Închide meniul
VIDEO & FOTO

Jocurile Olimpice 2020 | Naomi Osaka a aprins flacăra olimpică. Ceremonie de 4 ore la Tokyo cu tribunele goale

Reclamă

Publicat: 23 iulie 2021, 18:53

Jocurile Olimpice 2020 | Naomi Osaka a aprins flacăra olimpică. Ceremonie de 4 ore la Tokyo cu tribunele goale

Naomi Osaka a aprins flacăra olimpică la Jocurile Olimpice 2020 / Profimedia

Profimedia

Naomi Osaka a fost ultimul atlet care a purtat torţa olimpică în drumul de la Atena la Tokyo. Jucătoarea de tenis născută în Japonia, dar care locuieşte în SUA, a aprins flacăra olimpică la finalul ceremoniei de deschidere care a avut loc pe stadionul Naţional din Tokyo.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Jocurile Olimpice 2020 | Naomi Osaka a aprins flacăra olimpică

Osaka a urcat treptele până la vasul olimpic într-un moment grandios pregătit de organizatori, care au vrut să simbolizeze muntele Fuji. În stadion, înainte ca torţa să ajungă la Osaka a fost purtată de mai mulţi campioni, un sportiv paralimpic, şase copii dar şi de un medic şi o asistentă medicală, ca simbol al lupte contra pandemiei de coronavirus.

Înainte de aprinderea torţei olimpice, a fost ridicat pe catarg drapelul olimpic. Flacăra olimpică va rămâne aprinsă la Stadionul National până la 8 august.

Simona Radiş şi înotătorul Robert Glinţă au purtat drapelul României

Canotoarea Simona Radiş şi înotătorul Robert Glinţă au purtat drapelul în fruntea delegaţiei României. În total, au defilat sportivi din 208 de ţări. La festivitate au putut asista doar 950 de persoane.

Reclamă

Împăratul japonez Naruhito a declarat deschisă cea de-a XXXII-a ediţie a Jocurilor Olimpice de vară, iar preşedintele CIO, Thomas Bach, a declarat că „este un moment al speranţei şi trebuie să ne bucurăm cu toţii de puterea unificatoare a sportului”.

Organizatorii au pregătit şi un moment care a devenit viral, cu aproape 2.000 de drone.

Sute de persoane au protestat în afara arenei de la Tokyo împotriva organizării Jocurilor Olimpice. Din cauza creşeterii cazurilor de Covid-19 din Tokyo, organizatorii au decis ca niciuna dintre întreceri să nu se desfăşoare în prezenţa fanilor.

Reclamă 4 / 0/3

„Mergem înainte” va fi tema ceremoniei. Japonia speră ca întreaga competiţie să fie privită ca un simbol al speranţei în perioada pandemiei

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:39 Gigi Becali l-a comparat pe Florinel Coman cu Diego Maradona: „Asta a făcut la FCSB!”. Propunere în direct de 500.000 de euro 0:21 Decizia luată de Gigi Becali, după gafa colosală a lui Ştefan Târnovanu din Sepsi – FCSB 2-2: „Înseamnă că nu vede bine!” 0:07 „Mi-am bătut joc!” Ştefan Târnovanu şi-a asumat toată răspunderea după Sepsi – FCSB 2-2. Răspuns la ameninţările lui Gigi Becali 0:05 Cât de gravă e accidentarea lui Florinel Coman, din Sepsi – FCSB! Anunţ înaintea confruntării cu Gică Hagi: „Să rupem blestemul!” 24
apr.
23:40
Cum poate deveni FCSB campioană, după remiza cu Sepsi! Roş-albaştrii, la un pas de titlu
24
apr.
22:40
Sepsi – FCSB 2-2. Coman s-a „rupt”, Târnovanu a gafat. Sărbătoarea de titlu a roş-albaştrilor se amână, după un meci de coşmar!
24
apr.
22:40
Fabrizio Romano a anunţat că Xavi va rămâne la Barcelona! Cine l-a făcut pe antrenorul catalanilor să se răzgândească
24
apr.
22:35
VIDEOImagini COLOSALE din vestiarul Unirii Slobozia, după promovarea în Liga 1! S-a sărbătorit pe „modelul” Inter
24
apr.
22:30
VIDEOAEK – Panathinaikos 3-0 şi Aris – Olympiacos 1-1 au fost în AntenaPLAY! Pas uriaş spre titlu pentru AEK. Probleme pentru Lucescu
24
apr.
22:26
Florinel Coman s-a accidentat în Sepsi – FCSB! Lovitură pentru „Mbappe”, înainte de EURO 2024
Vezi toate știrile
Citește și