Închide meniul

Simona Halep, lăudată de legendara Chris Evert înainte de Roland Garros! Ce spune marea campioană despre lupta pentru supremaţie în tenisul feminin

Reclamă

Dragoș Vasile Publicat: 20 mai 2022, 13:05

Simona Halep, lăudată de legendara Chris Evert înainte de Roland Garros! Ce spune marea campioană despre lupta pentru supremaţie în tenisul feminin

Simona Halep a câştigat Roland Garros în 2018

Simona Halep, bucurie în timpul unui meci / Profimedia

Simona Halep (19 WTA) a fost lăudată de legendara Chris Evert înaintea turneului de la Roland Garros. Fosta mare campioană a inclus-o pe campioana noastră în lupta pentru supremaţie din tenisul feminin.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Simo” va încerca la Roland Garros 2022 să reediteze performanţa din 2018, când a câştigat turneul parizian. Campioana noastră a mai jucat alte două finale la Roland Garros, în 2014 şi 2017.

Simona Halep, lăudată de legendara Chris Evert înainte de Roland Garros

”Iga Swiatek tocmai a câștigat patru turnee la rând și cred că putem spune deja că domină tenisul feminin. Dar trebuie să vedem dacă are constanța necesară pentru a menține nivelul, să fie constantă la nivel mondial.

Însă mi-ar plăcea să văd revenirea Biancăi Andreescu și a lui Naomi Osaka. Jabeur joacă bine de asemenea, la fel ca Simona Halep. Totul este foarte strâns, însă cred că Iga a ieșit în față și joacă precum un număr unu”, a declarat Chris Evert, potrivit spotmedia.ro.

Turneul de Grand Slam de la Roland Garros se va disputa între 22 mai şi 5 iunie. Câştigătoarea va obţine un cec de 2.200.000 de euro.

Reclamă

Simona Halep, misiune teribilă în lupta pentru trofeul de la Roland Garros 2022

Simona Halep are o misiune teribilă la Roland Garros 2022. Românca de pe locul 19 WTA şi-a aflat adversara din primul tur. Se va duela cu croata Ana Konjuh (66 WTA). Nu a avut noroc la tragerea la sorţi şi o aşteaptă un traseu extrem de dificil.

Dacă va reuşi să o învingă pe Konjuh, în manşa inaugurală, se va duela cu câştigătoarea confruntării dintre Maryna Zanevska (65 WTA) şi Qinwen Zheng (74 WTA).

În turul 3, Halep ar putea da peste Jelena Ostapenko sau Alize Cornet. Cu Ostapenko a pierdut în semifinale la Dubai, în luna februarie, iar pe franţuzoaică tocmai a învins-o la Roma. Problemele încep cu adevărat pentru Simona în optimile de finală, acolo unde o poate avea adversară pe cea mai în formă jucătoare a momentului din tenisul mondial. Este vorba de liderul WTA, Iga Swiatek. Tânăra de 20 de ani trece printr-un moment extraordinar.

Reclamă 4 / 0/3

Iga Swiatek a jucat în nouă meciuri pe zgură, în acest sezon, şi în unul singur a pierdut un set. Are 28 de meciuri consecutive câştigate în 2022, perioadă în care a cucerit trofeele puse în joc la Qatar, Indian Wells, Miami Open, Stuttgart şi Roma.

Simona Halep şi Iga Swiatek s-au mai duelat de patru ori şi este egalitate la meciurile directe. Au fost adversare chiar la Indian Wells 2022, acolo unde sportiva poloneză s-a impus în minimum de seturi. Swiatek a câştigat cu 7-6, 6-4 şi s-a calificat în finală.

Dacă va reuşi să îşi ia revanşa la Roland Garros, Halep ar putea să joace în sferturile de finală cu Jessica Pegula, Karolina Pliskova sau Ekaterina Alexandrova. Dacă „Simo” va ajunge în semifinale, acolo sunt şanse să îi fie adversară Aryna Sabalenka, Paula Badosa sau Danielle Collins. În finală ar putea să o aştepte Garbine Muguruza, Ons Jabeur, Belinda Bencic sau Amanda Anisimova.

Ce adversare vor avea româncele la Roland Garros 2022

În primul tur de la Roland Garros, o misiune mai grea decât Simona Halep o vor avea celelalte românce. Irina Begu va juca cu Jasmine Paolini (57 WTA), Ana Bogdan se va duela cu Victoria Azarenka (66 WTA), iar Gabriela Ruse o va întâlni pe Elise Mertens (33 WTA). Sorana Cîrstea va juca cu Maria Tatjana, 107 WTA.

  • Irina-Camelia Begu (62 WTA) – Jasmine Paolini (Italia, 57 WTA)
  • Simona Halep (19 WTA) – Ana Konjuh (Croația, 66 WTA)
  • Ana Bogdan (91 WTA) – Victoria Azarenka (Belarus, 15 WTA)
  • Sorana Cîrstea (27 WTA) – Maria Tatjana (Germania, 107 WTA)
  • Elena-Gabriela Ruse (52 WTA) – Elise Mertens (Belgia, 33 WTA)

Una dintre jucătoarele din calificări care vor fi distribuite pe tabloul principal este Irina Bara, locul 114 WTA.

Are şanse să ajungă pe tabloul principal şi Mihaela Buzărnescu, locul 118 WTA şi cap de serie numărul 15 în calificări. Ea va juca vineri în ultimul tur al calificărilor, împotriva sportivei Mirjam Bjorklund (Suedia, 150 WTA şi favorită 31).

Reclamă
Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
22:20 „Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani 22:18 Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost” 22:00 LIVE VIDEOLeicester – Southampton 0-0. Liderul din Championship vrea să se distanţeze în fruntea clasamentului 21:59 Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League 21:51 Dinamo şi FCU Craiova, ultimele clasate în Liga 1! Cum arată clasamentul în play-out cu 3 etape înainte de final 21:16 „Sper să le stricăm sărbătoarea” Anunţul lui Laszlo Dioszegi înainte de Sepsi – FCSB! 21:08 Dan Petrescu nu va aştepta finalul sezonului! Când va reveni pe banca lui CFR Cluj 21:00 LIVE VIDEOAl Hilal – Al Ain se joacă ACUM, AntenaPLAY! Se stabileşte prima finalistă din Liga Campionilor Asiei 20:45 Romario Benzar, scos cu ambulanţa de pe teren în Botoşani – Dinamo! Fault teribil comis de Hakim Abdallah 20:40 FC Botoşani – Dinamo 2-1. Dezastru pentru „câini”, care au primit un alt gol în prelungiri! „Roş-albii”, pe loc de retrogradare! Vezi toate știrile
Citește și