Închide meniul

Simona Halep și-a luat antrenor de lux. Ce salariu uriaș îi plătea Serena Williams lui Patrick Mouratoglou

Alexandru Ivan Publicat: 7 aprilie 2022, 16:42

Reclamă
Simona Halep și-a luat antrenor de lux. Ce salariu uriaș îi plătea Serena Williams lui Patrick Mouratoglou

Patrick Mouratoglou a fost 10 ani antrenorul Serenei Williams

Profimedia

Simona Halep şi Patrick Mouratoglou au anunţat colaborarea momentului în tenisul mondial. Ca să lucreze cu unul dintre cei mai mari tenismeni din istorie, Simo e nevoită să scoată din buzunar o sumă consistentă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Patrick Mouratoglou e unul dintre cei mai scumpi antrenori din tenis. De-a lungul timpului, legendarul fost tenismen a antrenat nume uriașe, cea mai cunoscută colaborare fiind cea cu Serena Williams.

Ce salariu primea Mouratoglou de la Serena Williams

Halep a lucrat în trecut și cu Darren Cahill, pe care îl plătea cu un milion de dolari pe an, plus un procent de la diferitele turnee pe care le-a câștigat. Ca să-l aibă lângă ea pe Mouratoglou, Simo trebuie să facă un efort financiar considerabil mai mare.

Pe vrea când lucra cu Serena Williams, Mouratoglou primea un salariu de două milioane de dolari pe ban, conform lovetennisblog.com, plus procentele de la turneele câștigate, care deveanu mai mari la Grand Slam-uri.

Sub îndrumarea lui Patrick Mouratoglou, Serena Williams a câştigat nu mai puţin de 10 turnee de Grand Slam: de două ori Australian Open, de două ori Roland Garros, de 3 ori Wimbledon şi tot de atâtea ori US Open. Colaborarea lor a durat nu mai puțin de 10 ani.

Reclamă

Înainte să încheie înțelegerea cu Mouratoglou, Halep a fost pregătită de Morgan Bourbon, antrenor din academia lui Patrick Mouratoglou. La începutul anului, Simo a colaborat cu Daniel Dobre și Adrian Marcu, iar anul trecut a fost antrenată de Darren Cahill.

Patrick Mouratoglou a dezvăluit cum a devenit antrenorul Simonei Halep

Patrick Mouratoglou a dezvăluit cum a ajuns antrenorul full-time al Simonei Halep. Francezul susţine că un telefon pe care i l-a dat Serenei Williams, pe care a antrenat-o în ultima perioadă, a dus la noua colaborare cu campioana noastră.

„Astăzi încep un nou capitol în cariera mea de antrenor: sunt antrenorul full-time al Simonei Halep. În ultimele 8 luni, am realizat cât de mult mi-a lipsit antrenoratul. Este pasiunea vieţii mele şi simt că mai am multe de oferit.

Reclamă 4 / 0/3

Simona a venit la Academia Mouratoglou, înainte de Indian Wells, pentru un antrenament. Am trecut pe la nişte şedinţe de ale ei şi am văzut-o cum se antrenează.

La sfârşitul săptămânii, m-a întrebat dacă sunt disponibil să fiu antrenorul ei. Am un respect enorm pentru ea, dar nu se punea problema în acel moment. După câteva săptămâni, am vorbit cu Serena şi uşa s-a deschis pentru mine, cel puţin pe termen scurt, să lucrez cu alcineva”, a fostul mesajul lui Mouratoglou.

Patrick Mouratoglou are o avere de 39 de milioane de dolari

Mouratoglou şi-a început cariera de antrenor în tenis în 1999, când l-a antrenat pe Marcos Bagdatis. Sub îndrumarea lui Mouratoglou, Bagdatis a devenit un jucător de tenis din top.

Însă cea mai de succes colaborare a fost cu Serena Williams. Sub îndrumarea lui, Serena Williams a câştigat nu mai puţin de 10 turnee de Grand Slam: de două ori Australian Open, de două ori Roland Garros, de 3 ori Wimbledon şi tot de atâtea ori US Open.

În total, în cariera de antrenor, Mouratoglou a câştigat 31 de turnee la simpus şi mai are încă 4 la dublu. Conform presei internaționale, francezul are o avere de 39 de milioane de dolari.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
18:57 Transferurile de milioane de euro ale lui Dan Şucu la Rapid, făcute praf: „Să ne mai lase. Are dreptate Gigi Becali” 18:36 Programul complet al F1 Academy™ de la Miami! Antrenamentele, calificările şi cursele se văd LIVE STREAM în AntenaPLAY 18:12 Un fost preşedinte al Rapidului a reacţionat după comunicatul lui Dan Şucu: „E dezinformat, manipulat” 18:00 VIDEOCatanzaro – Venezia 3-2 a fost în AntenaPLAY! Meci „nebun”, decis de un penalty ratat, repetat şi transformat! 17:50 Borussia Dortmund – PSG LIVE TEXT (22:00). Se anunţă spectacol în a doua semifinală Champions League. Echipe probabile 17:20 Novak Djokovic, decizie radicală înainte de turneul de la Roma! Sârbul a concediat încă un membru din staff-ul său 16:51 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 1 mai 16:48 VideoImnul României a răsunat după victoria istorică în faţa Ungariei! Imagini superbe cu „tricolorii” la Bolzano 16:25 Toni Petrea a transmis un avertisment, după ce FCSB a luat prima oară titlul după o pauză de 9 ani: „Sper să nu fie un accident” 16:17 „A fost un meci plin de emoţii pentru noi în faţa Ungariei”. Peter Balasz, prima reacţie după victoria uriaşă a României Vezi toate știrile
Citește și