Închide meniul

Singura soluţie pentru Simona Halep de a mai participa la Jocurile Olimpice de la Paris! Anunţul făcut de Mihai Covaliu

Alex Masgras Publicat: 30 martie 2024, 17:31

Reclamă
Singura soluţie pentru Simona Halep de a mai participa la Jocurile Olimpice de la Paris! Anunţul făcut de Mihai Covaliu

Singura soluţie pentru Simona Halep de a mai participa la Jocurile Olimpice de la Paris! Anunţul făcut de Mihai Covaliu

Simona Halep, în timpul turneului de la Miami / Profimedia

Singura soluţie pentru Simona Halep de a mai participa la Jocurile Olimpice de la Paris a fost dezvăluită de Mihai Covaliu, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român! Fostul număr 1 WTA nu va juca în meciul dintre România şi Ucraina din Billie Jean King Cup, din barajul pentru turneul final, din cauza unor probleme medicale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Simona Halep a revenit pe terenul de tenis după un an şi jumătate, la Miami, acolo unde a fost eliminată în primul tur de Paula Badosa. Acum ea se pregăteşte pentru sezonul de zgură, iar şansele de a ajuns la Jocurile Olimpice de la Paris sunt din ce în ce mai mici.

Singura soluţie pentru Simona Halep de a mai participa la Jocurile Olimpice de la Paris!

Billie Jean King Cup reprezintă un criteriu de calificare la Jocurile Olimpice de la Paris. Pentru că nu a jucat deloc în această competiţie înaintea turneului olimpic, şansele româncei de participare la Paris sunt extrem de mici. Cu toate acestea, există o mică speranţă pentru dubla câştigătoare de Grand Slam.

George Cosac, preşedintele Federaţiei Române de Tenis, a anunţat că FRT şi Comitetul Olimpic au început demersurile pentru ca Simona Halep să primească o derogare. Acest lucru a fost confirmat şi de Mihai Covaliu, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, care se gândeşte la posibilitatea ca fostul număr 1 WTA să primească un wildcard.

La turneul olimpic de la Paris vor fi 64 de jucătoare, iar ITF va acorda 5 wildcard-uri pentru jucătoarele care vor demonstra că au avut motive întemeiate pentru care nu au putut participa la Bille Jean King Cup în ciclul preolimpic. Două dintre acestea sunt pentru foste câştigătoare de Grand Slam sau foste campioane olimpice.

Reclamă

Anunţul făcut de Mihai Covaliu

Se fac eforturi, da. Noi ne dorim ca Simona să fie în echipa olimpică a României. Simona merită acest lucru, mai ales după perioada extrem de dificilă prin care a trecut. Sunt covins că și ea ar fi mai mult decât fericită să poată lua parte la Jocurile Olimpice și să poată lua o medalie pentru România.

E cel mai bun răspuns pe care Simona îl poate da. Sigur, de aici începe discuția despre punctele ei, pe care le-a avut, și pe care poate sau nu să le primească înapoi, poziția în clasamentul WTA, totul urmând să fie luat în calcul.

Apoi sigur că ne gândim și la cererea unui wildcard, unei invitații, pentru Jocurile Olimpice, a declarat George Cosac, pentru iamsport.ro.

Reclamă 4 / 0/3

Simona Halep are şi argumente. Fostul număr 1 mondial a primit, iniţial, o suspendare de 4 ani, după care pedeapsa a fost redusă la 9 luni, după ce a mers la TAS. Verdictul de la Lausanne a venit însă mult mai târziu, iar românca a ratat astfel 10 luni în care ar fi putut să participe la Billie Jean King Cup. Mai mult, înainte de a fi suspendată, Simona Halep a ratat participările la BJK Cup, din cauza unor accidentări, lucru care se întâmplă şi acum.

Simona Halep nu va juca pentru România, în Billie Jean King Cup

Imediat după ce şi-a anunţat revenirea pe teren, Horia Tecău a convocat-o pe Simona Halep în echipa României de Billie Jean King Cup. Românca avea nevoie să reprezinte România în barajul cu Ucraina pentru a spera la o participare la Jocurile Olimpice.

Participarea în Billie Jean King Cup era o condiţie esenţială pentru ca Simona Halep să poată participa la Jocurile Olimpice. Românca însă mai are şanse să reprezinte România la Paris, în cazul în care va prinde unul dintre cele două locuri rezervate pentru câştigătoarele de Grand Slam. Alte două locuri sunt rezervate de organizatori pentru campioanele olimpice.

Federaţia Română de Tenis a făcut anunţul despre Simona Halep, dezvăluind faptul că românca s-a accidentat, acesta fiind motivul pentru care nu va putea juca contra Ucrainei.

„Din motive medicale, Simona Halep nu va putea fi prezentă alături de echipa României la confruntarea Billie Jean King Cup împotriva echipei Ucrainei! Însănătoșire rapidă, Simona Halep”, a transmis FRT, pe pagina oficială de Facebook.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
17:12 Siyabonga Ngezana a dezvăluit problemele cu care s-a confruntat când a ajuns la FCSB: „A fost primul şoc” 16:40 VIDEOEduard Ionescu, Elena Zaharia şi Ioana Sîngeorzan, victorii pe linie la Saudi Smash 2024, în AntenaPLAY 16:33 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 2 mai 15:44 Germania va avea 5 echipe în Liga Campionilor, în sezonul următor 15:26 Campionatul Mondial de hochei, două super-turnee de tenis de masă şi spectacolul fotbalistic sunt în mai, în AntenaPLAY 15:23 Gică Hagi şi-a fixat obiectivul, înainte de Farul – Sepsi: „Cel mai important!” Cu ce probleme de lot se confruntă 14:05 EXCLUSIVVictor Piţurcă a răbufnit după declaraţiile lui Gigi Becali: „Nu mai vorbesc în viaţa mea cu Gigi Becali” 13:53 Se „rupe” Arena Naţională! Câte bilete s-au vândut deja la derby-ul FCSB – CFR Cluj 13:11 David Popovici a ajuns să umble cu laptele românesc după el, de frica alimentelor contaminate 13:09 Adevărul din spatele relaţiei tensionate dintre Simona Halep şi Sorana Cîrstea: „A existat o rivalitate!” Vezi toate știrile
Citește și