Închide meniul

Reacţia imediată din partea ITIA, după ce Simona Halep a câştigat procesul de dopaj: „Vom analiza!”

Viviana Moraru Publicat: 5 martie 2024, 19:34

Reclamă
Reacţia imediată din partea ITIA, după ce Simona Halep a câştigat procesul de dopaj: „Vom analiza!

Reacţia imediată din partea ITIA, după ce Simona Halep a câştigat procesul de dopaj

Simona Halep, în timpul unui meci/ Profimedia

Reacţia celor de la ITIA, după ce Simona Halep a câştigat procesul de dopaj, nu a întârziat să apară. Agenţia Internaţională pentru Integritatea Tenisului a indicat, într-un comunicat postat pe site-ul său, că „aşteaptă decizia motivată completă” după ce TAS i-a redus suspendarea româncei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

ITIA a afirmat că ia act de decizia de marţi a Tribunalului de Arbitraj Sportiv în cazul jucătoarei române Simona Halep.

Reacţia imediată din partea ITIA, după ce Simona Halep a câştigat procesul de dopaj

Directorul executiv al ITIA, Karen Moorhouse, a declarat: „Un element esenţial al procesului antidoping este capacitatea unui jucător de a face apel, iar ITIA respectă atât dreptul lor de a face acest lucru, cât şi rezultatul.”

„ITIA aşteaptă decizia motivată completă şi o va analiza amănunţit în timp util”, a adăugat Karen Moorhouse.

Decizia de marţi vine sub forma unei „sentinţe executorii” sumare, decizia completă scrisă a juriului TAS urmând a fi publicată la o dată ulterioară.

Reclamă

După cum s-a anunţat, Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne a admis apelul depus de Simona Halep şi i-a redus la nouă luni suspendarea de patru ani dictată de ITIA.

În comunicatul publicat de TAS marţi se precizează că tribunalul a făcut publica partea ”operativă” a deciziei în acest caz, care a avut două părţi, prima în care substanţa interzisă roxadustat a fost detectată în proba de urină prelevată Simonei Halep pe 29 august 2022, în timp US Open, iar a doua acuzaţie legată de paşaportul biological sportive (ABP), mai precis o probă de sânge prelevată pe 22 septembrie 2022, caz în care s-ar fi făcut uz de o substanţă sau metodă interzisă. În decizia din 22 septembrie 2023, tribunalul independent al Federaţiei Internaţionale de Tenis (ITF) a găsit-o pe Halep vinovată de încălcarea regulamentului antidoping în ambele cazuri şi a dictat o perioadă de suspendare de patru ani.

În apelul său, fostul lider mondial a cerut ca sancţiunea să fie redusă şi să nu fie mai mare decât perioada deja ispăşită. În apelul său separat, Agenţia Internaţională pentru Integritatea Tenisului (ITIA) a cerut cea mai drastică pedeapsă, cuprinsă între patru şi şase ani.

Reclamă 4 / 0/3

ITIA este un organism independent înfiinţat de membrii săi pentru a promova, încuraja, îmbunătăţi şi proteja integritatea tenisului profesionist în întreaga lume, menţionează site-ul acestei organizaţii.

Simona Halep a oferit prima reacție după verdictul de la TAS

Simona Halep a oferit prima reacție după verdictul de la TAS. Jucătoarea noastră a vorbit despre viitor, după vestea imensă venită din Elveția.

„Simo” a ținut să le mulțumească avocaților care au făcut tot posibilul ca pedeapsa să îi fie redusă, dar și fanilor și sponsorilor, care au susținut-o în tot acest timp.

Totodată, fostul număr 1 WTA a menționat faptul că abia așteaptă să se întoarcă în circuit.

„De-a lungul acestui proces lung și dificil, mi-am menținut convingerea că adevărul va ieși în cele din urmă la iveală și că se va ajunge la o decizie corectă, deoarece sunt și am fost întotdeauna o sportivă curată. Credința mea în acest proces a fost pusă la încercare de acuzațiile scandaloase care mi-au fost aduse și de resursele aparent nelimitate care au fost aliniate împotriva mea.

Dar, în cele din urmă, adevărul a prevalat, chiar dacă a durat mult mai mult decât mi-aș fi dorit. Aș dori să le mulțumesc avocaților mei care au fost alături de mine și au crezut în mine de la început, și, mai important, vreau să le mulțumesc sponsorilor mei, fanilor și concurenților mei care au rămas alături de mine pe parcursul acestui proces lung și dificil.

Abia aștept să mă întorc în circuit”, a fost prima reacție a Simonei Halep, potrivit euronews.ro.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:00 AS Roma – Bayer Leverkusen 0-2 şi Marseille – Atalanta 1-1! Meciuri nebune în semifinalele Europa League şi Conference League 2
mai
23:54
EXCLUSIVVictor Piţurcă, discurs neaşteptat despre Elias Charalambous după ce FCSB a devenit campioană: „Nu ştiu cine e, nu-l cunosc!”
2
mai
23:48
VIDEOCăpitanul lui PAOK, discurs motivaţional în jurul unei icoane! Imagini superbe din vestiarul jucătorilor lui Răzvan Lucescu
2
mai
23:25
Hakan Calhanoglu a pus mâna pe telefon şi l-a sunat pe Elias Charalambous, după a petrecut pe manele titlul câştigat cu Inter
2
mai
23:13
„Bani? Nu primesc foarte mulţi bani aici” Siyabonga Ngezana a vorbit în Africa de Sud despre salariul de la FCSB
2
mai
22:18
Românii atacă tabloul principal la Saudi Smash 2024! Trei români joacă vineri, LIVE în AntenaPLAY
2
mai
22:15
„Nu l-am sunat pe Gigi Becali că nu am fost în halul ăla de beat!” Tamaş, dezvăluiri colosale: „Aoleu, iar s-a îmbătat Găbiță!”
2
mai
22:08
Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY
2
mai
21:50
România s-a calificat în finală la Campionatul European de gimnastică de la Rimini. Alte trei finale pe aparate pentru tricolore
2
mai
21:40
Claudiu Keşeru, categoric după ce FCSB a cucerit titlul: „E momentul să plece”. Ce şanse le dă roş-albaştrilor în Europa
Vezi toate știrile
Citește și