Închide meniul

Jocurile Olimpice | Panică la Tokyo! Un număr uriaş de infectări cu Covid-19, în ziua în care sportivii români au plecat în Japonia

Publicat: 15 iulie 2021, 15:19

Reclamă
Jocurile Olimpice | Panică la Tokyo! Un număr uriaş de infectări cu Covid-19, în ziua în care sportivii români au plecat în Japonia

Tokyo se confruntă cu un număr uriaş de infectări cu coronavirus

Profimedia

Cu opt zile înainte de ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, Tokyo a înregistrat, joi, un număr record de infectări cu noul coronavirus pentru ultimele şase luni, 1.308 cazuri, informează EFE, citată de news.ro.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Tokyo, cel mai mare număr de infectări cu Covid-19 din ultimele 6 luni

Guvernul metropolitan din Tokyo a raportat peste 1.000 de cazuri zilnice de infectare pentru a doua zi consecutivă, numere pe care capitala nu le mai înregistrase de şase luni. Tendinţă de infectare este una ascendentă de aproape o lună.

Oraşul Tokyo se confruntă cu o revenire în număr mare a cazurilor de infectare începând de săptămâna trecută, ceea ce a determinat guvernul japonez să declare starea de urgenţă în Capitală pentru a preveni răspândirea virusului.

După declararea stării de urgenţă în oraşul gazdă a Jocurilor Olimpic, comitetul de organizare, autorităţile locale şi guvernul japonez au anunţat decizia de a ţine competiţia cu porţile închise. Deşi iniţial capacitatea la locurile de concurs fusese limitată la 10.000 de persoane şi prezenţa vizitatorilor străini a fost interzisă ca măsură preventivă, în cele din urmă sportivii vor concura fără public în tribune.

Starea de urgenţă actuală din Tokyo este a patra declarată de la începutul pandemiei şi este valabilă din 12 iulie până în 22 august, suprapunându-se peste evenimentului sportiv internaţional, a cărui deschidere este programată la 23 iulie. Pe lângă desfăşurarea cu tribunele goale, jocurile vor avea loc cu restricţii fără precedent pentru toţi sportivii participanţi, care vor include limitarea deplasărilor lor în zona olimpică şi monitorizarea constantă a stării lor de sănătate, printre alte măsuri.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
21:08 Scandări xenofobe și decizii controversate la Farul – Sepsi! Fanii au „luat foc” după hattrick-ul lui Safranko 20:52 FotoCum a fost surprins Gică Hagi după ce Pavol Safranko a marcat un hattrick în prima repriză din Farul – Sepsi 20:45 LIVE TEXTFarul – Sepsi 0-3. Safranko a reușit hattrick-ul! Partida s-a reluat, iar scandările xenofobe continuă! 20:28 „Îi vei lua locul lui Daniel Niculae la Rapid?” Dani Coman a dat cărțile pe față! Răspunsul a uimit pe toată lumea 20:12 VideoOlaru a primit cel mai emoţionant mesaj de la mama sa: „Am o latură mai sensibilă!” Anunţ uriaş: „Vreau titlul şi anul viitor” 19:49 „E o problemă! Sunt trist!” Daniel Pancu, verdict despre situația de la Rapid! Ce a spus despre comunicatul lui Dan Șucu 19:35 Andrey Rublev este primul finalist al turneului de la Madrid! L-a învins pe Taylor Fritz după doar 72 de minute 19:12 „Rapidismul ăsta..” Daniel Niculae, replică ironică după comunicatul lui Dan Șucu! Ce a postat pe rețelele de socializare 19:00 VIDEOProgramul complet al Marelui Premiu de la Miami. Verstappen, primul în antrenamente. Calificările de la sprint, de la 23:15 18:53 Ioan Ovidiu Sabău, iureş la conferinţa de presă: „S-a luat legătura cu Şumudică! Ăsta-i adevărul!” Vezi toate știrile
Citește și