Închide meniul

ITIA a cerut ca Simona Halep să fie suspendată 6 ani şi să i se ia trofeele câştigate după 8 martie 2022

Valentin Pîrcălabu Publicat: 14 septembrie 2023, 22:38

Reclamă
ITIA a cerut ca Simona Halep să fie suspendată 6 ani şi să i se ia trofeele câştigate după 8 martie 2022

ITIA a cerut ca Simona Halep să fie suspendată 6 ani şi să i se ia trofeele câştigate după 8 martie 2022

Simona Halep, la o conferinţă de presă. Profimedia

ITIA a încercat o lovitură uriaşă a cerut ca Simona Halep să fie suspendată 6 ani şi să i se ia trofeele câştigate după 8 martie 2022. Tribunalul a respins cererea agenţiei şi a dictat o suspendare de 4 ani pentru Halep.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

A apărut motivarea deciziei suspendării pe o perioadă de 4 ani a Simonei Halep. Acuzarea a cerut ca Simona Halep să fie suspendată timp de 6 ani şi să i se anuleze toate rezultatele din martie 2022 şi până la US Open 2022.

ITIA a cerut ca Simona Halep să fie suspendată 6 ani

Aceştia şi-au argumentat cererea prin faptul că dopajul a fost „sofisticat şi repetitiv”. Mai mult, Simona Halep a fost acuzată că a fost un comportament obstructiv.

Dopajul a fost unul sofisticat și repetitiv, că experții au ajuns la concluzia că românca a folosit metode interzise din martie până în septembrie 2022, că a avut un comportament obstructiv și că suprimarea eritropoetinică sugerează că dopajul sangvin a fost făcut pentru a-i oferi româncei sânge oxigenat în timpul Wimbledonului și US Open-ului, susținând că a existat intenția îmbunătățirii performanțelor sportive cu mijloace interzise”, au motivat cei de la ITIA.

Dacă Tribunalul ar fi acceptat tot ce a cerut acuzarea, Simona Halep ar fi pierdut trofeul de la Toronto şi o sumă de bani uriaşă: 1.914.002 de dolari.

Reclamă

Motivarea integrală a deciziei Tribunalului, după suspendarea de patru ani primită de Simona Halep

S-a aflat motivarea integrală a deciziei Tribunalului, după suspendarea de patru ani primită de Simona Halep. ITIA a publicat documentul de 126 de pagini, unde se prezintă acuzaţiile care i s-au adus româncei. De asemenea, se explică şi cum fostul lider WTA a consumat produsul contaminat.

„Pe 17 august, Simona Halep s-a retras de la turneul din Cincinnati cu o accidentare la coapsa dreaptă, dar avea în continuare speranțe mari pentru US Open. În acel moment, fizioterapeuta ei, Candice Gohier, i-a recomandat să adauge un supliment de colagen în nutriția ei, având în vedere că nu lua unul.

Pe baza unei recomandări a lui Frederic Lefebvre (care era directorul departamentului de pregătire fizică de la Academia Mouratoglou) pentru Candice Gohier, aceasta i-a recomandat Simonei 3 produse de la un producător. Halep nu auzise înainte de acele suplimente. A întrebat dacă Gohier le-a verificat și i s-a răspuns că da.

Reclamă 4 / 0/3

De asemenea, Halep și Gohier au verificat împreună recipientul și au observat că nu există nicio substanță interzistă pe lista de ingrediente. Halep a verificat și cu antrenorul Mouratoglou, care i-a spus că toate cele 3 produse sunt sigure de folosit, din moment ce pe etichetă nu erau listată nicio substanță interzisă și nu păreau să fie riscante.

Halep a fost conștientă de posibilitatea ca suplimentele să fie contaminate și s-a asigurat că produsele au fost verificate și recomandate de specialiști în domeniu. Toate cele 3 suplimente au fost comandate de Gohier pe 16 august 2022 și trimise direct de către distribuitor către Gohier în New York. Jucătoarea a început apoi să folosească cele 3 suplimente la mijlocul lunii august 2022″, se arată în motivarea deciziei ITIA.

Simona Halep a început să ia suplimentele contaminte din luna august

Produse care i-au fost recomandate Simonei Halep au fost o băutură pe bază de electroliţi, un supliment pentru recuperare, un supliment cu acizi graşi, care se asimilează în sânge, şi o pulbere de colagen marin.

„În jurul lunii august 2022, Halep, Mouratoglou și Gohier au revizuit suplimentele nutritive luate de doamna Halep. Ea (n.r. – Gohier) și domnul Mouratoglou au recomandat înlocuitori pentru câteva dintre suplimentele ei, despre care au considerat că au conținut de zahăr prea mare. Doamna Gohier i-a cerut domnului Lefebvre opinia despre suplimentele pe care unul dintre jucătorii lui profesioniști testați regulat le folosea.

Domnul Lefebvre a recomandat cele 3 suplimente menționate, inclusiv Keto MCT, și i-a oferit doamnei Gohier datele de contact. Doamna Gohier a comandat produsele, care au ajuns la New York pe 23 august 2022. Ea și domnul Mouratoglou le-au verificat și au căzut de acord că nu conțin nicio substanță interzisă și că sunt sigure pentru ca doamna Halep să le folosească. Doamna Halep a folosit apoi Keto MCT timp de 6 zile, între 23 și 28 august 2022″, au mai motivat judecătorii.

Candice Gohier este prima fizioterapuetă străină cu care a lucrat Simona Halep, aceasta lucrând în Academia lui Patrick Mouratoglou încă din 2020. Românca a început colaborarea cu antrenorul francez în martie, 2022.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:29 Imaginea postată de Simona Halep în ziua de Paște. Fanii au asaltat-o cu mesaje: „Draga noastră campioană!” 14:19 FotoDezvăluire incredibilă despre Ianis Hagi, după ce a fost la Muntele Athos: „L-am văzut schimbat!” Gestul făcut de Gică Hagi 14:09 CFR Cluj – Rapid, 21:30, LIVE TEXT. Dan Petrescu debutează în noul mandat. Giuleștenii, în criză totală. Echipele probabile 13:42 Canelo Alvarez şi-a păstrat titlul unificat la categoria supermijlocie: „Nu cred că sunt cel mai bun din istorie” 13:33 EXCLUSIVDarius Olaru, pregătit pentru sărbătoarea de titlu a FCSB-ului. Mesajul căpitanului pentru fani: „Un stadion plin!” 13:03 Parma – Cremonese și Palermo – Ascoli, 16:00, LIVE VIDEO în AntenaPLAY! Man și Mihăilă sărbătoresc promovarea în fața fanilor 12:26 Ladislau Boloni s-a prăbușit emoțional după ce a ajuns aproape de retrogradare: „Nu știu dacă să urlu! Luăm două zile somnifere” 12:22 VIDEOEliza Samara şi Andreea Dragoman, victorie clară în proba de dublu la Saudi Smash 2024. Competiţia e exclusiv în AntenaPLAY 11:34 Iga Swiatek a câştigat turneul de la Madrid, după o revenire fabuloasă în finala cu Sabalenka 11:09 Marele Premiu de Formula 1™ de la Miami va fi în direct pe Antena 3 CNN şi LIVE STREAM în AntenaPLAY, de la ora 23:00 Vezi toate știrile
Citește și