Închide meniul

Simona Halep a acceptat un nou wildcard! Unde va începe fostul număr 1 WTA sezonul de zgură

Alex Masgras Publicat: 31 martie 2024, 11:23

Reclamă
Simona Halep a acceptat un nou wildcard! Unde va începe fostul număr 1 WTA sezonul de zgură

Simona Halep a acceptat un nou wildcard! Unde va începe fostul număr 1 WTA sezonul de zgură

Simona Halep, în timpul turneului de la Miami / Profimedia

Simona Halep a acceptat un nou wildcard! După ce a revenit la Miami, acolo unde a fost eliminată în primul tur de Paula Badosa, Simona Halep s-a retras din echipa de Billie Jean King Cup, pentru duelul cu Ucraina.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Meciul cu Badosa a fost primul după o pauză de aproape un an şi jumătate. După turneul de la Miami, Halep se pregăteşte pentru sezonul de zgură.

Simona Halep a acceptat un nou wildcard! Unde va începe fostul număr 1 WTA sezonul de zgură

După ce nu a primit wild ard la Stuttgart, turneu din categoria WTA 500, Simona Halep a acceptat o invitaţie din partea organizatorilor de la Rouen, potrivit fanatik.ro.

La fel ca în cazul turneului de la Stuttgart, întrecerea de la Rouen este pe zgură, în sală, şi se desfăşoară în acelaşi timp cu competiţia din Germania. La turneul din Franţa, care se va desfăşura în perioada 15-21 aprilie, premiile totale sunt de 267.082 de dolari.

Tot la Rouen, Simona Halep a jucat şi în ultimul meci de Fed Cup (n.r. în prezent Billie Jean King Cup). Acest lucru se întâmpla în 2019, în semifinalele Fed Cup, contra Franţei. Atunci, jucătoarele din hexagon s-au impus cu 3-2, calificarea în finală fiind decisă de meciul de dublu. Simona Halep a câştigat cele două meciuri ale sale de la dublu, dar a cedat alături de Monica Niculescu în meciul cu perechea Caroline Garcia / Kristina Mladenovic.

Reclamă

Singura soluţie pentru Simona Halep de a mai participa la Jocurile Olimpice de la Paris!

Billie Jean King Cup reprezintă un criteriu de calificare la Jocurile Olimpice de la Paris. Pentru că nu a jucat deloc în această competiţie înaintea turneului olimpic, şansele româncei de participare la Paris sunt extrem de mici. Cu toate acestea, există o mică speranţă pentru dubla câştigătoare de Grand Slam.

Mihai Covaliu, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, a declarat că se gândeşte la posibilitatea ca fostul număr 1 WTA să primească un wildcard.

La turneul olimpic de la Paris vor fi 64 de jucătoare, iar ITF va acorda 5 wildcard-uri pentru jucătoarele care vor demonstra că au avut motive întemeiate pentru care nu au putut participa la Bille Jean King Cup în ciclul preolimpic. Două dintre acestea sunt pentru foste câştigătoare de Grand Slam sau foste campioane olimpice.

Reclamă 4 / 0/3

„Se fac eforturi, da. Noi ne dorim ca Simona să fie în echipa olimpică a României. Simona merită acest lucru, mai ales după perioada extrem de dificilă prin care a trecut. Sunt covins că și ea ar fi mai mult decât fericită să poată lua parte la Jocurile Olimpice și să poată lua o medalie pentru România.

E cel mai bun răspuns pe care Simona îl poate da. Sigur, de aici începe discuția despre punctele ei, pe care le-a avut, și pe care poate sau nu să le primească înapoi, poziția în clasamentul WTA, totul urmând să fie luat în calcul.

Apoi sigur că ne gândim și la cererea unui wildcard, unei invitații, pentru Jocurile Olimpice„, a declarat George Cosac, pentru iamsport.ro.

Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:00 AS Roma – Bayer Leverkusen 0-2 şi Marseille – Atalanta 1-1! Meciuri nebune în semifinalele Europa League şi Conference League 2
mai
23:54
EXCLUSIVVictor Piţurcă, discurs neaşteptat despre Elias Charalambous după ce FCSB a devenit campioană: „Nu ştiu cine e, nu-l cunosc!”
2
mai
23:48
VIDEOCăpitanul lui PAOK, discurs motivaţional în jurul unei icoane! Imagini superbe din vestiarul jucătorilor lui Răzvan Lucescu
2
mai
23:25
Hakan Calhanoglu a pus mâna pe telefon şi l-a sunat pe Elias Charalambous, după a petrecut pe manele titlul câştigat cu Inter
2
mai
23:13
„Bani? Nu primesc foarte mulţi bani aici” Siyabonga Ngezana a vorbit în Africa de Sud despre salariul de la FCSB
2
mai
22:18
Românii atacă tabloul principal la Saudi Smash 2024! Trei români joacă vineri, LIVE în AntenaPLAY
2
mai
22:15
„Nu l-am sunat pe Gigi Becali că nu am fost în halul ăla de beat!” Tamaş, dezvăluiri colosale: „Aoleu, iar s-a îmbătat Găbiță!”
2
mai
22:08
Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY
2
mai
21:50
România s-a calificat în finală la Campionatul European de gimnastică de la Rimini. Alte trei finale pe aparate pentru tricolore
2
mai
21:40
Claudiu Keşeru, categoric după ce FCSB a cucerit titlul: „E momentul să plece”. Ce şanse le dă roş-albaştrilor în Europa
Vezi toate știrile
Citește și