Închide meniul

Lionel Messi l-a ridicat în slăvi pe Emiliano Martinez, portarul care a calificat Argentina în finala Copa America: „Este un fenomen!”

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 7 iulie 2021, 10:11

Lionel Messi l-a ridicat în slăvi pe Emiliano Martinez, portarul care a calificat Argentina în finala Copa America: „Este un fenomen!

Emiliano Martinez radiază de fericire pentru Lionel Messi

Profimedia

La finalul celor 90 de minute de joc şi a prelungirilor, Argentina și Columbia erau la egalitate, 1-1, după golurile lui Lautaro Martinez și Luis Diaz.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

La loviturile de departajare, portarul Argentinei, Emiliano Martinez, a reușit trei parade, la șuturile lui Davinson Sanchez, Yerry Mina și Edwin Cardona.

Lionel Messi, cuvinte uriașe pentru Emiliano Martinez

A fost greu, dar am meritat. Unele momente au fost complicate pentru că ei au venit peste noi, dar l-am avut pe Emiliano în poartă, este un fenomen. Sunt foarte fericit pentru el, merită tot succesul pe care îl are.

Suntem în finală. Meciul cu Brazilia va fi foarte disputat, foarte complicat. Ne-am îndeplinit primul obiectiv, acela de a juca toate meciurile. Acum vrem să câștigăm finala”, a declarat Lionel Messi pentru TyC Sports, citat de Sport.es.

Emiliano Martinez a făcut un gest care a stârnit amuzamentul fanilor, imediat după ce a apărat penalty-urile columbienilor.

Reclamă

La Argentina, singurul care a ratat a fost Rodrigo de Paul. Lionel Messi, Leandro Paredes și Lautaro Martinez au înscris toți, astfel că argentinienii s-au impus cu 3-1 la penalty-uri.

În finală, sâmbătă, pe Maracana, Argentina se va duela cu rivala de moarte, Brazilia. Neymar&Co au trecut în semifinale de Peru.

Reclamă 4 / 0/3

Cine este Emiliano Martinez

Martinez a părăsit Argentina la numai 17 ani, când s-a alăturat academiei lui Arsenal. A așteptat doi ani ca să-și facă debutul în tricoul „Tunarilor”, într-un meci de Cupa Ligii Angliei, în 2012.

Au trecut apoi alți doi ani până ce Martinez și-a făcut debutul în Premier League, într-un derby cu Manchester United, în 2014.

A mai jucat apoi pentru Arsenal abia în sezonul 2016/2017, când a bifat trei meciuri în Cupa Ligii și două partide în Premier League. În stagiunea 2017/2018 nu a jucat niciun meci, iar în anul următor a bifat o singură apariție.

Abia în 2019/2020 Emiliano Martinez a început să apare la Arsenal. În tot acest timp, argentinianul și-a asteptat șansa pe bancă. A fost eroul „Tunarilor” în finala FA Cup de anul trecut, când a le-a închis poarta vedetelor lui Chelsea.

Vara trecută, Martinez s-a transferat la Aston Villa, echipă pentru care a bifat toate minunte în stagiunea precedentă de Premier League.

Recomandări
  • Argentina, în finala Copa America
  • Messi l-a lăudat pe Martinez

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
5:40 Formula 1: Cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei, LIVE pe Antena 3 CNN și LIVE STREAM în AntenaPLAY (06:00) 19
apr.
23:55
VIDEORafa Mujica, un nou gol în AntenaPLAY. Atacantul dorit de Gigi Becali a marcat în Rio Ave – Arouca 1-1, din Liga Portugal
19
apr.
23:47
„E incredibil” Ce a remarcat Mihai Stoica la Gică Hagi după Farul – CFR Cluj 5-1
19
apr.
23:32
„Ce ar spune Dan Petrescu după ce aţi primit 5 goluri de la Farul?” Cristi Manea a cedat şi şi-a anunţat plecarea de la CFR Cluj
19
apr.
23:30
Palermo – Parma 0-0 în AntenaPLAY. Dennis Man şi Valentin Mihăilă s-au întrecut în ratări!
19
apr.
23:23
Mario Camora, devastat după Farul – CFR Cluj 5-1! Mesaj dur către colegi: „Să le fie ruşine tuturor, să nu ieşim din casă”
19
apr.
23:07
Gică Hagi a dezvăluit de ce a renunţat la Constantin Budescu: „Ştie că e un hotel frumos la Mamaia!”. Anunţ după Farul – CFR 5-1
19
apr.
22:59
Răspunsul lui Louis Munteanu atunci când a fost întrebat de interesul FCSB-ului şi al Rapidului! Ce a spus vedeta lui Gică Hagi
19
apr.
22:46
Ionuţ Cojocaru, noul star al lui Gică Hagi. „Dublă” şi assist în Farul – CFR Cluj 5-1: „Un meci formidabil! Asta trebuie să fac”
19
apr.
22:33
Farul a ajuns pe locul 2 în Liga 1, CFR Cluj a căzut pe 4 după umilinţa de la Ovidiu! Cum arată acum clasamentul în play-off
Vezi toate știrile
Citește și