Închide meniul

Petra Kvitova s-a calificat în sferturi la Indian Wells după ce a salvat patru mingi de meci. Victorie memorabilă cu Jessica Pegula

Iulian Focșăneanu Publicat: 15 martie 2023, 10:50

Reclamă
Petra Kvitova s-a calificat în sferturi la Indian Wells după ce a salvat patru mingi de meci. Victorie memorabilă cu Jessica Pegula

Petra Kvitova s-a calificat în sferturi la Indian Wells

Petra Kvitova, în extaz după victoria cu Jessica Pegula / Profimediaimages

Petra Kvitova s-a calificat în sferturi la Indian Wells după o victorie memorabilă cu Jessica Pegula. A fost dramatism total în meciul din optimile de finală ale turneului WTA cu premii totale în valoare de 8.800.000 de dolari.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Jucătoarea din Cehia, aflată pe locul 15 WTA şi cap de serie 15, a eliminat-o pe americanca Jessica Pegula, numărul 3 mondial şi favorită 3, în optimile de finală ale turneului de categorie WTA 1000 de la Indian Wells.

Petra Kvitova s-a calificat în sferturi la Indian Wells

Kvitova a salvat patru mingi de meci şi s-a impus cu scorul de 6-2, 3-6, 7-6 (11), în două ore şi 14 minute. Ea a ajuns în sferturi pentru prima dată după 2016, anunţă news.ro.

Petra Kvitova este a patra jucătoare care a ajuns în cel puţin 35 de sferturi de finală la turnee WTA 1000, după Agnieszka Radwanska (42), Simona Halep (39) şi Caroline Wozniacki (36).

La Indian Wells, următoarea adversară a Petrei Kvitova este Maria Sakkari, locul 7 WTA şi cap de serie 7, finalistă anul trecut.

Reclamă

Alte rezultate din optimi:

Cele două învingătoare vor fi adversare în sferturi.

Sorana Cîrstea, victorie uriașă cu Caroline Garcia la Indian Wells

Sorana Cîrstea a obținut o victorie uriașă împotriva lui Caroline Garcia și s-a calificat în sferturile de finală de la Indian Wells pentru prima oară în carieră. Acolo, o va întâlni pe cea mai bună jucătoare a lumii, Iga Swiatek.

Reclamă 4 / 0/3

Cîrstea s-a impus cu scorul de 6-4, 4-6, 7-5 în fața numărului 5 WTA, după un meci care a durat două ore şi 23 de minute.

Este pentru prima oară când Cîrstea se impune în faţa lui Garcia, după ce a pierdut precedentele două întâlniri. De asemenea, este pentru prima oară când ajunge în sferturi la Indian Wells.

Nu o învinsesem pe Caro niciodată înainte, așa că știam că va fi un meci foarte greu. E o jucătoare foarte agresivă și joacă foarte bine în ultimul timp. Știam că va fi foarte greu, dar sunt foarte fericită că am reușit să câștig, acest succes înseamnă enorm.

Am început să mă pregătesc cu Thomas Johansson în pre-sezon și am simțit că joc din ce în ce mai bine, chiar dacă rezultatele nu au fost cele pe care mi le-am dorit în ianuarie și februarie. E un antrenor excepțional și cred că îi datorez forma bună lui.

E impresionant să am acest sprijin atât de departe de casă. Au fost alături de mine cu inima și țin să le mulțumesc. Mă simt grozav să am parte de o asemenea atmosferă, victoria e și a suporterilor români, care au fost incredibili”, a spus Sorana Cîrstea, la finalul meciului cu Garcia.

Sorana Cîrstea a reuşit prima victorie în faţa unei jucătoare din Top 5 mondial, după succesul împotriva Karolinei Pliskova la Beijing, în 2017.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va termina Bayer Leverkusen sezonul fără înfrângere?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
17:08 „E de la țară!” Gigi Corsicanu, atac total la adresa lui Paul Iacob! Nu l-a uitat, după ce a vrut să bată un fan 17:08 Poli Iaşi, victorie uriaşă cu Hermannstadt în lupta pentru rămânerea în Liga 1! Dinamo, foarte aproape de retrogradare 16:25 „S-a rupt orice legătură!” Alex Băluță s-a certat cu Alexandru Mitriță! Dezvăluirea surprinzătoare a jucătorului de la FCSB 16:13 Siyabonga Ngezana a dezvăluit care a fost cel mai greu moment din cariera lui: „Mă urmăreşte, încă doare” 15:42 EXCLUSIVDarius Olaru vrea să joace cu FCSB pe Ghencea, în cupele europene: „A fost o atmosferă extraordinară” 15:42 Kylian Mbappe a acceptat provocarea lui Usain Bolt de a se întrece într-o cursă de 100 de metri: „Probabil că nu am nicio şansă!” 15:42 Alex Băluţă, oferte din străinătate! A dezvăluit totul după ce a luat titlul cu FCSB! 15:33 Pe ce loc se află Simona Halep în clasamentul WTA. Cine este cea mai bine clasată româncă 14:58 Care este, de fapt, numele din buletin al lui Gabriel Tamaş. Dezvăluirea făcută de fostul fundaş 14:21 Mihai Rotaru, mesaj războinic pentru Gigi Becali: „Putem lua titlul cu Gâlcă!” De ce nu se gândeşte la Champions League Vezi toate știrile
Citește și