Închide meniul

Simona Halep a făcut oficial apel la TAS! Ultimele detalii despre procesul româncei

Viviana Moraru Publicat: 24 octombrie 2023, 14:30

Reclamă
Simona Halep a făcut oficial apel la TAS! Ultimele detalii despre procesul româncei

Simona Halep a făcut oficial apel la TAS

Simona Halep, în timpul unui meci/ Profimedia

Simona Halep a făcut oficial apel la TAS! Presa din America a anunţat că românca a contestat suspendarea primită în urmă cu mai bine de o lună din partea ITIA. Jurnaliştii de peste Ocean au oferit ultimele detalii despre cazul fostului lider WTA.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Simona Halep a fost suspendată pentru patru ani, iar imediat după ce şi-a aflat pedeapsa, românca a hotărât să facă apel la TAS, în încercarea de a-şi dovedi nevinovăţia.

Simona Halep a făcut oficial apel la TAS

Presa din America a dezvăluit că de cazul Simonei Halep se ocupă un avocat, care de-a lungul timpului, a reprezentat mai multe cazuri renumite de dopaj. Americanii susţin că acesta a depus oficial recurs la TAS.

ITIA va avea o lună la dispoziţie să răspundă acuzaţiilor, iar data procesului va fi stabilită ulterior.

„Echipa de avocați a Simonei Halep, condusă de Howard Jacobs, avocatul din Los Angeles care a reprezentat unele dintre cele mai mari nume din sport în litigii legate de dopaj, a depus recursul la Tribunalul de Arbitraj Sportiv.

Reclamă

Sesizările lor juridice vor fi făcute în următoarele câteva zile, apoi Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis (ITIA), care supraveghează programul anti-doping în tenisul profesionist, va avea la dispoziție aproximativ o lună pentru a răspunde.

Instanța va stabili apoi o dată de audiere, în lunile următoare”, au notat jurnaliştii americani de la The Athletic.

Americanii mai susţin faptul că TAS îi poate reduce pedeapsa la jumătate Simonei Halep, dacă aceştia vor stabili că românca nu a consumat în mod intenţionat substanţe interzise.

Reclamă 4 / 0/3

„Se întâmplă ca TAS să reducă suspendările, având în vedere că apelurile duc la rejudecarea cazului, posibil cu dovezi noi din partea părților.

Dacă Halep poate convinge judecătorii că testul ei pozitiv a fost rezultatul dopajului neintenționat, este probabil să fie suspendată pentru doi ani sau mai puțin, iar un an de suspendare l-a ispășit deja”, a mai notat sursa citată mai sus.

Singurul scenariu prin care Simona Halep poate scăpa de suspendare la TAS

Au apărut detalii despre singurul scenariu prin care Simona Halep poate scăpa de suspendare la TAS. Românca aşteaptă să fie chemată la Lausanne în încercarea de a-şi dovedi nevinovăţia şi a reveni pe terenul de tenis. Totul după ce a fost suspendată patru ani de ITIA în scandalul de dopaj.

Potrivit iamsport.ro, suspendarea Simonei Halep este aproape imposibil de anulat definitiv. Totuşi, ar putea fi redusă semnificativ. Surse din interiorul TAS au dezvăluit ce ar trebui să se întâmple pentru ca fostul lider WTA să primească acceptul de a reveni în circuit.

Ştergerea suspendării poate fi decisă doar în cazul în care Halep dovedeşte că nu a fost vorba de vreo vinovăţie sau neglijenţă. Prin urmare, e nevoie ca Patrick Mouratoglou să îşi asume total vina. Francezul ar trebui să declare, la TAS, că i-a dat suplimentele în care s-a decoperit Roxadustat fără ca Simona să fi ştiut acest lucru.

Recunoașterea vinei și să ia totul asupra lui. Să mărturisească că a fost un act de sabotaj și că a făcut asta fără știrea sportivei sau a altei persoane„, a declarat sursa respectivă, din interiul TAS.

Reclamă
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
10:37 VIDEORomânii atacă tabloul principal de la Saudi Smash 2024. Eduard Ionescu s-a calificat în turul 2, LIVE în AntenaPLAY 10:34 „Unde vei juca în sezonul viitor?” Răspunsul dat imediat de Risto Radunovic! Fundaşul, aproape să-şi încheie contractul cu FCSB 10:14 „Ne-am ţinut de cuvânt!” FCSB se „mută” în sezonul viitor! Mihai Stoica a anunţat pe ce arenă vor evolua campionii 9:57 Topul în care Simona Halep şi Serena Wiiliams strălucesc încă. Ce performanţă pentru Aryna Sabalenka 9:39 Oferta pe care Dan Şucu i-a făcut-o lui Mircea Lucescu: „Vino!” Răspunsul dat imediat de pe „Il Luce” 9:01 Sebastian Vettel va pilota monopostul McLaren MP4/8 al lui Ayrton Senna în weekendul Marelui Premiu din Emilia-Romagna 8:42 Kylian Mbappe, mesaj de patru cuvinte după ce PSG a fost învinsă de Borussia Dortmund! Postarea făcută imediat după meci 8:36 Anunţul radical făcut de Ronnie O`Sullivan, după ce a fost eliminat în sferturile Campionatului Mondial de snooker 8:20 Dennis Man, desemnat jucătorul sezonului la Parma, în Gazzetta dello Sport! Mihăilă, în top şi el! Sezon de vis pentru români 1
mai
23:45
Borussia Dortmund – PSG 1-0! Fullkrug, singurul marcator într-un meci cu ocazii uriaşe! Mbappe nu s-a lipit la gol
Vezi toate știrile
Citește și