Închide meniul

Simona Halep nu va participa la Roland Garros! Anunţul oficial făcut de francezi

Viviana Moraru Publicat: 16 mai 2023, 17:36

Reclamă
Simona Halep nu va participa la Roland Garros! Anunţul oficial făcut de francezi

Simona Halep, o nouă coborâre în clasamentul WTA

Simona Halep, în timpul unui meci la Roland Garros 2022/ Profimedia

Simona Halep nu va participa la Roland Garros! Anunţul a fost făcut de organizatorii turneului de la Paris, care au dezvăluit ce jucătoare din circuitul WTA au primit wild-card-uri la Openul Francez.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Simona Halep este suspendată pentru dopaj din luna octombrie. Românca este în aşteptarea procesului de dopaj, care ar urma să aibă loc la finalul acestei luni.

Simona Halep nu va participa la Roland Garros

Simona Halep va rata astfel prezenţa şi la al doilea turneu de Grand Slam al anului, după ce de asemenea nu a participat nici la Australian Open.

Organizatorii de la Roland Garros au anunţat care sunt jucătoarele care vor beneficia de un wild-card.

Clara Burel (22 de ani, locul 108 WTA), Selena Janicijevic (20 de ani, locul 189 WTA), Leolia Jeanjean (27 de ani, locul 125 WTA), Kristina Mladenovic (30 de ani, locul 153 WTA), Diane Parry (20 de ani, locul 109 WTA) și Jessika Ponchet (26 de ani, locul 119 WTA) sunt jucătoarele care vor beneficia de o invitaţie din partea organizatorilor turneului de la Paris.

Reclamă

Simona Halep a oferit luna trecută un interviu, vorbind pentru prima dată despre scandalul în care este implicată din luna octombrie. Românca a dezvăluit că deşi a depus toate probele încă din luna decembrie, procesul său a fost amânat de două ori, şi ar putea avea loc la finalul lunii mai.

Turneul de la Roland Garros se desfăşoară în perioada 22 mai – 11 iunie, iar Iga Swiatek este principala favorită pe tabloul WTA.

La ediţia precedentă, Simona Halep a fost eliminată în turul al doilea de către Qinwen Zheng, în trei seturi.

Reclamă 4 / 0/3

Românca a câştigat Openul Francez în 2018, după o finală cu Sloane Stephens. De asemenea, Halep a mai bifat şi alte două finale, în 2014 şi 2017, pierdute cu Maria Sharapova, respectiv Jelena Ostapenko.

Ilie Năstase, convins că Simona Halep nu se va retrage din tenis

Ilie Năstase este convins de faptul că Simona Halep nu se va retrage din tenis. Fostul lider ATP a oferit noi declaraţii despre situaţia în care se regăseşte românca, şi susţine că şi participarea acesteia la Wimbledon, al treile turneu de Grand Slam al anului, este pusă sub semnul întrebării.

Ilie Năstase a menţionat însă că întârzierea în judecarea cazului de doping nu este în favoarea Simonei Halep.

Nu ştiu cât va mai dura. Nu ştie nici Simona, nu ştie nimeni deocamdată. Au amânat procesul de nu ştiu câte ori. Iar dacă s-a amânat înseamnă că nu e prea bine, e în neregulă. Pentru că ea sigur nu joacă la Roland Garros. Şi probabil nu o să poată să joace nici la Wimbledon. Simona sigur mai poate juca, e tânără, nu are probleme. Acum ştiu că se antrenează în fiecare zi la Stejarii”, a afirmat Năstase.

„Pentru imaginea ei nu mai vorbim că nu e bine. Şi turneele pe care le-a pierdut. Adică dacă e nevinovată, ea a pierdut şi turnee şi bani. Pentru că până la urma urmei pentru asta joacă. Nu ştiu câţi bani a pierdut, depinde până unde ajungea în fiecare turneu”, a adăugat el, conform agerpres.ro.

Cea mai bună jucătoare română de tenis, Simona Halep, a anunţat, la 21 octombrie 2022, pe Instagram, că a fost testată pozitiv la un control antidoping, la substanţa roxadustat.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
13:53 Se „rupe” Arena Naţională! Câte bilete s-au vândut deja la derby-ul FCSB – CFR Cluj 13:11 David Popovici a ajuns să umble cu laptele românesc după el, de frica alimentelor contaminate 13:09 Adevărul din spatele relaţiei tensionate dintre Simona Halep şi Sorana Cîrstea: „A existat o rivalitate!” 12:30 Chefi la cuțite, lider de audiență! Echipa lui Chef Alexandru Sautner a câștigat battle-ul de aseară 11:56 Primul jucător care va pleca de la Dinamo, la finalul sezonului! Kopic a renunţat la serviciile lui 11:34 Primele mutări făcute de Dan Şucu la Rapid! Cine va fi noul director sportiv al echipei! Daniel Niculae, OUT 11:15 Gigi Becali s-a enervat pe Mihai Stoica! Ce a produs furia patronului de la FCSB: „Băi, nu te enerva aiurea!” 10:37 VIDEORomânii atacă tabloul principal de la Saudi Smash 2024. Eduard Ionescu s-a calificat în turul 2, LIVE în AntenaPLAY 10:34 „Unde vei juca în sezonul viitor?” Răspunsul dat imediat de Risto Radunovic! Fundaşul, aproape să-şi încheie contractul cu FCSB 10:14 „Ne-am ţinut de cuvânt!” FCSB se „mută” în sezonul viitor! Mihai Stoica a anunţat pe ce arenă vor evolua campionii Vezi toate știrile
Citește și