Închide meniul
Foto

Un cunoscut medic din România nu este surprins de suspendarea Simonei Halep: „Uitați-vă la musculatura ei şi veţi înţelege!”

Iulian Focșăneanu Publicat: 15 septembrie 2023, 16:57

Reclamă
Un cunoscut medic din România nu este surprins de suspendarea Simonei Halep: „Uitați-vă la musculatura ei şi veţi înţelege!”

Un cunoscut medic din România nu este surprins de suspendarea Simonei Halep

Simona Halep, în timpul unui meci / Profimediaimages

Un cunoscut medic din România nu este surprins de suspendarea Simonei Halep. Fostul lider mondial trece prin cel mai greu moment al carierei, după ce a fost testată pozitiv cu Roxadustat şi s-au descoperit nereguli în paşaportul ei biologic. După un an în care a încercat să îşi dovedească nevinovăţia, „Simo” a primit pedeapsa maximă. A fost suspendată 4 ani, dar a făcut apel la TAS.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pompiliu Popescu, fostul medic al naţionalei României, a avut o reacţie surprinzătoare când a analizat cazul Simonei. E convins că fosta campioană de la Wimbledon şi Roland Garros a greşit prin faptul că nu a recunoscut că s-a dopat. Astfel, ar fi beneficiat de o suspendare mult mai mică. Mai mult, doctorul „Generaţiei de Aur” a făcut o declaraţie controversată şi crede că Simona Halep ar fi ştiut că ia medicamente interzise.

Un cunoscut medic din România nu este surprins de suspendarea Simonei Halep

Simona Halep a fost testată, depistată pozitiv și suspendată. Punct. Nu contează ce a vrut, ce n-a vrut să facă, de unde a luat substanța. Din moment ce substanța era în corpul ei, ea era dopată. Toți sportivii răspund pentru ceea ce folosesc.

Există și sportivi care folosesc substanțe interzise cu metoda calendarului, așa cum socoteau femeile contracepția în perioada comunistă. Un sportiv poate să folosească ceva în perioadele din afara competițiilor și să calculeze astfel încât substanța aceea să-i iasă din organism până la data la care va fi testat. Metoda calendarului funcționează, dar nu mereu, uneori mai dă greș.

În niciun caz un medic nu ar prescrie așa ceva! Niciun doctor nu-și asumă riscul imens ca acel sportiv să fie prins și să plătească și el. De ce să câștige el sau ea milioane de euro, iar eu să-mi distrug reputația, cariera? Am spus că roxadustatul nu este nici eficient, efectul pe care-l poate avea asupra organismului nu e unul atât de mare încât să conteze. Medicii nu apelează la așa ceva, dar sunt tentați de astfel de practici preparatorii fizici, antrenorii. Ei sunt interesați să arate că vin cu ceva în plus, că sunt mai buni decât erau aceia pe care i-au înlocuit.

Reclamă

(Reporter: Cât contează faptul că Simona nu a știut, că nu s-a dopat intenționat?) Eu cred că a știut. Uitați-vă la musculatura Simonei Halep și veți înțelege! Cine se pricepe înțelege despre ce este vorba„, a declarat Pompiliu Popescu pentru gsp.ro.

„Simona să fie mulțumită că nu-i sunt retrase titlurile și că rămâne cu zecile de milioane de euro”

Fostul medic al echipei naţionalei este convins că Halep nu va reuşi să schimbe decizia la TAS.

(Reporter: După ce ați citit motivarea deciziei și alte informații vi se pare că ar putea fi schimbată situația la TAS?) Exclus! Cel mai important element din proces e proba, iar rezultatul ei spune că Halep s-a dopat. TAS nu poate face altceva decât să constate rezultatele probelor.

Reclamă 4 / 0/3

Simona să fie mulțumită că nu-i sunt retrase titlurile și că rămâne cu zecile de milioane de euro pe care le-a câștigat, fiindcă ar fi putut fi dată în judecată pentru recuperarea banilor, măcar din momentul în care a fost depistată„, a transmis acesta.

ITIA a cerut ca Simona Halep să fie suspendată 6 ani şi să i se ia trofeele câştigate după 8 martie 2022. Tribunalul a respins cererea agenţiei şi a dictat o suspendare de 4 ani pentru Halep. Simona Halep este nevoită să returneze 80.000 de dolari. Este vorba de suma câştigată la US Open 2022, pentru prezenţa pe tabloul principal de simplu. Ucraineanca Daria Snigur o elimina atunci din manşa inaugurală, scor 2-6, 6-0, 4-6.

Simona Halep, discurs vehement în fața jurnaliștilor

Fostul lider mondial anunță că se va duce la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne pentru a-și dovedi nevinovăția.

În fața casei pe care o deține în Constanța, fosta campioană de la Wimbledon și Roland Garros a ținut să îi anunțe pe fani că va veni momentul în care va demonstra că nu s-a dopat.

Sunt șocată! E o mare nedreptate ce se întâmplă, nu m-am dopat absolut niciodată și toate acestea or să iasă la iveală într-o zi.

Las experții să discute, ei se pricep cel mai bine și sunt convinsa că într-o zi o să dovedesc că sunt nevinovata și curată.

Tot ce s-a întâmplat a fost nedrept, din toate punctele de vedere și pot să spun că sunt dezamăgită că se poate judeca un sportiv doar pe presupuneri, toate analizele mele de sânge au ieșit negative și nu s-au găsit niciodată substanțe interzise, la urină doar pe data de 29 când a ieșit o cantitate infima de Roxadustat și asta a fost totul.

Reclamă

O să fac apel la TAS la această decizie fără sens și sper la adevărul o să iasă la iveala într-o zi și o să lupt până la capăt pentru acest lucru“, a declarat Simona Halep, în fața jurnaliștilor aflați în fața casei ei.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:39 Louis Munteanu, 20.000 de euro salariu pe lună la FCSB! Cât vrea Gigi Becali să plătească pentru transfer 14:24 LIVE VIDEOSlovenia – România se joacă ACUM, în AntenaPLAY, la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A 14:13 Bayern Munchen – Real Madrid LIVE TEXT (22:00).  Duel stelar în semifinalele Ligii Campionilor 13:17 EXCLUSIVDecizia luată de conducerea Rapidului după umilinţele din play-off 12:39 Marian Iancu, la un pas de revenirea în fotbalul românesc! Echipa cu care vrea să facă performanţă: „Aş merge şi eu ca acţionar” 12:31 CSA Steaua, sancţionată de Comisia de Disciplină! Echipa din Ghencea va juca fără spectatori! Ce amendă trebuie să plătească 12:10 Statuia lui Dani Alves din oraşul natal a fost retrasă 11:55 Programul complet al Marelui Premiu de la Miami (3-5 mai, AntenaPLAY)! Calificările şi cursele sunt şi pe Antena 3 CNN 11:31 Coventry – Ipswich LIVE VIDEO (22:00, AntenaPLAY). Oaspeţii, meci cu miză uriaşă pentru promovarea în Premier League 11:16 Farul aşteaptă ofertele de milioane de euro ale lui Gigi Becali: „Nu ne permitem să refuzăm” Vezi toate știrile
Citește și