Închide meniul

Jocurile Olimpice 2020 | Rezultate dezamăgitoare pentru Laurel Hubbard, prima halterofilă transgender din istorie. Prima reacţie: „Sportul este pentru toată lumea!”

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 2 august 2021, 19:11

Jocurile Olimpice 2020 | Rezultate dezamăgitoare pentru Laurel Hubbard, prima halterofilă transgender din istorie. Prima reacţie: „Sportul este pentru toată lumea!

Rezultate dezamăgitoare pentru Laurel Hubbard

Profimediaimages

Neo-zeelandeza nu a reuşit nicio încercare în concursul de la Tokyo, la categoria +87 kilograme.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rezultate dezamăgitoare pentru Laurel Hubbard

Hubbard şi-a început concursul cu o încercare de 120 kg, apoi două de câte 125 kg, însă nu a reuşit niciuna. La 43 de ani, ea a devenit primul sportiv transgender care a concurat la Jocuri.

Până să părăsească sala, Laurel a pus mâna la inimă şi a avut un mesaj pentru toţi cei prezenţi. „Ştiu că prezenţa mea aici stârneşte multe controverse, dar vreau să le mulţumesc celor de la Comitetul Olimpic Internaţional. Acceptul lor a explicat lumii ceea ce înseamnă olimpismul: incluziune. Sportul este pentru toată lumea!„, a spus Laurel Hubbard, anunţă La Stampa.

Halterofila, care şi-a început la tranziţia la 35 de ani, când se numea Gavin, a fost primul sportiv transgender care a concurat la Jocurile Commonwealth-ului de la Gold Coast, Australia, în 2018, unde s-a accidentat la cot.

Laurel Hubbard, care evoluează la categoria super-grea (peste 87 kg), a îndeplinit normele de participare la Jocurile Olimpice de la Tokyo, care au prevăzut în mod special ca nivelul de testosteron să fie menţinut sub 10 nanomoli pe litru, şi aceasta pentru o perioadă de cel puţin 12 luni. Această regulă stabilită de Comitetul Olimpic Internaţional (CIO) este urmată şi de Federaţia Internaţională de Haltere (IWF)

Reclamă
Recomandări

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
22:51 LIVE SCOREPAOK – Club Brugge 0-1. Răzvan Lucescu luptă ACUM pentru semifinalele Conference League! Dueluri „de foc” în cupele europene 22:41 „E dureros!” Alex Chipciu și-a turnat cenușă în cap după ce și-a dat autogol în Oțelul – U Cluj! A vorbit și despre noul obiectiv 21:55 „Mulți patroni încearcă să îl imite” Ovidiu Burcă, laude la scenă deschisă pentru Gigi Becali! A spus și de ce are succes FCSB 21:43 Oţelul – Corvinul este finala Cupei României! Gălăţenii s-au calificat după un autogol marcat de Chipciu în minutul 90 21:25 „Cu Gigi Becali sau cu Adrian Mititelu e mai greu de lucrat?” Nicolae Dică a răspuns fără să stea pe gânduri 20:52 Echipa națională de handbal feminin și-a aflat grupa de la EURO 2024! Meciuri dificile pentru „tricolorele” lui Florentin Pera 20:35 Programul complet al Marelui Premiu al Chinei. Calificările pentru sprint sunt Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY (vineri, ora 10:30) 20:35 „Antrenor nou! Mulți jucători pleacă!” Daniel Pancu, anunț despre revoluția de la Rapid! A vorbit despre planul lui Dan Șucu 20:33 FotoAnamaria Prodan a dat noi detalii despre împăcarea cu Gigi Becali: „Nu e vorba de năşit!” 20:17 FIA World Endurance Championship 2024 – cursa de 6 ore de la Imola e exclusiv în AntenaPLAY (19-21 aprilie). Programul complet Vezi toate știrile
Citește și