Închide meniul

Simona Halep, noi dezvăluiri despre aşteptarea verdictului în cazul de dopaj: „A fost un calvar. E greu să trăieşti aşa”

Alex Masgras Publicat: 27 august 2023, 18:28

Reclamă
Simona Halep, noi dezvăluiri despre aşteptarea verdictului în cazul de dopaj: „A fost un calvar. E greu să trăieşti aşa

Simona Halep, noi dezvăluiri despre aşteptarea verdictului în cazul de dopaj

Simona Halep, la US Open 2022 / Profimedia

Simona Halep, noi dezvăluiri despre aşteptarea verdictului în cazul de dopaj. Fostul număr 1 WTA nu a mai jucat de la US Open 2022, turneu la care a fost depistată pozitiv cu roxadustat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Anunţul suspendării provizorii a venit pe 21 octombrie 2021, iar Simona Halep aşteaptă în continuare un verdict. Dubla câştigătoare de Grand Slam a dezvăluit că toate aceste amânări au reprezentat un adevărat calvar.

Simona Halep, noi dezvăluiri despre aşteptarea verdictului în cazul de dopaj: „A fost un calvar”

Simona Halep aşteaptă şi acum verdictul, la aproape două luni de la audierile care au avut loc cu mare întârziere:

„Am refuzat de fiecare dată să cred că se va mai amâna încă o dată pentru că îmi doream foarte mult să fiu judecată. Indiferent de rezultat, mereu am spus că vreau să fiu audiată şi să vedem ce se întâmplă.

Aşteptarea a fost un calvar, pentru că în viaţă incertitudinea şi faptul că nu ai nicio putere îţi creează mari dificultăţi, e greu să trăieşti în stilul acesta.

Reclamă

A fost o perioadă în care am avut foarte multe speranţe de la o amânare la alta. M-am antrenat intens, mi-am dorit să fiu pe teren, am început să privesc tenisul altfel şi am apreciat fiecare zi petrecută la antrenament. Dar, de fiecare dată când se amâna audierea, parcă primeam o lovitură puternică şi mă descurajam din nou. Au fost foarte multe suişuri şi coborâşuri, dar pot să spun că am gestionat destul de bine şi nu mi-am pierdut plăcerea de a juca tenis”, a declarat Simona Halep, pentru eurosport.ro.

În plus, Simona Halep a ţinut să precizeze că toate amânările au fost provocate de cei care au pus-o sub acuzare, în condiţiile în care ea a vrut să fie judecată şi să primească un verdict cât mai repede:

„Nu am amânat eu niciodată acest caz, această audiere. Tot timpul cei care m-au acuzat au amânat, eu am vrut cât mai repede să fiu judecată şi să primesc decizia”, a mai spus Simona Halep.

Reclamă 4 / 0/3

Simona Halep poate merge la TAS

Mădălina Diaconu, fostă juristă a Comitetului Olimpic Internaţional, vine cu un sfat clar pentru Simo, de a merge la TAS. Tribunalul Sports Resolutions nu a venit cu un verdict, după 60 de zile de la audieri, chiar dacă termenul este de 14 zile.

„Simona poate deschide, acum, acțiune împotriva Sport Resolutions și a Agenției de Intergritate a Tenisului la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Este foarte greu, se poate, nu este imposibil, dar este foarte greu! Ar trebui în acest caz ca Sport Resolutions să întârzie atât de mult cu sentința arbitrală încât să se poată demonstra că, practic, s-au făcut vinovați de denegare de dreptate.

Orice este posibil, dar cazurile de contaminare sunt deosebit de speciale. În categoria de cazuri speciale de dopaj, practic ce i s-a cerut Simonei de către panelul Sport Resolutions a fost să aducă dovada sau dovezile, foarte solide, foarte clare și îndestulătoare despre două aspecte.

Primul aspect, foarte important, să demonstreze cum a ajuns substanța interzisă în corpul său, altfel decât printr-o intenție de dopaj. În al doilea rând, să demonstreze, de asemenea, cu dovezi foarte, foarte clare și suficiente, că nu a avut, nicio secundă, intenția de a se dopa și că nici nu a fost neglijență, ea sau echipa ei, în situația dată.

Sunt două condiții foarte greu de demonstrat, dar se pot demonstra. Au mai fost cazuri în care alți sportivi, care au avut de-a face cu cazuri de contaminare, mai ales alimentară, au reușit să obțină câștig de cauză mai ales la TAS, la Lausanne”, a declarat Mădălina Diaconu, potrivit prosport.ro.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
10:37 LIVE VIDEORomânii atacă tabloul principal de la Saudi Smash 2024. Eduard Ionescu – Amir Hossein Hodaei e acum LIVE în AntenaPLAY 10:34 „Unde vei juca în sezonul viitor?” Răspunsul dat imediat de Risto Radunovic! Fundaşul, aproape să-şi încheie contractul cu FCSB 10:14 „Ne-am ţinut de cuvânt!” FCSB se „mută” în sezonul viitor! Mihai Stoica a anunţat pe ce arenă vor evolua campionii 9:57 Topul în care Simona Halep şi Serena Wiiliams strălucesc încă. Ce performanţă pentru Aryna Sabalenka 9:39 Oferta pe care Dan Şucu i-a făcut-o lui Mircea Lucescu: „Vino!” Răspunsul dat imediat de pe „Il Luce” 9:01 Sebastian Vettel va pilota monopostul McLaren MP4/8 al lui Ayrton Senna în weekendul Marelui Premiu din Emilia-Romagna 8:42 Kylian Mbappe, mesaj de patru cuvinte după ce PSG a fost învinsă de Borussia Dortmund! Postarea făcută imediat după meci 8:36 Anunţul radical făcut de Ronnie O`Sullivan, după ce a fost eliminat în sferturile Campionatului Mondial de snooker 8:20 Dennis Man, desemnat jucătorul sezonului la Parma, în Gazzetta dello Sport! Mihăilă, în top şi el! Sezon de vis pentru români 1
mai
23:45
Borussia Dortmund – PSG 1-0! Fullkrug, singurul marcator într-un meci cu ocazii uriaşe! Mbappe nu s-a lipit la gol
Vezi toate știrile
Citește și