Închide meniul

Novak Djokovic, interzis trei ani în Australia. Anunțul oficial făcut de Ministrul Afacerilor Interne după ce liderul ATP a fost expulzat

Iulian Focșăneanu Publicat: 17 ianuarie 2022, 10:00 / Actualizat: 28 martie 2023, 0:40

Reclamă
Novak Djokovic, interzis trei ani în Australia. Anunțul oficial făcut de Ministrul Afacerilor Interne după ce liderul ATP a fost expulzat

Novak Djokovic, interzis trei ani în Australia

Profimediaimages

Novak Djokovic, interzis trei ani în Australia. Ministrul Afacerilor Interne, Karen Andrew, a declarat că Novak Djokovic nu va putea intra în Australia în următorii trei ani, informează lequipe.fr.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Novak Djokovic a primit o nouă veste dezastruoasă. La o zi după ce a fost expulzat, sârbul care este pe primul loc în clasamentul ATP a aflat că nu va mai putea intra în Australia timp de trei ani. În condițiile date, e greu de crezut că „Nole” va mai particpa la vreo ediție de la Australian Open, acolo unde a triumfat de 9 ori.

Novak Djokovic, interzis trei ani în Australia

Viza a fost anulată de ministrul Imigraţiei, Hawke. Acea anulare a fost confirmată de Curtea Federală, aşa că, în consecinţă, i se va interzice intrarea în ţară timp de trei ani„, a spus Andrews, luni, într-o emisiune televizată, potrivit news.ro.

Totuşi, ministrul a precizat că Djokovic ar putea primi persmisiuna de a reintra în viitor în Australia cu motive convingătoare, „care ar putea fi analizate, dar totul este ipotetic în acest moment„.

Şi premierul Scott Morrisona a declarat că, în ciuda interdicţiei de trei ani, ar putea exista o posibilitate ca liderul ATP să se întoarcă în Australia în această perioadă, dar „acest lucru va fi luat în considerare la momentul respectiv”.

Reclamă

Dacă interdicţia va fi fermă, tensimenul sârb de 34 de ani ar putea să nu mai joace vreodată la Australian Open, turneu pe care l-a câştigat de nouă ori.

Novak Djokovic a părăsit Australia, duminică, la bordul unui avion al companiei Emirates cu destinaţia Dubai, după ce apelul său la decizia de anulare a vizei de intrare în Australia a fost respins de un tribunal din Melbourne. Ajuns în Emirate, starul sârb a avut o primire călduroasă și a făcut poze cu fanii.

Suma de bani pe care o plătește Novak Djokovic după procesul pierdut cu Australia

Liderul mondial va avea de suferit și financiar. 500.000 de dolari (438.000 de euro) este suma pe care Djokovic o va plăti australienilor, reprezentând cheltuielile de judecată pentru proces. Totuși, ținând cont că Nole a câștigat doar din premiile din tenis peste 150 de milioane de dolari.

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:55 Eliza Samara – Chen Xingtong LIVE VIDEO în AntenaPLAY, de la ora 19:05. Duel infernal pentru româncă la Saudi Smash 2024 15:40 LIVE VIDEOParma – Cremonese și Palermo – Ascoli, acum în AntenaPLAY! Mihăilă a marcat din pasa lui Man, dar golul nu a fost validat 15:24 Darwin Nunez, în locul lui Robert Lewandowski la Barcelona! Decizie total neașteptată luată de Xavi 14:52 Dan Şucu, anunţ bombă în ziua de Paşte: „Îl dorim pe Mircea Lucescu manager general! Lucrăm la asta!” 14:29 Imaginea postată de Simona Halep în ziua de Paște. Fanii au asaltat-o cu mesaje: „Draga noastră campioană!” 14:19 FotoDezvăluire incredibilă despre Ianis Hagi, după ce a fost la Muntele Athos: „L-am văzut schimbat!” Gestul făcut de Gică Hagi 14:09 CFR Cluj – Rapid, 21:30, LIVE TEXT. Dan Petrescu debutează în noul mandat. Giuleștenii, în criză totală. Echipele probabile 13:42 Canelo Alvarez şi-a păstrat titlul unificat la categoria supermijlocie: „Nu cred că sunt cel mai bun din istorie” 13:33 EXCLUSIVDarius Olaru, pregătit pentru sărbătoarea de titlu a FCSB-ului. Mesajul căpitanului pentru fani: „Un stadion plin!” 12:26 Ladislau Boloni s-a prăbușit emoțional după ce a ajuns aproape de retrogradare: „Nu știu dacă să urlu! Luăm două zile somnifere” Vezi toate știrile
Citește și