Închide meniul

Veşti încurajatoare pentru Simona Halep: „Sentinţa va fi mult diminuată la TAS!” Anunţul lui George Cosac

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 16 octombrie 2023, 22:35

Veşti încurajatoare pentru Simona Halep: „Sentinţa va fi mult diminuată la TAS! Anunţul lui George Cosac

Veşti încurajatoare pentru Simona Halep, după suspendarea de patru ani primită

Simona Halep, în timpul unui meci de la Australian Open 2022/ Profimedia

Simona Halep are parte de veşti încurajatoare, după suspendarea de patru ani primită din partea ITIA. George Cosac are încredere că sentinţa româncei va fi mult diminuată, ca urmare a recursului făcut de aceasta la TAS. Preşedintele FRT are mare încredere în nevinovăţia fostului lider WTA.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Simona Halep a decis să meargă la TAS, în urma deciziei luate de cei de la ITIA. Românca speră să-şi dovedească nevinovăţia la Tribunalul Sportiv de la Lausanne.

Veşti încurajatoare pentru Simona Halep, după suspendarea de patru ani primită

George Cosac a oferit declaraţii despre situaţia Simonei Halep, şi are încredere că judecătorii de la TAS îi vor reduce pedeapsa româncei. Preşedintele FRT a dezvăluit că românca i s-a destăinuit, şi i-a spus că nu a consumat niciodată substanţe interzise.

De asemenea, Cosac este de părere că Halep va ajunge până în tribunale şi cu cei care au produs suplimentul contaminat, aşa cum a sfătuit-o şi Ion Ţiriac să facă. Preşedintele FRT a mai declarat că fostul lider WTA are în continuare şanse să revină pe terenul de tenis, la cel mai înalt nivel.

„(n.r. A mers Simona la TAS?) Crezul meu este că sentinţa va fi mult diminuată. (n.r. De ce spuneţi acest lucru?) Eu am stat de vorbă cu ea când au început problemele. Ea mi-a spus cu mâna pe inimă că nu a făcut nimic împotriva legii. Din câte ştiu, probele de sânge tot timpul au ieşit perfecte.

Reclamă

(n.r. Domnul Ţiriac a sfătuit-o să-i dea în judecată pe producătorii acelui supliment pentru daune morale şi nu numai. Se va ajunge acolo?) Cu siguranţă se va ajunge acolo. Este o imagine câştigată în ani de muncă, în ani de sacrificii. Eu, dacă aş fi fost în locul ei, la fel aş fi dat în judecată respectiva firmă.

Simona reprezintă un brand pentru România şi ani de zile a fost un vid al performanţelor în sport. A fost o perioadă în care Simona a dominat cu performanţele ei. Nu văd care ar fi fost interesul ei să poată comite o greşeală de genul acesta.

(n.r. Există un panou la intrare în care spuneţi: Simona, te aşteptăm. Va mai continua Simona să facă tenis?) Aşteptăm răspunsul de la TAS. Eu sunt convins că-şi va dori să revină pe terenul de tenis. Dacă o va face, o va face doar la cel mai înalt nivel. Crezul meu este că sentinţa va fi mult diminuată”, a declarat George Cosac, conform orangesport.ro.

Reclamă 4 / 0/3

ANAD ar fi putut s-o salveze pe Simona Halep

ANAD ar fi putut s-o salveze de la suspendarea de patru ani pe Simona Halep, dacă românca ar fi avut o relaţie cu forul. Cristi Balaj, fost preşedinte al Agenţiei Naţionale Anti-Doping, a susţinut că sportiva de 32 de ani nu a sunat niciodată să întrebe lucruri legate de suplimentele consumate.

„Sunt convins că dacă Simona Halep ar putea să dea timpul înapoi, nu ar avea aceeaşi încredere în staff-ul ei. Şi altfel ar fi comunicat cu cei de la ANAD, care erau mai mult decât fericiţi să îi ofere orice fel de informaţie.

Niciodată nu a sunat să întrebe. Cât timp am fost eu, niciodată. La un moment dat, cineva din staff-ul ei m-a întrebat de nişte produse naturale dacă poate să le ia şi l-am îndrumat spre doamna director.

Rapid, i-a dat informaţiile şi asta a fost. Persoana respectivă nu mai era în staff-ul ei. Nu era obligată să facă asta. Era în favoarea ei, dar nu era obligatoriu. Din păcate, WADA, nu acordă clemenţă pentru sportivii care au fost educaţi din punct de vedere anti-doping.

Cei de la ANAD ar fi fost fericiţi să sprijine şi să îi dea informaţii. I-ar fi transmis, atenţie mare la suplimentele alimentare pentru că WADA recomandă sportivilor să nu consume suplimente alimentare decât dacă s-au convins că lotul din acel supliment alimentar nu este contaminat”, a spus Balaj, citat de fanatik.ro.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:09 Costel Gâlcă, după ce echipa lui a învins-o în prelungiri pe Rapid: „Puteam câștiga la 3 goluri diferență” 29
apr.
23:52
Basarab Panduru l-a atacat pe Dan Şucu: „Te faci de râs, te-ai trezit că nu vinzi mobilă aici!”
29
apr.
23:50
VIDEOPreston North End – Leicester City 0-3 a fost în AntenaPLAY. Oaspeţii au făcut spectacol total în Championship
29
apr.
23:41
„Nu trebuie să acordăm atenţie rezultatelor” Bogdan Lobonţ, reacţie surprinzătoare după Rapid – Universitatea Craiova 1-2
29
apr.
23:36
Mircea Lucescu, semnal de alarmă pentru Rapid: „E imposibil să câştigi aşa campionatul”! Sfatul pe care i l-a dat lui Dan Şucu!
29
apr.
23:00
Corona Braşov a scris istorie în voleiul românesc şi a câştigat titlul naţional
29
apr.
22:57
Scene halucinante după Rapid – Universitatea Craiova 1-2! Iacob a sărit să îl bată pe un suporter! Reacţia lui după incident
29
apr.
22:46
Universitatea Craiova a învins-o pe Rapid în prelungiri şi a urcat pe locul 2 în play-off! Cum arată acum clasamentul
29
apr.
22:37
Cum a fost surprinsă Diana Şucu după golul lui Rapid, în timp ce Daniel Niculae îl îmbrăţişa pe Dan Şucu
29
apr.
22:35
Rafael Nadal s-a calificat în optimi la Madrid. Gest de mare campion al „Matadorului”
Vezi toate știrile
Citește și