Închide meniul

Refuzul de care s-a lovit Ion Ţiriac, în momentul în care a vrut să o ajute pe Simona Halep: „Păcat pentru ea!”

Viviana Moraru Publicat: 25 octombrie 2024, 19:47

Reclamă
Refuzul de care s-a lovit Ion Ţiriac, în momentul în care a vrut să o ajute pe Simona Halep: „Păcat pentru ea!

Refuzul de care s-a lovit Ion Ţiriac, în momentul în care a vrut să o ajute pe Simona Halep

Ion Ţiriac şi Simona Halep/ Profimedia

Ion Ţiriac a dezvăluit refuzul de care s-a lovit Ion Ţiriac, în momentul în care a vrut să o ajute pe Simona Halep, în timpul procesului de dopaj. Miliardarul român a mărturisit că nu a putut să o sprijine pe româncă, în perioada de un an şi jumătate în care a fost suspendată.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Simona Halep a avut câştig de cauză la TAS, şi i-a fost redusă suspendarea de la patru ani la nouă luni. Românca a obţinut luna trecută prima victorie, după o pauză de doi ani, la turneul de 125 de puncte WTA de la Hong Kong.

Refuzul de care s-a lovit Ion Ţiriac, în momentul în care a vrut să o ajute pe Simona Halep

După ce Simona Halep s-a recuperat şi a revenit în turneele WTA, Ion Ţiriac a oferit din nou declaraţii despre scandalul de dopaj în care a fost implicată românca. În presa din Franţa, miliardarul român a oferit un interviu, mărturisind că a încercat să o ajute pe „Simo” în urmă cu doi ani.

Însă, Halep a decis să-şi protejeze echipa şi să nu lase pe nimeni să intervină în momentele respective. Ţiriac a amintit şi de faptul că Patrcik Mouratoglou, antrenorul Simonei Halep din momentul în care aceasta a fost depistată cu Roxadustat, şi-a asumat târziu vina pentru situaţia în care a ajuns românca.

„Odată ce a fost testată pozitiv, a făcut o mare greșeală: ar fi trebuit să spună că pur și simplu a luat suplimentul pe care echipa i-l pregătise. În schimb, ea și-a protejat colaboratorii. Am încercat să o ajut, dar ea a spus: „Nimeni nu se atinge de echipa mea, eu sunt cel care a luat suplimentul. Doar că antrenorul ei (n.r. Patrick Mouratoglou), și-a asumat responsabilitatea pentru situație foarte târziu. Ok, produsul era prea vechi și nu puteai anticipa că ar conține substanța dopantă, dar nu e normal să îţi asumi vina într-un astfel de caz?”, a declarat Ion Ţiriac, conform welovetennis.fr.

Reclamă
Reclamă

Totodată, Ion Ţiriac a oferit declaraţii şi despre şansele Simonei Halep de a reveni în top. Acesta este de părere că românca a pierdut multă energie în procesul de dopaj, care s-a întins pe un an şi jumătate, astfel că îi va fi extrem de dificil să se întoarcă la acelaşi nivel.

„Simona a pierdut prea mult timp și energie cu această chestiune. Nu cred că se va întoarce la acelaşi nivel. Păcat pentru ea, pentru că era extrem de talentată şi avea încă motivaţie”, a mai declarat Ion Ţiriac.

Ce urmează pentru Simona Halep, în 2024

Simona Halep se concentrează pe turneele la care mai joacă în acest sezon, primul de la revenire. „Simo” a confirmat prezenţa tot la Hong Kong, dar într-un turneu de 250 de puncte.

Reclamă

Românca în vârstă de 33 de ani va participa la Hong Kong Tennis Open, care este programat în perioada 28 octombrie – 3 noiembrie. Leylah Fernandez este campioana en-titre.

Simona Halep a trecut printr-o perioadă de coşmar şi a obţinut, în meciul cu Arina Rodionova, prima victorie după 777 de zile. Din păcate, în al doilea meci de la Hong Kong, cu Blinkova a reuşit să îşi treacă în cont numai trei game-uri. A cedat cu după numai o oră şi 7 minute.

A fost cea mai drastică înfrângere a Simonei după mai bine de trei ani şi jumătate. În luna februarie a anului 2021 pierdea cu exact acelaşi scor în faţa unei alte rusoaice, Ekaterina Alexandrova. Meciul se disputa la Gippsland Trophy din Melbourne.

Reclamă

Cine va câştiga Balonul de Aur?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
2:50

VIDEOEdmonton Oilers – Detroit Red Wings 3-2 a fost LIVE în AntenaPLAY! Spectacol total în NHL

0:42

VIDEOIndiana Pacers – Philadelphia 76ers 114 – 118 a fost LIVE în AntenaPLAY. Philadelphia, victorie fără starul Joel Embiid

0:14

„Să nu facem asta!” Elias Charalambous a descris într-un singur cuvânt scandalul cu Marius Şumudică, de după FCSB – Rapid 0-0

0:09

VIDEOCarlos Sainz, prima reacţie după ce a triumfat în Marele Premiu al Mexicului: „Îmi mai doream o victorie alături de Ferrari!”

23:48 27 oct.

Marius Şumudică, primele explicaţii despre scandalul cu Elias Charalambous: „I-am făcut un semn”. Ce a spus după FCSB – Rapid 0-0

23:40 27 oct.

„Nu mă așteptam!” Darius Olaru, surprins de tactica lui Șumudică după FCSB – Rapid 0-0. Se gândește deja la derby-ul cu Dinamo

1 VIDEOCarlos Sainz va pleca din pole position în Marele Premiu al Mexicului! Tur perfect pentru pilotul Ferrari în calificări 2 FCSB – Rapid 0-0. Derby al ratărilor pe Arena Naţională! Siegrist, eroul lui Şumudică. Cum arată clasamentul Ligii 1 3 VIDEOCarlos Sainz a câştigat Marele Premiu al Mexicului! Lando Norris şi Charles Leclerc au completat podiumul 4 Replica memorabilă dată de Vinicius Jr. după ce a fost umilit de Gavi în El Clasico. Schimb de replici după Real–Barcelona 0-4 5 Nota umilitoare primită de Kylian Mbappe, după primul său El Clasico! Evoluţie dezastruoasă în Real Madrid – Barcelona 0-4 6 VIDEOLos Angeles Clippers – Denver Nuggets a fost live în AntenaPLAY! Echipa lui James Harden, victorie dramatică
Citește și