Închide meniul

Jocurile Olimpice | Panică la Tokyo! Un număr uriaş de infectări cu Covid-19, în ziua în care sportivii români au plecat în Japonia

Reclamă

Publicat: 15 iulie 2021, 15:19

Jocurile Olimpice | Panică la Tokyo! Un număr uriaş de infectări cu Covid-19, în ziua în care sportivii români au plecat în Japonia

Tokyo se confruntă cu un număr uriaş de infectări cu coronavirus

Profimedia

Cu opt zile înainte de ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, Tokyo a înregistrat, joi, un număr record de infectări cu noul coronavirus pentru ultimele şase luni, 1.308 cazuri, informează EFE, citată de news.ro.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Tokyo, cel mai mare număr de infectări cu Covid-19 din ultimele 6 luni

Guvernul metropolitan din Tokyo a raportat peste 1.000 de cazuri zilnice de infectare pentru a doua zi consecutivă, numere pe care capitala nu le mai înregistrase de şase luni. Tendinţă de infectare este una ascendentă de aproape o lună.

Oraşul Tokyo se confruntă cu o revenire în număr mare a cazurilor de infectare începând de săptămâna trecută, ceea ce a determinat guvernul japonez să declare starea de urgenţă în Capitală pentru a preveni răspândirea virusului.

După declararea stării de urgenţă în oraşul gazdă a Jocurilor Olimpic, comitetul de organizare, autorităţile locale şi guvernul japonez au anunţat decizia de a ţine competiţia cu porţile închise. Deşi iniţial capacitatea la locurile de concurs fusese limitată la 10.000 de persoane şi prezenţa vizitatorilor străini a fost interzisă ca măsură preventivă, în cele din urmă sportivii vor concura fără public în tribune.

Starea de urgenţă actuală din Tokyo este a patra declarată de la începutul pandemiei şi este valabilă din 12 iulie până în 22 august, suprapunându-se peste evenimentului sportiv internaţional, a cărui deschidere este programată la 23 iulie. Pe lângă desfăşurarea cu tribunele goale, jocurile vor avea loc cu restricţii fără precedent pentru toţi sportivii participanţi, care vor include limitarea deplasărilor lor în zona olimpică şi monitorizarea constantă a stării lor de sănătate, printre alte măsuri.

Reclamă
Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
16:16 „Problemele vor fi altele!” Florin Răducioiu, semnal de alarmă despre situația de la Dinamo. Mesaj sincer despre criza „câinilor” 15:53 Xavi a dezvăluit de ce a ales să rămână la Barcelona: „Acest proiect trebuie să continue” 15:26 EXCLUSIVAdrian Mihalcea, euforic după ce a promovat cu Unirea Slobozia: „Vom rămâne în istorie!” Ce a spus despre prime 15:05 „La mulţi ani, magicianule!” Postare emoţionantă de ziua lui Olimpiu Moruţan. Ce i-a urat Ankaragucu internaţionalului român 14:15 „Hai, mă, Gicane, chiar așa?” Dialog spumos între Gică Hagi și Ciprian Marica! „Pariul” făcut de „Rege” 14:08 0-57, una dintre cele mai severe înfrângeri din istoria hocheiului. România, pe lista meciurilor cu diferenţe uriaşe de scor 14:03 UTA – Oţelul LIVE SCORE (16:45). Duel de foc pentru primul loc între Mircea Rednic şi Dorinel Munteanu 13:37 Jucătorul propus la Rapid, de la FCSB! Mesajul clar al lui Dumitru Dragomir: „Să-l ia!” 13:22 Iuliana Demetrescu, o nouă delegare de lux! Arbitra jignită de Gigi Becali va arbitra o semifinală de Liga Campionilor 12:44 Ce cotă a ajuns să aibă Simona Halep la câştigarea Roland Garros 2024. Simo a jucat un singur meci de la revenire Vezi toate știrile
Citește și