Închide meniul

Simona Halep, prima reacție după meciul cu Danielle Collins. „A fost un pic neașteptat!” Cum s-a simțit românca la prima apariție după trei luni de pauză

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 12 august 2021, 8:01

Simona Halep, prima reacție după meciul cu Danielle Collins. „A fost un pic neașteptat! Cum s-a simțit românca la prima apariție după trei luni de pauză

Reacția Simonei Halep după meciul cu Danielle Collins

Profimediaimages

Simona Halep, acum pe locul 13 mondial, a jucat primul meci după trei luni de la accidentarea de la Roma.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Simona Halep, prima reacție după meciul cu Danielle Collins

„A fost un meci grozav, mai ales după câteva luni de pauză. Am jucat foarte bine și sunt mulțumită de toate. A fost însă un pic neașteptat. Mă îmbunătățesc și sunt pozitivă cu privire la modul în care am jucat.

După trei luni este greu să joci trei ore la un nivel înalt cu cineva care a câștigat multe meciuri”, a declarat Simona Halep, citată discountsutra.com.

2 ore și 55 de minute a durat meciul dintre Simona Halep și Danielle Collins. Românca a salvat 4 mingi de meci. Collins a ajuns la 12 victorii la rând în circuitul WTA. La finalul meciului, Halep a fost aplaudată de publicul de la Montreal.

Reclamă

Collins va evolua în optimi cu compatrioata ei Jessica Pegula, locul 30 WTA, care a întrecut-o, cu scorul de 1-6, 6-3, 6-2, pe rusoaica Anastasia Pavliucenkova, locul 17 WTA şi cap de serie numărul 10.

Simona Halep, acceptată direct în turul al doilea la Montreal, va primi un premiu de 13.300 de dolari.

Simona Halep a câştigat Rogers Cup în 2016 şi 2018 şi a fost finalistă în 2015. Din acest an, competiţia canadiană se numeşte National Bank Open.

Reclamă 4 / 0/3

Cronica meciului dintre Simona Halep și Danielle Collins

Iniţial, Halep a absorbit presiunea cu inteligenţă, cu un joc exact şi cu un bun serviciu. A luat ce i s-a oferit din jocul avântat al lui Collins, a penalizat unele veniri aiurea la fileu ale adversarei şi scurtele ei neinspirate şi a punctat chirurgical când a avut ocazia. Evoluţia aceasta impresionantă s-a diminuat treptat, mai ales prin scăderea eficienţei serviciului. Aici a găsit Collins cheia echilibrării jocului. Ea nu şi-a abandonat tactica, a continuat să dea tare în mingi şi a reuşit să preia controlul jocului.

De şapte mingi de break a avut nevoie Halep pentru a rupe echilibrul la seviciu, în game-ul al cincilea al primului set. A salvat apoi patru mingi de 4-3, tot pe serviciul lui Collins şi setul I, unul disputat totuşi, i-a intrat pe tabelă, 6-2, după 43 de minute.

Setul secund a fost mult mai echilibrat, pentru că Danielle Collins a lovit sălbatic mingea, mai ales la retur. La 0-1, fostul lider WTA a condus cu 40-15 pe propriul serviciu. A comis o dublă greşeală şi apoi jocul ei s-a dereglat, ceea ce i-a permis jucătoarei americane să obţină pimul break şi să facă 2-0. Halep a răspuns imediat cu rebreak, dar a fost din nou în dificulate pe propriul serviciu, la 0-40. Românca nu a cedat şi a reuşit să egaleze la 2. După ce a ratat alte mingi de break, în game-ul al cincilea, Simona Halep s-a văzut din nou condusă la două game-uri diferenţă, 2-4. A recuperat cu rebreak, dar şi-a pierdut a treia oară serviciul, 3-5. Cu noroc, după ce mingea lovit banda fileului şi a căzut în terenul advers, jucătoarea română s-a apropiat din nou la un game, însă şi-a cedat iar seviciul, la 0, şi Collins a egalat la seturi, scor 6-4, după o oră şi 34 de minute.

Decisivul a început cu aceeaşi agresivitatea din partea jucătoarei americane, care a condus cu 1-0 şi a avut apoi patru mingi de break, toate salvate de Halep. Ea egalat şi imediat a trecut la conducere cu break. Românca nu a putut să-l consolideze cu serviciul şi Collins a reuşit rebreak-ul. Sportiva din Constanţa a revenit în avantaj, pe serviciul lui Collins, moment în care aceasta din urmă a cerut timeout medical, acuzând probleme la piciorul stâng. Ea a mers la vestiare şi a revenit pe teren după mai bine de zece minute.

Pauza i-a făcut bine americancei, care a câştigat următoarele două game-uri, preluând conducerea cu 4-3. Halep a mai egalat o dată şi apoi, epuizată şi cu destule greşeli comise, a trebuit să se recunoască învinsă, după 4-6, după ce a salvat patru mingi de meci şi după o întâlnire care a durat două ore şi 55 de minute.

Recomandări
  • Simona Halep, învinsă în turul al doilea la Montreal
  • Reacția româncei

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:08 Oţelul Galaţi – U Cluj LIVE TEXT (20:30). Corvinul Hunedoara îşi aşteaptă adversara din finala Cupei României. Echipele de start 19:56 „Marius Șumudică la Rapid?” Cristi Săpunaru a dat răspunsul pe loc! Ce cred jucătorii despre cel mai mare vis al lui „Șumi” 19:25 „Nu și-a luat rămas bun!” Cristi Săpunaru, dezvăluiri incredibile despre plecarea lui Cristiano Bergodi de la Rapid! 19:11 Mesaj de susţinere al lui Victor Angelescu pentru Bogdan Lobonţ, înaintea derby-ului infernal cu FCSB: „Este un campion!” 19:03 „Era băgat în combinații!” Adrian Porumboiu a dat de pământ cu Istvan Kovacs! Fostul patron a lansat acuzații incredibile 18:47 David Popovici a câștigat medalia de aur la proba de 200m liber, de la Campionatul Național de înot în bazin de 50m 18:28 Sporting – Guimaraes este meciul etapei din Liga Portugal și e LIVE VIDEO în AntenaPLAY! Programul rundei cu numărul 30 18:02 „Nu e normal!” LPF a explicat de ce FCSB nu poate sărbători titlul după derby-ul cu Rapid, dacă va deveni campioană! 17:24 Vlad Covaliu a devenit campion mondial la sabie la juniori! Performanţă uriaşă a românului în Arabia Saudită 17:22 „Plecăm cu prima șansă!” Ștefan Târnovanu, mesaj de luptă înaintea derby-ului cu Rapid! Verdict despre lupta pentru titlu Vezi toate știrile
Citește și