Închide meniul

Simona Halep ratează Jocurile Olimpice 2024 de la Paris. Suspendarea drastică îi spulberă româncei marele vis!

Iulian Focșăneanu Publicat: 12 septembrie 2023, 18:15

Reclamă
Simona Halep ratează Jocurile Olimpice 2024 de la Paris. Suspendarea drastică îi spulberă româncei marele vis!

Simona Halep ratează Jocurile Olimpice de la Paris

Simona Halep nu va putea juca la Jocurile Olimpice 2024 de la Paris din cauza suspendării / Colaj Profimediaimages

Simona Halep ratează Jocurile Olimpice de vară din 2024, de la Paris. Românca a primit o suspendare drastică în scandalul de dopaj, de patru ani, și nu va putea participa în competiția din capitala Franței, care va avea loc între 26 iulie și 11 august 2024.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Scenariul de coșmar s-a confirmat! Depistată cu Roxadustat la testele efectuate după US Open 2022, Simona Halep a fost suspendată timp de patru ani și își ia adio de la visul de a câștiga o medalie olimpică. Românca nu a mai jucat niciun meci din luna octombrie a anului trecut și mai are de așteptat până să poată reveni pe teren!

Simona Halep ratează Jocurile Olimpice 2024 de la Paris

Simona Halep a fost audiată la finalul lunii iunie, la Londra, şi a trebuit să aştepte trei luni până la aflarea deciziei finale.

Simona Halep s-a declarat nevinovată în timpul audierilor de la tribunalul Sport Resolutions, din Londra. După ce au analizat toate faptele, cei trei arbitri desemnați de tribunalul independent nu i-au dat dreptate și i-au dat vestea pe care „Simo” nu voia să o audă.

Constănțeanca mai are acum o singură cale de atac, după ce s-au găsit nereguli și în paşaportul biologic al ei. Își poate căuta dreptatea și la Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv de la Lausanne. E de așteptat ca Halep să se ducă în cel mai scurt timp la TAS și să spere la o minune.

Reclamă

Cariera Simonei Halep este, fără doar și poate, în pericol! Fosta campioană de la Roland Garros și Wimbledon va împlini 32 de ani pe 27 septembrie și trece prin cel mai greu moment. După ce a ratat Jocurile Olimpice din 2016 din cauza virusului Zika și Jocurile Olimpice din 2020 din cauza unei accidentări, Halep ratează și prezența la Jocurile Olimpice 2024.

Simona a participat la o singură ediție a Jocurilor Olimpice. A luat startul în 2012, la Londra, dar a fost eliminată rapid. În turneul de simplu, românca a fost învinsă încă din primul tur de kazaha Iaroslava Svedova. A pierdut fără drept de apel cu scorul de 4-6, 2-6. La dublu a făcut pereche cu Sorana Cîrstea și a suferit o înfrângere greu de digerat în fața surorilor Serena și Venus Williams.

Simona Halep a trecut prin clipe grele după retragerea de la Jocurile Olimpice 2020

Fostul lider WTA a trăit o dezamăgire uriașă în momentul în care a ratat prezența la Jocurile Olimpice de la Tokyo. A suferit o accidentare la gamba piciorului stâng, în timpul turneului de la Roma, și a fost nevoită să se retragă din cursa pentru o medalie olimpică. Chiar dacă a făcut eforturi uriașe pentru a se recupera, nu a primit acceptul medicilor de a se duce în Japonia.

Reclamă 4 / 0/3

Halep a recunoscut, după încheierea competiției supreme, că nu a găsit puterea să se uite la meciurile de tenis de la JO 2020.

M-am uitat la Olimpiadă, dar nu m-am uitat la tenis, ca să ne înţelegem. M-a durut prea tare retragerea! Mi-am dorit tare mult, în ultimii 2-3 ani m-am gândit mult la Olimpiadă şi îmi doream să ajung şi eu să am o medalie.

Din păcate m-am retras de la Roland Garros şi Wimbledon, a fost o tristeţe mare, dar a fost şi mai mare după ce m-am retras de la Jocurile Olimpice„, a dezvăluit Simona Halep, în exclusivitate pentru AS.ro, în luna iulie a anului 2021.

