Închide meniul

Lionel Messi l-a ridicat în slăvi pe Emiliano Martinez, portarul care a calificat Argentina în finala Copa America: „Este un fenomen!”

Alexandru Ivan Publicat: 7 iulie 2021, 10:11

Reclamă
Lionel Messi l-a ridicat în slăvi pe Emiliano Martinez, portarul care a calificat Argentina în finala Copa America: „Este un fenomen!

Emiliano Martinez radiază de fericire pentru Lionel Messi

Profimedia

La finalul celor 90 de minute de joc şi a prelungirilor, Argentina și Columbia erau la egalitate, 1-1, după golurile lui Lautaro Martinez și Luis Diaz.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

La loviturile de departajare, portarul Argentinei, Emiliano Martinez, a reușit trei parade, la șuturile lui Davinson Sanchez, Yerry Mina și Edwin Cardona.

Lionel Messi, cuvinte uriașe pentru Emiliano Martinez

A fost greu, dar am meritat. Unele momente au fost complicate pentru că ei au venit peste noi, dar l-am avut pe Emiliano în poartă, este un fenomen. Sunt foarte fericit pentru el, merită tot succesul pe care îl are.

Suntem în finală. Meciul cu Brazilia va fi foarte disputat, foarte complicat. Ne-am îndeplinit primul obiectiv, acela de a juca toate meciurile. Acum vrem să câștigăm finala”, a declarat Lionel Messi pentru TyC Sports, citat de Sport.es.

Emiliano Martinez a făcut un gest care a stârnit amuzamentul fanilor, imediat după ce a apărat penalty-urile columbienilor.

Reclamă

La Argentina, singurul care a ratat a fost Rodrigo de Paul. Lionel Messi, Leandro Paredes și Lautaro Martinez au înscris toți, astfel că argentinienii s-au impus cu 3-1 la penalty-uri.

În finală, sâmbătă, pe Maracana, Argentina se va duela cu rivala de moarte, Brazilia. Neymar&Co au trecut în semifinale de Peru.

Reclamă 4 / 0/3

Cine este Emiliano Martinez

Martinez a părăsit Argentina la numai 17 ani, când s-a alăturat academiei lui Arsenal. A așteptat doi ani ca să-și facă debutul în tricoul „Tunarilor”, într-un meci de Cupa Ligii Angliei, în 2012.

Au trecut apoi alți doi ani până ce Martinez și-a făcut debutul în Premier League, într-un derby cu Manchester United, în 2014.

A mai jucat apoi pentru Arsenal abia în sezonul 2016/2017, când a bifat trei meciuri în Cupa Ligii și două partide în Premier League. În stagiunea 2017/2018 nu a jucat niciun meci, iar în anul următor a bifat o singură apariție.

Abia în 2019/2020 Emiliano Martinez a început să apare la Arsenal. În tot acest timp, argentinianul și-a asteptat șansa pe bancă. A fost eroul „Tunarilor” în finala FA Cup de anul trecut, când a le-a închis poarta vedetelor lui Chelsea.

Vara trecută, Martinez s-a transferat la Aston Villa, echipă pentru care a bifat toate minunte în stagiunea precedentă de Premier League.

Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
13:09 Adrian Şut, aproape de transferul carierei după ce a câştigat titlul cu FCSB! Gigi Becali poate da un „tun” financiar 13:08 LIVE VIDEOCoreea de Sud – România se dispută ACUM. „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, în AntenaPLAY 13:00 VIDEORomânii atacă tabloul principal la Saudi Smash 2024! Eduard Ionescu şi Ioana Sîngeorzan joacă azi, live în AntenaPLAY 12:48 Max Verstappen a dat cărţile pe faţă despre oferta colosală de la Mercedes: „Dacă aş concura pentru locul 5, aş deveni morocănos” 12:45 Handbaliştii de la Dinamo şi-au aflat adversara din semifinalele European League! Cu cine se vor duela în Turneul Final Four 12:03 Lionel Messi a cerut transferul unui star la Inter Miami! Oficialii echipei sunt gata să-i facă pe plac 11:57 „O echipă ca oricare alta!” Dovada lui Florin Talpan că FCSB nu este continuatoarea Stelei: „Lucrurile sunt foarte clare” 11:19 Mihai Rotaru a dezvăluit, chiar înainte de Universitatea Craiova – FCSB, ce obiectiv i-a trasat lui Costel Gâlcă 10:48 Foto„Wow!” Fiica lui Marius Şumudică, şedinţă foto spectaculoasă. Sarah le-a aprins imaginaţia fanilor cu o apariţie electrizantă 10:40 „Dacă mi-ar da 35.000 de euro, tot aş zice nu!” Fostul campion cu FCSB îl refuză categoric pe Gigi Becali Vezi toate știrile
Citește și