Închide meniul

Anunțul oficial din partea ITF, după declarațiile acide ale Simonei Halep. Ce a transmis Federația Internațională

Viviana Moraru Publicat: 28 aprilie 2023, 14:46

Reclamă
Anunțul oficial din partea ITF, după declarațiile acide ale Simonei Halep. Ce a transmis Federația Internațională

Reacția oficială din partea ITF, după declarațiile acide ale Simonei Halep

Simona Halep este suspendată pentru dopaj / Profimediaimages

Anunțul oficial din partea ITF, după declarațiile acide ale Simonei Halep, nu a întârziat să apară. Federația Internațională de Tenis a transmis un mesaj clar vineri, pe contul oficial de Twitter, mărturisind că nu este implicată în judecarea cazului româncei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Simona Halep a transmis faptul că toate probele i-au fost respinse de către cei de la ITF, încă din luna decembrie. Românca a mai precizat, de asemenea, că procesul să de dopaj a fost anulat de două ori.

Anunțul oficial din partea ITF, după declarațiile acide ale Simonei Halep

ITF a transmis faptul că nu are nimic de-a face cu acuzele aduse de Simona Halep, și le-a pasat responsabilitatea celor de la Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului.

„ITF nu are nicio implicare în desfăşurarea acestui caz, deoarece Programul Antidoping în Tenis este condus şi aplicat de Agenţia Internaţională pentru Integritatea Tenisului (ITIA), în numele ATP, WTA, ITF şi al turneelor de Grand Slam”, se arată în comunicat.

La rândul său, ITIA a precizat că procedura este ”în curs” în acest caz, în conformitate cu Codul Antidoping Mondial, precizează agerpres.ro.

Reclamă

Halep a negat de la început că ar fi utilizat conştient vreodată o substanţă interzisă, iar joi, într-un interviu acordat platformei Tennis Majors, a afirmat că a fost victima unei „contaminări a unuia dintre suplimentele sale alimentare”.

”ITF a cerut ca audierea din 24 martie să fie anulată. Nu am fost de acord, deoarece regula spune că un jucător care este suspendat provizoriu are dreptul să fie audiat de urgenţă. Totul durează prea mult. Am cerut ITF să îmi fie ridicată suspendarea pentru a putea juca şi am fost refuzată’‘, a mai spus Simona Halep, care a adăugat că a efectuate zece teste antidoping de la depistarea sa pozitivă şi toate au fost negative.

Reacția lui Ilie Năstase, după interviul acordat de Simona Halep

Reacția lui Ilie Năstase, după interviul exploziv acordat de Simona Halep, nu a întârziat să apară. Fostul lider ATP a declarat că pentru româncă, neparticiparea la Roland Garros este o pierdere imensă. „Nasty” susține că cineva ar trebui să fie găsit responsabil pentru faptul că „Simo” nu a putut juca tenis în ultimele opt luni.

Reclamă 4 / 0/3

Ilie Năstase nu cunoaște prea multe detalii legate de situația în care se află Simona Halep. Fostul tenismen este de părere că, prin prisma faptului că nu poate participa la Roland Garros, Simona Halep pierde enorm.

De asemenea, la fel cum a spus și Ion Țiriac, Ilie Năstase a declarat că cineva trebuie să-i plătească Simonei Halep pentru lunile în care aceasta nu a putut juca tenis.

„(N.r. despre procesul de dopaj al Simonei Halep) Nu mă întrebați că nu știu. Cât știi dumneata știu și eu. Degeaba mă întrebi pe mine, că nu știu.

E o pierdere mare că nu poate participa la Roland Garros? E o pierdere pentru ea, în primul rând! Lasă Roland Garros-ul, vorba lui Țiriac, dacă e nevinovată, cine îi plătește toate turneele la care nu a participat și tot…”, a declarat Ilie Năstase, în exclusivitate pentru Antena Sport.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:51 Bogdan Lobonţ, criticat de Robert Niţă: „Dacă eram Oaidă, îi ziceam `Ia, mă, tricoul și joacă tu!`” 14:07 Red Bull pierde „creierul” echipei, care e la un pas să semneze cu Ferrari! Plecare de ultim moment anunţată 13:57 Veste uriaşă pentru Gică Hagi! Proiect de 75 de milioane de euro la Constanţa: „De când aşteptam asta” 13:16 Brazilia îl omagiază pe Ayrton Senna, la 30 de ani de la moartea fostului mare campion 13:14 Răzvan Lucescu, cerut la Rapid în locul lui Bogdan Lobonţ: „L-aş alege şi în locul lui Mircea Lucescu!” 13:13 LIVE VIDEOUngaria – România se dispută ACUM, în AntenaPLAY. Al treilea meci al naţionalei la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1 12:27 LIVE VIDEOCremonese – Pisa, ACUM, şi Lecco – Sampdoria (19:00), în AntenaPLAY! Spectacol în Serie B 12:14 Detalii savuroase despre Ionuţ Luţu! S-a înscris la cursurile de directori sportivi de la FRF: „Avem traduceri?” 12:12 Carlos Alcaraz visează să joace la dublu cu Rafael Nadal, la Jocurile Olimpice: „Dacă totul decurge bine, vom juca!” 11:58 Adrian Şut îl aşteaptă pe Gigi Becali la petrecerea de titlu a FCSB-ului: „Ne-am bucura să fie alături de noi!” Vezi toate știrile
Citește și