Închide meniul

Simona Halep, susținută de Victor Hănescu în scandalul de dopaj! Mesajul fostului jucător: „Cineva a vrut să-i facă rău!”

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 26 decembrie 2022, 13:25

Simona Halep, susținută de Victor Hănescu în scandalul de dopaj! Mesajul fostului jucător: Cineva a vrut să-i facă rău!”

Simona Halep ar putea participa la Roland Garros

Simona Halep/ Profimedia Images

Simona Halep este susținută în scandalul de dopaj și de Victor Hănescu. Fostul jucător de tenis crede în nevinovăția româncei, și susține că substanța interzisă i-a ajuns în organism din greșeală.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Simona Halep traversează o perioadă dificilă, după ce a fost depistată pozitiv la un test anti-doping efectuat la ultimul turneu la care a participat, US Open 2022. Românca se luptă pentru dreptate la Tribunalul Sportiv, și ar putea afla decizia finală în primele luni din 2023.

Simona Halep, susținută de Victor Hănescu în scandalul de dopaj

Victor Hănescu, fost număr 26 ATP, a analizat situația Simonei Halep și a ajuns la concluzia să românca nu ar fi luat niciodată, în mod intenționat, substanțe interzise. Fostul sportiv a declarat că fie Roxadustatul a ajuns din greșeală în corpul româncei, fie i l-a administrat cineva în mod intenționat.

„Mi-e greu să spun ce se va întâmpla. Dar pot să spun că Simona, după cum o cunosc, nu cred că ar fi făcut ceva în mod intenționat. Cred că a fost ceva accidental sau a profitat de neatenția ei. Sau cineva a vrut să-i facă rău, pe varianta asta aș merge.

Nu știu ce va urma, pentru că nu am trecut prin așa ceva, nu știu cum se judecă astfel de cazuri”, a declarat Victor Hănescu, pentru sportm.ro.

Reclamă

Simona Halep, plecată din România de Crăciun! Unde petrece Sărbătorile campioana noastră

Simona Halep este plecată din România de Crăciun. Dubla campioană de Grand Slam petrece Sărbătorile de iarnă în Londra, unde s-a fotografiat în mai multe locații celebre. “Simo” a avut un an 2022 tumultos, în care a divorțat de Toni Iuruc și a fost acuzată de dopaj.

Simona a plecat în Anglia de Crăciun, iar din postările de pe Instagram pare să se simtă excelent.

Campioana noastră s-a pozat pe străzile din Londra, în fața renumitului magazin de bijuterii Cartier, precum și în fața hotelului Ritz, unul dintre cele mai extravagante din oraș.

Reclamă 4 / 0/3

Simona Halep a zâmbit în toate pozele, semn că se simte mai bine și că a trecut peste greutățile din 2022. Totuși, lupta ei nu s-a încheiat în cazul scandalului de dopaj.

“Simo” va încerca să scape de pedeapsă sau să o reducă la minimum, după ce a fost depistată cu Roxadustat, o substanță interzisă de regulamentul WADA.

Ce trebuie să demonstreze Simona Halep, pentru a scăpa de suspendare

Cristian Jura a dezvăluit ce trebuie să demonstreze Simona Halep pentru a scăpa de toate acuzaţiile de dopaj. Românca în vârstă de 31 de ani a obţinut deja un prim succes.

„Sportiva se află, în continuare, în acest moment între ridicarea suspendării, respectiv eliminarea oricăror sancțiuni, și suspendarea de 4 ani din activitatea sportivă. Suspendarea poate fi redusă sau chiar anulată dacă sunt întrunite cumulativ cele două condiții prevăzute de Codul Mondial Anti-Doping: să se stabilească foarte clar modul în care a pătruns substanța în organism și lipsa intenției sportivului de a lua substanța interzisă pentru îmbunătățirea performanței sportive.

Una dintre condiții a fost îndeplinită, s-a stabilit clar modul în care a ajuns substanța în organismul sportivei. Urmează ca sportiva să demonstreze și lipsa vinovăției și a neglijenței. Adică, sportivul sau altă persoană să dovedească faptul că Simona nu a știut sau suspectat și că nu putea în mod rezonabil să știe sau să suspecteze, chiar prin manifestarea celei mai atente precauții, faptul că a folosit sau că i s-au administrat substanțe interzise sau că a folosit metode interzise„, a declarat judecătorul TAS.

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
25
apr.
0:21
Decizia luată de Gigi Becali, după gafa colosală a lui Ştefan Târnovanu din Sepsi – FCSB 2-2: „Înseamnă că nu vede bine!”
25
apr.
0:07
„Mi-am bătut joc!” Ştefan Târnovanu şi-a asumat toată răspunderea după Sepsi – FCSB 2-2. Răspuns la ameninţările lui Gigi Becali
25
apr.
0:05
Cât de gravă e accidentarea lui Florinel Coman, din Sepsi – FCSB! Anunţ înaintea confruntării cu Gică Hagi: „Să rupem blestemul!”
23:40 Cum poate deveni FCSB campioană, după remiza cu Sepsi! Roş-albaştrii, la un pas de titlu 22:40 Sepsi – FCSB 2-2. Coman s-a „rupt”, Târnovanu a gafat. Sărbătoarea de titlu a roş-albaştrilor se amână, după un meci de coşmar! 22:40 Fabrizio Romano a anunţat că Xavi va rămâne la Barcelona! Cine l-a făcut pe antrenorul catalanilor să se răzgândească 22:35 VIDEOImagini COLOSALE din vestiarul Unirii Slobozia, după promovarea în Liga 1! S-a sărbătorit pe „modelul” Inter 22:30 VIDEOAEK – Panathinaikos 3-0 şi Aris – Olympiacos 1-1 au fost în AntenaPLAY! Pas uriaş spre titlu pentru AEK. Probleme pentru Lucescu 22:26 Florinel Coman s-a accidentat în Sepsi – FCSB! Lovitură pentru „Mbappe”, înainte de EURO 2024 22:14 FotoGest fabulos făcut de Florinel Coman, după ce a marcat în Sepsi – FCSB! Cum a „sărbătorit” alături de Vlad Chiricheş Vezi toate știrile
Citește și