Închide meniul

Sorana Cîrstea a dezvăluit care este secretul formei ei, după calificarea în sferturi la Miami: „M-a învățat IQ-ul de tenis”

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 28 martie 2023, 19:13

Sorana Cîrstea a dezvăluit care este secretul formei ei, după calificarea în sferturi la Miami: „M-a învățat IQ-ul de tenis

Sorana Cîrstea a dezvăluit care este secretul formei ei

Sorana Cîrstea, în timpul unui meci / Hepta

Sorana Cîrstea a dezvăluit care este secretul formei ei. Românca în vârstă de 32 de ani face spectacol la Miami Open 2023 şi s-a calificat în sferturile de finală. Tocmai a învins-o pe sportiva cehă Marketa Vondrousova, locul 103 WTA, cu scorul de 7-6 (3), 6-4. Este acum în faţa duelului cu Aryna Sabalenka, a doua jucătoare a lumii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cîrstea a ţinut să îşi felicite antrenorul, cu care colaborează de doar câteva luni. „Sori” este încântată că îl are alături pe suedezul Thomas Johansson, care a ajutat-o să obţină rezultate remarcabile în 2023.

Sorana Cîrstea a dezvăluit care este secretul formei ei

Sorana a vorbit despre ajutorul pe care i l-a oferit Johansson. „A venit cu o viziune grozavă!„, l-a lăudat singura jucătoare din România aflată în cursă pentru câştigarea trofeului turneului cu premii în valoare totală de 8.800.000 de euro.

Thomas Johansson m-a făcut un pic mai conștientă de tot ce înseamnă tenisul. M-a învățat puțin IQ-ul de tenis. Cred că a fost unul dintre cei mai buni jucători la citirea jocului adversarilor când era pe teren și a avut cel mai bun IQ de tenis din circuit. Așa că mi-a împărtășit puțin asta. Era un jucător care își citea foarte, foarte bine adversarul. Așa că mă învață și asta. Mi-am dat seama că acest lucru îmi lipsea complet. Întotdeauna am fost o jucătoare care m-am concentrat doar pe jocul meu și încă fac asta pentru că am un joc agresiv, dar el m-a făcut mai inteligentă.

Cred că din punct de vedere mental, felul în care mă face să văd tenisul este mult diferit de ceea ce eram obișnuită. A venit cu o viziune grozavă și puteți vedea că a fost un jucător de top. Puteți vedea că a câștigat un Grand Slam și puteți vedea de ce. Deci, cu siguranță, cred că este un antrenor de top din toate punctele de vedere, atâr din punct de vedere tehnic, tactic, dar mai ales mental.Cred că a fost o îmbunătățire uriașă în jocul meu și cu siguranță astai se datorează lui Thomas.

Reclamă

Sorana: „Asta trebuie să facă un antrenor bun”

Cred că în tenisul de astăzi, există destul de multă tactică și observ că mulți jucători au și analiști în echipa lor. Nivelul, mai ales acum, este foarte apropiat încât totul se reduce la detalii. Sunt unul sau două lucruri ori unul sau două puncte ici și colo care pot decide un meci. Toți suntem diferiți și aceasta este frumusețea sportului. Cred că asta trebuie să facă un antrenor bun, trebuie să observe ce fel de jucător are. Așa că eu consider că Thomas a fost foarte bun să vadă ce fel de jucătoare sunt, ce funcționează pentru mine„, a spus Sorana Cîrstea, potrivit eurosport.ro.

Înainte de turneul de la Miami, Sorana se afla pe locul 74, dar traseul care a adus-o în sferturi a ajutat-o să urce și pe poziția 51, cu 1043 de puncte. Ea ajunge astfel la doar 215 puncte de Irina Begu, a doua cea mai bine clasată jucătoare a noastră din circuitul feminin.

O calificare în semifinale, pentru care va lupta cu învingătoarea dintre Krejcikova și Sabalenka, îi va aduce lui Cîrstea încă un salt impresionant de 9 sau 10 locuri, în funcție de ce va face și Varvara Gracheva, aflată și ea în turneu.

Reclamă 4 / 0/3

Mai mult, un titlu la Miami o va aduce pe Sorana Cîrstea între primele 25 de locuri, în funcție de celelalte rezultate de la turneu. Ea ar deveni și racheta numărul unu a României și ar depăși-o pe Simona Halep.

Sorana Cîrstea – Aryna Sabalenka, în sferturile de la Miami

Sorana Cîrstea a ajuns în sferturi, după un parcurs în care nu a cedat niciun set. Ultima „victimă” a fost Marketa Vondrousova, de care a trecut în optimi, cu 7-6, 6-4. Aceasta este şi cea mai bună performanţă a sportivei noastre. Pentru „Sori”, acesta va fi un duel infernal contra campioanei de la Australian Open.

Sorana Cîrstea a ajuns în sferturi, după un parcurs în care nu a cedat niciun set. Ultima „victimă” a fost Marketa Vondrousova, de care a trecut în optimi, cu 7-6, 6-4. Aceasta este şi cea mai bună performanţă a sportivei noastre.

De cealaltă parte, Sabalenka vine după un început de an 2023 de vis. Sportiva din Belarus a câştigat două turnee, Australian Open şi Adelaide şi a ajuns în în finala de la Indian Wells, unde a fost învinsă de Elena Rybakina.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
17:51 NEWS ALERT„O problemă reală şi gravă!” Prima decizie luată de Dan Şucu, după ce Daniel Niculae a ajuns să fie urmărit penal 17:31 „Să facem un meci mare!” Gică Hagi avertizează că e gata să strice sărbătoarea de titlu a FCSB-ului: „Avem oxigen!” 17:30 Conducătorii lui Dinamo, făcuţi praf de o legendă a „câinilor”: „Eu am girat să vină aceşti oameni”! Reacţia lui Dănuţ Lupu 16:54 VideoCamelia Bălțoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari știri ale zilei de 26 aprilie 16:42 „Nu poţi să te dai în spectacol!” Florinel Coman a aflat cum e viaţa în Qatar: „Mâncare bună, plaje şi acces la orice” 16:27 Surpriză la FCSB! Jucătorul pe care Gigi Becali îl vrea în primul 11: „Va intra și va juca titular” 15:31 Ebru Bolat s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris! Va reprezenta România la iahting! 15:22 „Toată lumea așteaptă titlul!” Elias Charalambous, declarație în forță înainte de FCSB – Farul! 14:50 FRF a anunțat ce echipe au primit licența pentru cupele europene! Ce se întâmplă cu Corvinul Hunedoara 14:41 Reacția lui Gigi Becali, după ce a aflat că Risto Radunovic e pe lista lui CFR Cluj! Mesaj direct pentru vedeta de la FCSB Vezi toate știrile
Citește și