Închide meniul

Sorana Cîrstea, tot mai aproape de Top 20 WTA! Ana Bogdan şi Jaqueline Cristian, salturi impresionante în clasament

Reclamă

Alex Masgras Publicat: 12 februarie 2024, 11:59

Sorana Cîrstea, tot mai aproape de Top 20 WTA! Ana Bogdan şi Jaqueline Cristian, salturi impresionante în clasament

Sorana Cîrstea se menține pe locul 22 WTA, înainte de Indian Wells

Sorana Cîrstea, în timpul turneului de la Doha / Profimedia

Sorana Cîrstea este tot mai aproape de Top 20 WTA! După sfertul de finală de la Abu Dhabi, Cîrstea a urcat până pe locul 22 WTA. Cea mai bună clasare din cariera româncei a fost locul 21, în 2013.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ana Bogdan şi Jaqueline Cristian au urcat şi ele în clasamentul WTA, după prestaţii foarte bune la Transylvania Open. Ana Bogdan a jucat finala, acolo unde a fost învinsă de Karolina Plsikova, în timp ce Jaqueline Cristian s-a oprit în semifinale, fiind învinsă chiar de Ana Bogdan.

Sorana Cîrstea, tot mai aproape de Top 20 WTA! Ana Bogdan şi Jaqueline Cristian, salturi impresionante în clasament

Sorana Cîrstea este în continuare jucătoarea din România clasată cel mai bine în ierarhia WTA, conform clasamentului dat publicităţii luni. Ana Bogdan a urcat 11 locuri, după ce a jucat finala de la Transylvania Open, potrivit news.ro.

Cîrstea a urcat patru locuri faţă de săptămâna trecută şi este pe poziţia 22, cu 1829 puncte.

Ana Bogdan a urcat de pe locul 65 pe 54 şi are 1164 puncte.

Reclamă

Jaqueline Cristian, semifinalistă la Transylvania Open, a urcat nouă poziţii, până pe locul 72 (976 de puncte).

Dincolo de top 100, Irina Begu a coborât un loc, ea fiind acum pe 118, cu 632 de puncte.

În top 200 mai sunt Gabriela Ruse (coborâre pe locul 153, cu 501 de puncte), Irina Bara (urcare de trei locuri până pe 174, cu 436 de puncte) şi Miriam Bulgaru (urcare de două locuri, pe 193, cu 405 puncte).

Reclamă 4 / 0/3

În fruntea clasamentului se află în continuare poloneza Iga Swiatek, cu 9770 de puncte, urmată de belarusa Aryna Sabalenka, cu 8905 puncte, iar pe trei se află Coco Gauff, cu 7200 de puncte.

Ana Bogdan, învinsă de Karolina Pliskova în finala Transylvania Open!

Ana Bogdan a fost învinsă de Karolina Pliskova în finala Transylvania Open. Fostul lider mondial a obţinut victoria în două seturi, cu 6-4 şi 6-3.

Potrivit gsp.ro, Ana Bogdan a început să plângă după ce a pierdut meciul. Karolina Pliskova pune capăt unei lungi perioade de secetă. Este primul titlu al ei după o pauză de 4 ani. Înainte de victoria la Transylvania Open, ultimul trofeu al jucătoarei din Cehia a fost obţinut în ianuarie 2020, la Brisbane.

Totodată, Pliskova nu mai ajunsese în ultimul act al unui turneu din august 2021, atunci când a fost învinsă de Camila Georgi în finala turneului de la Montreal.

Ana Bogdan ocupa o poziţie mai bună decât Pliskova în clasamentul WTA, locul 65 faţă de 78 al cehoaicei, dar fostul lider mondial nu a avut mari emoţii pentru victorie.

Ana Bogdan a intrat mai bine în meci, conducând cu 3-0 în primul set, dar jucătoarea din Cehia a echilibrat ulterior partida. Pliskova a egalat la 3, pentru a-şi adjudeca ulterior primul set cu 6-4.

În setul 2, Pliskova a făcut break la scorul de 2-2. Cehoaica a condus ulterior cu 4-2, Bogdan şi-a făcut serviciul, după care a cedat game-urile rămase. Pliskova a luat setul 2 cu 6-3, obţinând victoria la Transylvania Open.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
19:36 Cine i-a luat locul lui Florinel Coman, în primul 11 al FCSB-ului! Roş-albaştrii se pregătesc de sărbătoare 19:26 FCU Craiova – U Cluj 3-2! Oltenii „respiră” și o lasă pe Dinamo pe ultimul loc! Cum arată clasamentul 19:13 Adrian Mititelu Jr, surprins la FCU Craiova – U Cluj! Prima apariţie publică, după ce a stat în comă zece ore 19:09 Ange Postecoglou, răspuns direct pentru fanii care îl cer pe Radu Drăgușin titular la Tottenham! 19:00 FCSB – Farul LIVE TEXT (20:30). Roş-albaştrii sunt la un punct de titlu. Gică Hagi încearcă să le strice sărbătoarea! Echipele 18:52 „6 inși câștigă mai bine!” Ce salariu avea Gabi Tamaș la Concordia Chiajna, înainte de retragere. A spus suma fără nicio reținere 18:49 Jucătorul dorit de Gigi Becali la FCSB, „dublă” de senzaţie! A ţinut-o pe FCU Craiova „în viaţă”, cu două goluri superbe 18:44 LIVE VIDEOPalermo – Reggiana se joacă ACUM în AntenaPLAY. Oaspeții fac spectacol în repriza secundă 18:14 „Vor ieşi flăcări!” Mohamed Salah, reacţie furibundă după scandalul cu Jurgen Klopp! Mesajul scurt transmis 18:07 Gianina van Groningen şi Ionela Cozmiuc, AUR pentru România la Campionatele Europene de canotaj Vezi toate știrile
Citește și