Închide meniul

Sorana Cîrstea, prima reacţie după eliminarea de la Miami Open: „Plec cu zâmbetul pe buze!”. Ce îşi reproşează în semifinala cu Petra Kvitova

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 1 aprilie 2023, 9:01

Sorana Cîrstea, prima reacţie după eliminarea de la Miami Open: „Plec cu zâmbetul pe buze!. Ce îşi reproşează în semifinala cu Petra Kvitova

Sorana Cîrstea, prima reacţie după eliminarea de la Miami Open

Sorana Cîrstea, în timpul unei conferinţe de presa / Profimediaimages

Sorana Cîrstea a avut prima reacţie după eliminarea de la Miami Open. Românca în vârstă de 32 de ani s-a oprit în semifinale, după ce a fost învinsă de Petra Kvitova, scor 7-5, 6-4. „Sori” a ratat o şansă uriaşă de a obţine calificarea în finala turneului cu premii totale în valoare de 8.800.000 de dolari.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sorana Cîrstea a trecut printr-un moment crucial în primul set al semifinalei de la Miami cu Petra Kvitova. A condus cu 5-2 şi a avut două mingi de set, pe propriul serviciu, la scorul de 5-3.

Sorana Cîrstea, prima reacţie după eliminarea de la Miami Open

Jucătoarea din România a vorbit despre situaţiile pe care le-a ratat împotriva ocupantei locului 12 WTA. A dezvăluit ce îşi reproşează.

Dacă ar fi să îmi reproșez ceva, sunt game-urile de la 5-4 pentru mine la 7-5, 2-0 pentru ea. Acolo am simțit că am scăzut puțin jocul.

Ea a început să fie mult mai liberă, să joace mult mai curajos. Apoi am încercat să revin, dar a fost prea târziu”, a declarat Sorana Cîrstea la digisport.ro.

Reclamă

Sorana este mulţumită de ceea ce a reuşit la Miami Open şi la Indian Wells. Priveşte cu încredere spre următoarele turnee la care va participa.

Plec cu zâmbetul pe buze, au fost două turnee bune din partea mea. Am pierdut la Indian Wells la Iga, numărul 1, iar aici la Petra, după un meci pe care cred că l-am avut în mână. Nivelul este acolo și asta îmi dă încredere pentru turneele care urmează”, a mai spus „Sori”.

Pentru performanţa reușită la Miami, Sorana Cîrstea va primi suma de 352.635 de dolari, dar şi 390 de puncte în clasamentul WTA. Până să ajungă în semifinale la Miami Open, Sorana Cîrstea câştigase 7.778.860 de dolari în întreaga carieră.

Reclamă 4 / 0/3

Astfel, „Sori” va ajunge la 8.131.495 de dolari câștigați până acum din tenis, depășind borna de 8 milioane de dolari. La această performanță a contribuit și turneul foarte bun făcut la Indian Wells.

Deși acolo s-a oprit în sferturi, fiind eliminată de Iga Swiatek, Sorana Cîrstea și-a trecut în conturi 184.465 de dolari și de la turneul desfășurat în California.

Sorana Cîrstea a ratat şansa de a o depăşi pe Simona Halep în clasamentul WTA

Dacă ar fi reuşit să câştige turneul cu premii totale de 8.800.000 de dolari, Sorana Cîrstea ar fi fost prima rachetă a României. Ar fi făcut un salt uriaş în clasament, până pe poziţia a 13-a. Din păcate pentru ea, s-a oprit în semifinale.

Chiar şi aşa, Sorana va face un salt de 33 de locuri în clasamentul WTA. Astfel, de pe locul 74, va fi pe locul 41 WTA începând de luni. „Sori” va avea un total de 1218 puncte, mai puţin decât Simona Halep şi Irina Begu.

Cîrstea a ajuns la 40 de puncte în spatele Irinei Begu şi s-a apropiat şi de Simona Halep. Chiar dacă nu a mai jucat într-un meci oficial de mai bine de şapte luni, din cauza scandalului de dopaj, Halep continuă să aibă un avans de 347 de puncte faţă de „Sori”.

Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
18:50 FC Voluntari – FCU Craiova 0-0. Ilfovenii au scăpat neînvinşi în 10 oameni! Oltenii lui Mititelu rămân pe loc retrogradabil 18:50 Marian Iancu i-a transmis lui Dan Şucu ce decizii radicale ar trebui să ia la Rapid! Cine ar fi antrenor şi cine ar fi preşedinte 18:41 Veste uriaşă primită de Radu Drăguşin! Ar putea fi titular în derby-ul cu Arsenal! Anunţul englezilor 18:07 Doliu în fotbalul românesc! A murit portarul cu care Universitatea Craiova a cucerit primul titlu! 18:02 Ce se întâmplă cu Dorin Rotariu, la două luni de la plecarea de la FCSB! Unde vrea să evolueze: „În vară va semna!” 18:00 FC Botoşani – Dinamo, 19:30, LIVE TEXT. Meci capital în lupta pentru evitarea retrogradării. Echipele de start 17:32 Ronnie O’Sullivan a spus care e sportul la care ar fi fost campion mondial dacă nu ar fi jucat snooker: „Eram talentat” 17:20 Revenire la FCSB, pentru duelul cu Sepsi! Elias Charalambous a făcut anunţul: „E 100% pregătit!” 17:07 Marius Şumudică, considerat „cea mai bună variantă” pentru Rapid! Mesaj ferm transmis de Daniel Niculae 16:33 Gică Hagi, verdict despre transferul lui Florinel Coman în Qatar: „Să fie clar!” Vezi toate știrile
Citește și