Închide meniul

Un jucător din ATP i-a luat apărarea Simonei Halep: „Se află în purgatoriul tenisului”. Discurs dur împotriva WTA

Alex Masgras Publicat: 3 septembrie 2023, 9:09

Reclamă
Un jucător din ATP i-a luat apărarea Simonei Halep: „Se află în purgatoriul tenisului. Discurs dur împotriva WTA

Boris Becker, mesaj tranşant după suspendarea de patru ani primită de Simona Halep

Simona Halep / Hepta

Un jucător din ATP i-a luat apărarea Simonei Halep. Dubla câştigătoare de Grand Slam nu a mai jucat de un an, atunci când era eliminată încă din primul tur de la US Open de Daria Snigur.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În luna octombrie 2022, Simona Halep a fost suspendată provizoriu, după un test pozitiv la roxadustat, o substanţă interzisă. La aproape un an distanţă, românca nu a primit un verdict în cazul său.

Un jucător din ATP i-a luat apărarea Simonei Halep: „Se află în purgatoriul tenisului”. Discurs dur împotriva WTA

În urmă cu mai bine de două luni, Simona Halep a fost audiată, dar nici până în ziua de astăzi, ITIA nu a dat un verdict în cazul său. Românca şi-a exprimat de mai multe ori dezamăgirea în ceea ce priveşte amânarea verdictului în cazul său şi aşteaptă în continuare o veste.

John Millman, fost număr 33 ATP şi sfertfinalist la US Open în 2018, i-a luat apărarea dublei câştigătoare de Grand Slam. Millman crede că WTA şi jucătoarele din circuitul feminin au şi ele o vină pentru că nu s-au implicat în acest caz şi nu i-au luat apărarea Simonei Halep:

„Întârzierile ITIA în ceea ce privește cazul de dopaj al Simonei Halep sunt o rușine. Într-un fel sau altul, ea nu ar trebui să fie în mod constant tratată așa. Sunt puțin surprins de WTA, administratori și jucătoare, că nu au ieșit să condamne procesul. A fost o glumă.

Reclamă

Simona se află în purgatoriul tenisului din cauza întârzierilor constante în procedurile din partea ITIA. Colegele ei ar trebui să o sprijine și să o apere în spațiul public. Pentru a i se permite o audiere corectă și echilibrată. Dacă ai fi în locul ei, ți-ai dori cel puțin asta. Indiferent de constatări”, a scris John Millman, pe contul său de Twitter.

În urmă cu câteva zile, Simona Halep a anunţat că verdictul în cazul său va mai întârzia. Fostul număr 1 WTA aştepta o decizie la începutul lunii septembrie:

Reclamă 4 / 0/3

„Astăzi am aflat că decizia în cazul meu, pe care o așteptam în această săptămână, va fi amânată și mai mult. Este teribil de dezamăgitor, din moment ce am spus în mod constant că tot ce solicit este să fiu judecată.

Este dificil să explic efectul emoțional pe care toate aceste amânări l-au avut și continuă să-l aibă asupra mea”, a scris Simona Halep pe reţelele de socializare.

Darren Cahill a răbufnit, după ce Simona Halep a primit o nouă amânare în procesul de dopaj

Darren Cahill a transmis un mesaj clar despre situaţia pe care o traversează Simona Halep. Antrenorul australian a transmis faptul că procesul româncei a fost gestionat înrgozitor de către cei de la ITF şi ITIA.

De asemenea, fostul tehnicianul al lui Halep a mai transmis faptul că oficialii tenisului mondial au avut „grijă zero” faţă de starea emoţională a româncei, care merită să îşi afle verdictul.

„O nouă amânare. Detaliile acestui caz vor ieși la lumină în cele din urmă, dar, indiferent de verdict, acest proces a fost gestionat îngrozitor de ITF și ITIA.

Grijă 0 pentru un sportiv sau pentru starea sa, într-un caz care a fost tărăgănat mai mult de 12 luni și în care încă nu s-a ajuns la un verdict. Respect programul de testare al sportivilor și sunt partizanul unor procese corecte, dar acesta a fost departe a fi corect.

Simona merită să știe ce va face cu a sa carieră sau cu viața ei. În acest moment, nu poate face nimic. Niciun jucător nu ar trebui să mai treacă printr-un asemenea proces plin de amânări vreodată.

Reclamă

WTA și consiliul jucătorilor trebuie să facă mai mult pentru a le asigura jucătorilor protecție și dreptul la o soluționare mai rapidă”, a transmis Darren Cahill, pe contul oficial de Instagram.

Recomandări
Citește și:

Va câştiga Răzvan Lucescu titlul în Grecia?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:33 VIDEOLeeds – Norwich 4-0 a fost în AntenaPLAY! „Păunii”, în finala play-off-ului de promovare în Premier League de pe Wembley 23:29 VIDEOKazahstan – Suedia 1-3 și Canada – Norvegia 4-1 au fost LIVE în AntenaPLAY. A fost o seară spectaculoasă la CM de hochei 23:19 „Îţi vine să faci glume!” Darius Olaru, explicaţii pentru ironiile devastatoare adresate rapidiştilor: „Căpriorii, căpriorii!” 23:09 Forbes a publicat TOP 10 al celor mai bine plătiți atleți din lume. Cristiano Ronaldo câștigă aproape de 2 ori mai mult ca Messi 22:51 Aris – PAOK, finala campionatului pentru Răzvan Lucescu, e live în AntenaPLAY (duminică, 20:00). Românul, condamnat să câştige 22:37 VIDEOStatuie pentru Kylian Mbappe, înainte de EURO 2024! Cum arată „sosia” superstarului care și-a anunțat plecarea de la PSG 22:33 Cum pregăteşte Răzvan Lucescu finala campionatului Aris – PAOK (duminică, 20:00, AntenaPLAY). Mesaj de luptă: „Încă o provocare!” 22:11 „Foarte urât!” Andrea Compagno a reacționat, după ce FCU Craiova a retrogradat în Liga a 2-a. Mesaj direct pentru Adrian Mititelu 22:00 Didier Deschamps a anunțat lotul Franței pentru EURO 2024! Jucătorii care vor străluci lângă Kylian Mbappe 21:49 Adi Popa şi Gheorghe Mustaţă, scandal în direct din cauza „războiului” CSA Steaua – FCSB: „Nu mă interesează justiţia pe mine!” Vezi toate știrile
Citește și