Închide meniul

Simona Halep va ieşi din clasamentul WTA de luni! Românca s-a aflat 16 ani în ierarhia mondială

Alex Masgras Publicat: 10 septembrie 2023, 21:27

Reclamă
Simona Halep va ieşi din clasamentul WTA de luni! Românca s-a aflat 16 ani în ierarhia mondială

Simona Halep va ieşi din clasamentul WTA

Simona Halep, la Indian Wells 2022 / Profimedia

Simona Halep va ieşi din clasamentul WTA de luni! Dubla câştigătoare de Grand Slam a jucat ultimul meci în urmă cu un an, în primul tur de la US Open 2022, acolo unde a fost învins de Daria Snigur din Ucraina.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Tot la Flushing Meadows, Simona Halep a picat un test anti-doping, iar din luna octombrie 2022 este suspendată provizoriu. Audiată abia în luna iunie a acestui an, fostul număr 1 WTA nu a primit nici până în ziua de azi un verdict.

Simona Halep va ieşi din clasamentul WTA de luni!

Luni, WTA va publica un nou clasament, după ediţia din acest an de la US Open. Din nefericire, din noul clasament nu va face parte şi Simona Halep. Dubla câştigătoare de Grand Slam a jucat ultima oară în urmă cu un an, la Flushing Meadows.

La ediţia din 2022, Simona Halep era învinsă de Daria Snigur din Ucraina, în primul tur. Tot la New York, românca a fost testată pozitiv cu substanţa roxadustat, iar de pe 21 octombrie 2022 este suspendată provizoriu.

Cazul Simonei Halep s-a tot amânat şi a fost audiată abia în luna iunie a acestui an, la Londra. La două luni şi jumătate de la audiere, fostul număr 1 WTA nu a primit un verdict nici până în ziua de azi.

Reclamă

Pentru că a trecut un an de când nu a mai jucat, Simona Halep va ieşi din clasamentul WTA începând de luni. Înaintea turneului de la US Open din acest an, ea ieşise din Top 1000 WTA, după ce pierduse punctele câştigate în 2022, atunci când s-a impus la Toronto. Acum, pentru că nu a putut să îşi apere cele 10 puncte pe care le mai avea, Halep, care se află în acest moment pe locul 1138 WTA, nu va mai face parte din clasamentul WTA.

În momentul în care Simona Halep va reveni pe teren, ea va avea nevoie de invitaţii din partea organizatorilor turneelor importante pentru a putea participa.

Simona Halep a fost de două ori pe primul loc WTA între 2017 şi 2019. În total, ea a stat pe locul 1 timp de 64 de săptămâni şi s-a aflat pe această poziţie atât la finalul anului 2017, cât şi la finalul anului 2018. Halep a intrat în clasamentul WTA în anul 2007.

Reclamă 4 / 0/3

Simona Halep, dezvăluiri despre aşteptarea verdictului în cazul de dopaj: „A fost un calvar”

Simona Halep aşteaptă şi acum verdictul, la aproape două luni de la audierile care au avut loc cu mare întârziere:

„Am refuzat de fiecare dată să cred că se va mai amâna încă o dată pentru că îmi doream foarte mult să fiu judecată. Indiferent de rezultat, mereu am spus că vreau să fiu audiată şi să vedem ce se întâmplă.

Aşteptarea a fost un calvar, pentru că în viaţă incertitudinea şi faptul că nu ai nicio putere îţi creează mari dificultăţi, e greu să trăieşti în stilul acesta.

A fost o perioadă în care am avut foarte multe speranţe de la o amânare la alta. M-am antrenat intens, mi-am dorit să fiu pe teren, am început să privesc tenisul altfel şi am apreciat fiecare zi petrecută la antrenament. Dar, de fiecare dată când se amâna audierea, parcă primeam o lovitură puternică şi mă descurajam din nou. Au fost foarte multe suişuri şi coborâşuri, dar pot să spun că am gestionat destul de bine şi nu mi-am pierdut plăcerea de a juca tenis”, a declarat Simona Halep, pentru eurosport.ro.

În plus, Simona Halep a ţinut să precizeze că toate amânările au fost provocate de cei care au pus-o sub acuzare, în condiţiile în care ea a vrut să fie judecată şi să primească un verdict cât mai repede:

„Nu am amânat eu niciodată acest caz, această audiere. Tot timpul cei care m-au acuzat au amânat, eu am vrut cât mai repede să fiu judecată şi să primesc decizia”, a mai spus Simona Halep.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va câştiga Răzvan Lucescu titlul în Grecia?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
9:28 Ilie Dumitrescu a văzut „pătrăţelele” jucătorilor de la Corvinul şi a reacţionat imediat: „Vrei să-ţi spun ceva?” 9:24 Ovidiu Ionescu s-a calificat pe tabloul principal al turneului preolimpic de la Sarajevo 8:55 Prima reacţie a lui Radu Drăguşin după evoluţia spectaculoasă din Tottenham – Manchester City 0-2 8:22 Cum a fost supranumit Răzvan Lucescu de greci după ce a adus-o miraculos pe PAOK la un pas de un titlu istoric 8:14 FotoPe cine poate întâlni Corvinul Hunedoara în preliminariile Europa League! Un posibil adversar a „spulberat” FCSB! 7:42 Reacţia lui Mircea Lucescu după ce Corvinul a câştigat Cupa României: „Sunt mândru”! Pe cine a lăudat: „E mulţumită lui” 0:29 Florin Maxim a comparat-o pe Corvinul cu Real Madrid, după succesul istoric din Cupa României: „Aşa se câştigă!” 0:13 Dorinel Munteanu, la pământ după ce Oţelul a pierdut finala Cupei României: „Stau cam prost cu emoţiile!” 15
mai
23:56
Ce a făcut Dorinel Munteanu, în timpul loviturilor de departajare din finala Cupei României! Gestul a fost surprins imediat
15
mai
23:45
Corvinul merge în Europa League din Liga a 2-a! Oţelul va avea nevoie de două victorii pentru a juca în Europa!
Vezi toate știrile
Citește și