Închide meniul

Sorana Cîrstea, victorie de vis la Dubai! Românca s-a impus după cel mai lung meci al sezonului: „Nu plănuiam să bat recordul!”

Viviana Moraru Publicat: 20 februarie 2023, 15:46

Sorana Cîrstea, victorie de vis la Dubai! Românca s-a impus după cel mai lung meci al sezonului: Nu plănuiam să bat recordul!”

Sorana Cîrstea, victorie de vis la Dubai

Sorana Cîrstea, într-un meci de la Dubai/ Profimedia

  • Sorana Cîrstea, victorie de vis la Dubai
  • Românca s-a impus în cel mai lung meci al sezonului

Sorana Cîrstea a avut o victorie de vis la Dubai, câștigând cel mai lung meci al sezonului, din circuitul WTA. Românca a învins-o în runda inaugurală pe sportiva braziliană Beatriz Haddad Maia, locul 12 mondial, scor 4-6, 7-6 (7), 7-5, și și-a asigurat prezența în turul secund.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Meciul dintre Sorana Cîrstea și Beatriz Haddad Maia a durat trei ore și 29 de minute! Românca a revenit fabulos, după ce a cedat primul set.

Sorana Cîrstea, victorie de vis la Dubai, în cel mai lung meci al sezonului

Partida Soranei Cîrstea a fost cel mai lung meci disputat în 2023, în circuitul WTA, depăşind recordul stabilit, duminică, de Liudmila Samsonova şi Paula Badosa, care s-au înfruntat timp de 3 ore şi 22 de minute.

Reclamă

Imediat după meci, Sorana Cîrstea a oferit și primele declarații. Aceasta a mărturisit că nu avea în plan să bată recordul, însă este fericită că a reușit să se califice în faza următoare a turneului din Dubai.

Reclamă

„Nu plănuiam să bat recordul! Dar Bia a fost într-o formă grozavă şi ştiam că ea este o luptătoare grozavă. Cred că despre asta este tenisul, unde toată munca dă roade. Uneori nu contează dacă este o primul tur sau o finală, bucuria este aceeaşi”, a declarat Cîrstea, conform WTA.

Sorana, în vârstă de 32 de ani şi locul 70 WTA, s-a impus după ce a pierdut primul set şi a fost condusă în runda decisivă cu 4-1. „Am luptat foarte tare azi. Chiar cred că am dat totul, nu mi-a mai rămas nimic. Bia a jucat extraordinar. Ştii, tenisul nu e corect uneori. Joci pentru trei ore şi jumătate, şi este o diferenţă de un punct. Dar acesta este tenisul şi sunt fericită că astăzi am câştigat. Sunt foarte, foarte mândră de felul în care am luptat”, a mai spus Cîrstea.

Sorana Cîrstea nu a mai obţinut o victorie în faţa unei jucătoare din Top 20 din august 2022, când a trecut de Belinda Bencic, în primul tur la Cincinnati.

Reclamă 4 / 0/3

În turul doi la Dubai, Cîrstea va evolua cu sportiva cehă Karolina Muchova, locul 112 mondial. Accederea în turul doi la Dubai este recompensată cu 17.930 de dolari şi 60 de puncte WTA.

O nouă coborâre pentru Simona Halep în clasamentul WTA! Care este situația celorlalte românce

După ultimele rezultate din circuitul feminin, Simona Halep a avut parte de o nouă coborâre în clasamentul WTA. Concret, românca ocupă locul 17 în prezent, însă ar putea ieși din top 20 începând de săptămâna viitoare, după ce turneul de la Dubai va lua sfârșit.

Simona Halep a coborât o poziție în clasamentul WTA, după ultimele rezultate. Românca de 31 de ani se clasează pe locul 17 WTA, având 1956 de puncte.

Însă, „Simo” poate părăsi Top 20 la finalul acestei săptămâni, după ce se va disputa turneul de 1000 de puncte de la Dubai. La ediție precedentă a competiției, Halep a ajuns până în semifinale, iar în acest an nu va avea șansa de a-și apăra cele 390 de puncte, oferite pentru accederea în penultimul act.

În clasamentul WTA, România continuă să aibă patru reprezentante în top 100 WTA, anume Simona Halep, Irina Begu (39 WTA), Sorana Cîrstea (70 WTA) și An Bogdan (75 WTA).

Gabriela Ruse a căzut 21 de locuri în această săptămână, clasându-se în prezent pe poziția 164, în timp ce Jaqueline Cristian a urcat 20 de poziții, până pe 212.

Reclamă

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
18:12 Reacţie categorică a presei din Scoţia, după anunţul făcut de Ianis Hagi: „Este impresionant” 18:00 Tudorel Stoica a reacţionat după declaraţiile lui Gică Hagi despre fiul său, Ianis: „A exagerat, îi face rău băiatului lui” 17:42 Dani Alves şi Robinho, desfiinţaţi de un fost coechipier: „Dacă îi făceau asta fiicei mele, nu mai eram la interviu acum” 16:59 Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală din Antalya! Românca, fără set pierdut de la revenirea în circuit 16:57 Bocciu şi ceilalţi doi ultraşi ai Rapidului rămân în arest! Decizia de ultimă oră a instanţei 16:43 VideoCamelia Bălțoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari știri ale zilei de 28 martie 16:39 Andrei Borza a reacţionat, după ce a fost pus la zid de Edi Iordănescu! Replica fundaşului de la Rapid după escapada de la Iaşi 16:22 „Merită Ianis Hagi să fie la EURO?” Răspunsul pe care l-a dat Anghel Iordănescu 15:42 Stadionul pe care va juca Dinamo, după sancțiunea primită! Anunț de ultim moment: „Îi ajutăm cu orice!” 14:56 Dan Şucu, mesaj pentru fanii Rapidului, după ce ultraşii au ajuns în arest: „Au început campaniile de dezinformare” Vezi toate știrile
Pe același subiect
Camelia Bălţoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 26 martie
Antena Sport Update • 26 mart., 17:52
Camelia Bălţoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 26 martie 2024
Sorana Cîrstea, prima reacţie după ce a fost eliminată de la turneul de la Miami!
Tenis • 26 mart., 9:54
Sorana Cîrstea, prima reacţie după ce a fost eliminată de la turneul de la Miami! Ce a spus despre Simona Halep
Sorana Cîrstea - Danielle Collins LIVE SCORE
Tenis • 26 mart., 0:40
Sorana Cîrstea – Danielle Collins 3-6, 2-6. „Sori” a ratat calificarea în sferturile de finală ale turneului de la Miami
Cine a ajutat-o pe Sorana Cîrstea să se califice în optimile de la Miami
Tenis • 25 mart., 8:43
Cine a ajutat-o pe Sorana Cîrstea să se califice în optimile de la Miami. Dezvăluirea româncei: „A intervenit de două ori!”
Sorana Cîrstea, după calificarea în optimile de la Miami
Tenis • 24 mart., 21:37
Sorana Cîrstea, după calificarea în optimile de la Miami. La ce s-a gândit când a fost condusă cu 3-0 în primul set