucescu finala campionatului Aris – PAOK (duminică, 20:00, AntenaPLAY). Mesaj de luptă: „Încă o provocare!” 22:11 „Foarte urât!” Andrea Compagno a reacționat, după ce FCU Craiova a retrogradat în Liga a 2-a. Mesaj direct pentru Adrian Mititelu 22:00 Didier Deschamps a anunțat lotul Franței pentru EURO 2024! Jucătorii care vor străluci lângă Kylian Mbappe 21:49 Adi Popa şi Gheorghe Mustaţă, scandal în direct din cauza „războiului” CSA Steaua – FCSB: „Nu mă interesează justiţia pe mine!” Vezi toate știrile
Citește și