Închide meniul

Patrick Mouratoglou, reacţie în miez de noapte. A răbufnit după ce Simona Halep a fost acuzată în al doilea caz de doping

Iulian Focșăneanu Publicat: 20 mai 2023, 8:21

Reclamă
Patrick Mouratoglou, reacţie în miez de noapte. A răbufnit după ce Simona Halep a fost acuzată în al doilea caz de doping

Patrick Mouratoglou, reacţie în miez de noapte. A răbufnit după ce Simona Halep a fost acuzată în al doilea caz de doping

Patrick Mouratoglou şi Simona Halep, în timpul unui antrenament / Profimedia

Patrick Mouratoglou a avut o reacţie în miez de noapte, la scurt timp după ce Simona Halep a fost acuzată în al doilea caz de doping. Românca de 31 de ani, aflată în prezent pe locul 30 WTA, ar fi fost găsită cu nereguli în ceea ce priveşte paşaportul biologic.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Antrenorul Simonei Halep a răbufnit când a aflat anunţul făcut de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului. Mouratoglou asigură că fosta campioană de la Wimbledon şi Roland Garros este hărţuită şi cere să i se facă dreptate.

Patrick Mouratoglou, reacţie în miez de noapte. Ce mesaj a transmis după anunţul că Simona Halep a fost acuzată în al doilea caz de doping

Francezul a redistribuit postarea în care Simona Halep anunţa că este hărţuită şi că nu se poate apăra. A avut şi el un mesaj dur.

Simona a emis un comunicat în urma hărțuirii la care este supusă. Această situație depășește cu mult limitele acceptabilului„, a scris Patrick Mouratoglou pe contul său de Twitter.

Reclamă

Simona Halep a fost depistată pozitiv cu Roxadustadt la sfârşitul lunii octombrie şi este de atunci suspendată provizoriu.

Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA) confirmă că jucătoarea română de tenis Simona Halep a fost acuzată de încălcare suplimentară şi separată a Programului antidoping de tenis (TADP), legată de nereguli din paşaportul biologic al sportivului (ABP). Simona Halep a fost suspendată provizoriu din octombrie 2022, ca urmare a testării pozitive pentru substanţa interzisă Roxadustat la US Open în august anul trecut”, se mai arată într-un comunicat postat de ITIA pe site-ul oficial.

Acuzaţia suplimentară, constând în neregulile din paşaportul biologic, s-a bazat pe o evaluare a profilului ABP al Simonei Halep de către un grup independent de experţi ABP. Această acuzaţie este separată şi în plus faţă de cea legată de Roxadustat, din august 2022, care a atras suspendarea provizorie iniţială a Simonei Halep.

Reclamă 4 / 0/3

Simona Halep, reacţie dură: „Mă simt neajutorată în fața unei asemenea hărțuiri!”

Simona Halep a avut o primă reacţie după anunţul făcut de ITIA şi acuză o hărţuire şi că ultimele luni au reprezentat un „adevărat coşmar”.

Din 7 octombrie, de când am fost acuzată de ITIA de dopaj, am trăit cel mai mare coșmar din viața mea. Nu numai că numele meu a fost murdărit în cel mai rău mod posibil, dar mă confrunt cu o determinare constantă din partea ITIA, dintr-un motiv pe care nu-l pot înțelege, de a-mi dovedi vinovăția, în timp ce eu nici măcar nu am luat în calcul VREODATĂ să apelez la vreo substanță interzisă.

Am încercat de două ori să fiu judecată de un tribunal independent, dar ITIA a găsit în mod constant motive pentru a amâna asta. Acum că am stabilit clar că am fost victima unei contaminări, (n.r. – cei de la ITIA) au venit cu o așa-zisă evoluție anormală a sângelui meu. Trei experți de renume mondial care mi-au studiat testele de sânge au fost extrem de clari și au stabilit că sângele meu este total normal.

Mă simt neajutorată în fața unei astfel de hărțuiri și simt că vor să mă găsească vinovată de ceva ce nu am făcut niciodată. Încă o dată, toată viața mea am fost total împotriva oricărui tip de trișare, nu se aliniază cu valorile mele.

Halep: „Am încredere deplină în justiție”

Singurul lucru la care sper în acest moment este să am posibilitatea de a accesa în sfârșit judecători independenți și imparțiali într-un tribunal, care să-mi dea șansa să-mi dovedesc nevinovăția.

Am încredere deplină în justiție și aștept cu nerăbdare să-mi pot susține în sfârșit cazul la termenul de la finalul lunii, după mai multe întârzieri provocate de ITIA.

Sprijinul celor dragi, al lumii tenisului și al fanilor mei mi-au dat curajul să continui să mă antrenez în fiecare zi și să lupt pentru adevăr. Nu am cum să vă mulțumesc îndeajuns pentru asta!„, a fost mesajul postat de Simona Halep.

Reclamă
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
22:08 Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY 22:04 Mihai Stoica a anunţat care e primul jucător care poate semna cu FCSB după câştigarea titlului: „Au început negocierile” 22:00 LIVE TEXTBorussia Dortmund – PSG 0-0! Duel de foc pentru un loc în finala Champions League 21:48 Jannik Sinner s-a retras de la Madrid! Organizatorii turneului au dezvăluit problema italianului 21:29 Primele reacţii ale lui Dennis Man şi Valentin Mihăilă după ce au obţinut promovarea în Serie A! 21:04 Dennis Man şi Valentin Mihăilă au promovat în Serie A! Performanţă uriaşă pentru jucătorii naţionalei, alături de Parma! 21:00 VIDEOLecco – Sampdoria a fost în AntenaPLAY! Echipa lui Andrea Pirlo a făcut un pas important în lupta pentru baraj 20:51 Video„Selecţionerul nostru e un clovn!” Scandal uriaş la naţionala Ungariei, după înfrângerea istorică cu România 20:32 FotoAverea lui Ionuţ Negoiţă a „explodat”! Ce loc ocupă acum omul de afaceri în topul celor mai bogaţi români! 20:11 Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de la Madrid! Seria incredibilă a spaniolului, încheiată de Andrey Rublev Vezi toate știrile
Citește și