Atunci anunțase și că va face tot ce depinde de ea pentru a ajunge la următoarea ediție a Jocurilor Olimpice.

Vrea să cred că mai am totuşi o mică şansă la Paris, în 2024. Parisul este oraşul meu preferat şi cu siguranţă o să fie plăcut dacă ajung acolo„, spunea atunci Halep.

Halep a ratat Jocurile Olimpice 2016 din cauza visului Zika

Simona Halep trecea printr-un moment excelent și era văzută cu șanse la aurul olimpic la Jocurile Olimpice de la Rio. Din păcate, sportiva care ocupa atunci locul 5 WTA a decis să nu participe din cauza amenințării cauzate de virusul Zika.

Halep și-a anunțat atunci fanii că nu vrea să își asume niciun risc și că a decis să rămână acasă.

Reclamă

Regret să vă anunţ că am decis că nu voi participa la Jocurile Olimpice de la Rio. Motivul deciziei mele este îngrijorarea vis-a-vis de pericolul pe care îl poate implica virusul Zika.

După numeroase discuţii cu medici şi familia, am ajuns la concluzia că riscurile sunt mult prea mari pentru cariera mea sportivă şi pentru sănătatea mea, mai ales ca femeie. Familia este mult prea importantă pentru mine, nu pot risca să nu îmi pot clădi una proprie, după încheirea carierei în tenis.

Ştiu că Jocurile Olimpice reprezintă un eveniment foarte important şi regret cu adevărat circumstanţele. Sper ca şi Comitetul Olimpic şi Sportiv Român şi românii să respecte decizia mea. Le urez succes tuturor participanţilor, în special delegaţiei noastre„, scria atunci Halep pe rețelele sociale.

Simona Halep a obținut performanțe uriașe de-a lungul carierei și este cea mai bună jucătoare de tenis din istoria României. A cucerit 24 de titluri de simplu, cele mai importante fiind Roland Garros (2018) și Wimbledon (2019). La Australian Open a ajuns până în finală, în 2018, în timp ce la US Open a atins faza semifinalelor, în 2015. Fostul lider WTA a adunat, de-a lungul întregii cariere, peste 40 de milioane de dolari, potrivit wtatennis.com. În circuitul profesionist de simplu are 579 de victorii și 238 de înfrângeri.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
10:37 LIVE VIDEORomânii atacă tabloul principal de la Saudi Smash 2024. Eduard Ionescu – Amir Hossein Hodaei e acum LIVE în AntenaPLAY 10:34 „Unde vei juca în sezonul viitor?” Răspunsul dat imediat de Risto Radunovic! Fundaşul, aproape să-şi încheie contractul cu FCSB 10:14 „Ne-am ţinut de cuvânt!” FCSB se „mută” în sezonul viitor! Mihai Stoica a anunţat pe ce arenă vor evolua campionii 9:57 Topul în care Simona Halep şi Serena Wiiliams strălucesc încă. Ce performanţă pentru Aryna Sabalenka 9:39 Oferta pe care Dan Şucu i-a făcut-o lui Mircea Lucescu: „Vino!” Răspunsul dat imediat de pe „Il Luce” 9:01 Sebastian Vettel va pilota monopostul McLaren MP4/8 al lui Ayrton Senna în weekendul Marelui Premiu din Emilia-Romagna 8:42 Kylian Mbappe, mesaj de patru cuvinte după ce PSG a fost învinsă de Borussia Dortmund! Postarea făcută imediat după meci 8:36 Anunţul radical făcut de Ronnie O`Sullivan, după ce a fost eliminat în sferturile Campionatului Mondial de snooker 8:20 Dennis Man, desemnat jucătorul sezonului la Parma, în Gazzetta dello Sport! Mihăilă, în top şi el! Sezon de vis pentru români 1
mai
23:45
Borussia Dortmund – PSG 1-0! Fullkrug, singurul marcator într-un meci cu ocazii uriaşe! Mbappe nu s-a lipit la gol
Vezi toate știrile
Citește și