Închide meniul

„Simona Halep se luptă și face apel, în timp ce Zverev joacă!” Revoltă în lumea tenisului, după suspendarea româncei

Viviana Moraru Publicat: 10 noiembrie 2023, 20:17

Reclamă
Simona Halep se luptă și face apel, în timp ce Zverev joacă!” Revoltă în lumea tenisului, după suspendarea româncei

„Simona Halep se luptă și face apel, în timp ce Zverev joacă!” Revoltă în lumea tenisului

Simona Halep și Alexander Zverev/ Colaj Profimedia

„Simona Halep se luptă și face apel, în timp ce Zverev joacă” este revolta unui cunoscut jurnalist american, Josh Levin. Acesta a comparat cazul româncei, suspendată pentru dopaj de mai bine de un an, cu cel al lui Alexander Zverev, care nu a primit nicio suspendare, chiar dacă a fost amendat pentru violență domestică.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Simona Halep își așteaptă verdictul din partea judecătorilor de la TAS, după ce a contestat suspendarea de patru ani primită din partea ITIA.

„Simona Halep se luptă și face apel, în timp ce Zverev joacă!” Revoltă în lumea tenisului

Americanul a analizat cazurile celor doi sportivi, și nu înțelege cum Alexander Zverev are drept de joc, în ciuda scandalului creat în acest an. Sportivul german a fost acuzat de violență domestică asupra fostei sale partenere, Brenda Patea, fotomodel de origine română.

Zverev a primit o amendă de 450.000 de dolari din partea judecătorilor germani, însă ATP și ITIA nu au luat nicio decizie în privința sportivului, astfel că acesta a evoluat în tot acest timp, în acest moment pregătindu-se pentru Turneul Campionilor.

De partea cealaltă, Simona Halep nu a mai bifat niciun meci de la US Open 2022, turneu la finalul căruia a fost depistată pozitiv cu Roxadustat. Românca a făcut apel la TAS, și își așteaptă verdictul final. Suspendarea de patru ani i se poate modifica la Tribunalul de la Lausanne.

Reclamă

„În opinia mea, există o analogie cu dopajul. La tenis, campioana de Grand Slam Simona Halep a fost suspendată încă de anul trecut după ce a fost testată pozitiv la o substanță interzisă. Ea se luptă și face apel la această suspendare de atunci, care, deocamdată, dacă hotărârea este valabilă, o va ține departe de circuit până în 2026.

Dar în timp ce Halep face apel, acea suspendare este încă valabilă. Ea a stat pe bară în tot acest timp, iar Zverev concurează în continuare. Săptămâna viitoare, el va lua parte la unul dintre evenimentele de top ale tenisului, Turneul Campionilor din Italia. Pe el nu l-a întrebat nimeni de sănătate, după acuzațiile de agresiune”, a declarat americanul Josh Levin, citat de tennisupdate.com.

Horia Tecău, mesaj superb pentru Simona Halep

Horia Tecău a transmis un mesaj superb pentru Simona Halep. Fostul sportiv a declarat că românca ar putea reveni pe teren într-un an, dacă suspendarea îi va fi redusă la jumătate, după apelul făcut la TAS.

Reclamă 4 / 0/3

Horia Tecău vrea să o vadă din nou pe Simona Halep jucând tenis. Acesta speră ca românca să aibă un final de carieră aşa cum merită, după performaneţele înregistrate de-a lungul timpului.

Îmi doresc să revină cât mai repede și să mai joace tenis, să aibă un final de carieră într-o stare bună, o ieșire frumoasă din tenis. Acum, se pare că cel mai bun scenariu ar fi să revină într-un an. Mi-ar plăcea să aibă bucuria de a mai juca.

Nu mai are nimic să demonstreze nimănui. Ea deja ne-a bucurat, ne-a motivat, ne-a inspirat, sunt generații care joacă acum datorită ei. Să joace pentru ea și pentru starea ei, să îi fie bine”, a declarat Horia Tecău, pentru sport.ro.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
13:11 David Popovici a ajuns să umble cu laptele românesc după el, de frica alimentelor contaminate 13:09 Adevărul din spatele relaţiei tensionate dintre Simona Halep şi Sorana Cîrstea: „A existat o rivalitate!” 12:30 Chefi la cuțite, lider de audiență! Echipa lui Chef Alexandru Sautner a câștigat battle-ul de aseară 11:56 Primul jucător care va pleca de la Dinamo, la finalul sezonului! Kopic a renunţat la serviciile lui 11:34 Primele mutări făcute de Dan Şucu la Rapid! Cine va fi noul director sportiv al echipei! Daniel Niculae, OUT 11:15 Gigi Becali s-a enervat pe Mihai Stoica! Ce a produs furia patronului de la FCSB: „Băi, nu te enerva aiurea!” 10:37 VIDEORomânii atacă tabloul principal de la Saudi Smash 2024. Eduard Ionescu s-a calificat în turul 2, LIVE în AntenaPLAY 10:34 „Unde vei juca în sezonul viitor?” Răspunsul dat imediat de Risto Radunovic! Fundaşul, aproape să-şi încheie contractul cu FCSB 10:14 „Ne-am ţinut de cuvânt!” FCSB se „mută” în sezonul viitor! Mihai Stoica a anunţat pe ce arenă vor evolua campionii 9:57 Topul în care Simona Halep şi Serena Wiiliams strălucesc încă. Ce performanţă pentru Aryna Sabalenka Vezi toate știrile
Citește și