Închide meniul

Jocurile Olimpice 2020 | Laurel Hubbard, prima sportivă transgender din istoria JO, s-a retras din activitate!

Iulian Focșăneanu Publicat: 4 august 2021, 9:27

Reclamă
Jocurile Olimpice 2020 | Laurel Hubbard, prima sportivă transgender din istoria JO, s-a retras din activitate!

Laurel Hubbard s-a retras din activitate

Profimediaimages

Halterofila neo-zeelandeză nu a reuşit nicio încercare în competiţia supremă de la Tokyo, la categoria +87 kilograme.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Laurel Hubbard s-a retras din activitate

Vârsta m-a prins din urmă. Şi, pentru a fi corectă, probabil m-a prins deja de mult timp. Faptul că sunt încă în competiţie se datorează, între altele, şi unei cantităţi astronomice de antiinflamatorii şi acum clar a venit vreme să mă dedic altor lucruri din viaţa mea„, a declarat sportiva de 43 de ani.

Hubbard a mulţumit Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) pentru rolul său de pioner jucat prin participarea la JO. „Nu sunt sigură dacă voi fi inspiraţie pentru alţii, dar sper că prezenţa mea poate constitui o formă de încurajare„, a explicat Laurel, potrivit news.ro.

La Jocurile Olimpice 2020, Hubbard şi-a început concursul cu o încercare de 120 kg, apoi două de câte 125 kg, însă nu a reuşit niciuna. La 43 de ani, ea a devenit primul sportiv transgender care a concurat la Jocurile Olimpice.

Până să părăsească sala, Laurel a pus mâna la inimă şi a avut un mesaj pentru toţi cei prezenţi. „Ştiu că prezenţa mea aici stârneşte multe controverse, dar vreau să le mulţumesc celor de la Comitetul Olimpic Internaţional. Acceptul lor a explicat lumii ceea ce înseamnă olimpismul: incluziune. Sportul este pentru toată lumea!„, a spus Laurel Hubbard.

Reclamă

Halterofila, care şi-a început la tranziţia la 35 de ani, când se numea Gavin, a fost primul sportiv transgender care a concurat la Jocurile Commonwealth-ului de la Gold Coast, Australia, în 2018, unde s-a accidentat la cot.

Laurel Hubbard, care a evoluat la categoria super-grea (peste 87 kg), a îndeplinit normele de participare la Jocurile Olimpice de la Tokyo, care au prevăzut în mod special ca nivelul de testosteron să fie menţinut sub 10 nanomoli pe litru, şi aceasta pentru o perioadă de cel puţin 12 luni. Această regulă stabilită de Comitetul Olimpic Internaţional (CIO) este urmată şi de Federaţia Internaţională de Haltere (IWF).

Reclamă 4 / 0/3
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:06 Mihai Stoica nu s-a putut abţine şi i-a dat replica lui Tudorel Stoica: „Oameni pe care i-ai idolatrizat te desconsideră total!” 30
apr.
23:55
VIDEOCoventry – Ipswich 1-2, în AntenaPLAY. Oaspeţii au urcat pe loc de promovare directă în Premier League! Cum arată clasamentul
30
apr.
23:50
Mutarea de geniu făcută de Thomas Tuchel în Bayern – Real Madrid! Bavarezii au întors scorul după numai 12 minute
30
apr.
23:37
Bayern Munchen – Real Madrid 2-2. „Dublă” Vinicius şi răsturnări de scor! Meci de senzaţie pe Allianz Arena!
30
apr.
23:20
Basarab Panduru a făcut o criză de râs când a văzut clipul de prezentare cu Dan Petrescu: „Nu aş fi făcut niciodată aşa ceva”
30
apr.
23:00
„Foarte tare m-am simţit sabotat de Steaua!” Mircea Lucescu, dezvăluiri din culise despre marea lovitură primită în carieră
30
apr.
22:50
Vinicius Jr a deschis scorul în Bayern Munchen – Real Madrid după o fază splendidă! Assist de senzaţie al lui Toni Kroos!
30
apr.
22:23
Conducerea Rapidului a confirmat că vrea să îl aducă pe Mircea Lucescu în Giuleşti: „Ne dorim”! De ce depinde lovitura verii
30
apr.
22:11
Suspendare uriaşă primită de Hakim Abdallah, după ce l-a băgat în spital pe Romario Benzar! Lovitură primită de Dinamo
30
apr.
21:35
Handbaliştii de la Dinamo s-au calificat în Turneul Final Four al European League! Performanţă de senzaţie, după 20 de ani!
Vezi toate știrile
Citește și