Închide meniul

Novak Djokovic a revenit pe primul loc în clasamentul ATP. Pe ce poziţie a urcat Taylor Fritz după ce l-a învins pe Rafael Nadal în finala de la Indian Wells

Iulian Focșăneanu Publicat: 21 martie 2022, 11:26

Reclamă
Novak Djokovic a revenit pe primul loc în clasamentul ATP. Pe ce poziţie a urcat Taylor Fritz după ce l-a învins pe Rafael Nadal în finala de la Indian Wells

Novak Djokovic a revenit pe primul loc în clasamentul ATP

Profimediaimages

Novak Djokovic a revenit în fruntea clasamentului ATP după trei săptămâni, chiar dacă nu a putut participa la turneele americane de la Indian Wells şi Miami, nefiind vaccinat. Sârbul de 34 de ani are motive de bucurie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Nole” a profitat de pierderea unor puncte de către fostul lider, Daniil Medvedev, care a coborât pe locul 2, dar şi de eliminarea timpurie a rusului, în turul al treilea al turneului de la Indian Wells. Djokovic are 8.465 de puncte, iar Medvedev, 8.445, potrivit site-ului ATP.

Novak Djokovic ocupă din nou locul 1 ATP. Cum arată clasamentul general

Novak Djokovic a cedat poziţia de lider ATP la 28 februarie, când rusul a devenit în premieră numărul 1 mondial. Sârbul începe acum săptămâna cu numărul 362 în fruntea ierarhiei jucătorilor de tenis profesionişti, un record.

După ce a jucat finala de la Indian Wells, pierdută în faţa lui Taylor Fritz, spaniolul Rafael Nadal a urcat o poziţie, până pe locul 3, cu 7.715 puncte, coborându-l pe germanul Alexander Zverev pe locul 4, cu 7.025.

Şi rusul Andrei Rublev a urcat o poziţie, până pe locul 6, cu 5.040 de puncte, după ce a atins faza semifinalelor la Indian Wells şi după grecul Stefanos Tsitsipas, locul 5, cu 6.055 de puncte. Italianul Matteo Berretini a coborât un loc, până pe 7, cu 3.875 de puncte.

Reclamă
Reclamă 4

Campionul din deşerul californian, americanul Taylor Fritz, a urcat 12 poziţii şi a intrat în premieră în Top 10 mondial, pe locul 8, cu 3.875 de puncte.

Ierarhia primilor zece jucători este completată de norvegianul Casper Ruud, locul 9, cu 3.825 de puncte, în coborâre o poziţie, şi de canadianul Felix Auger-Aliassime, locul 10, cu 3.768 puncte, de asemenea în coborâre o poziţie.

Jucătorul român cel mai bine clasat la simplu este Marius Copil, pe locul 257, în urcare trei poziţii faţă de ierarhia precedentă, anunţă news.ro.

Reclamă

Rafael Nadal – Taylor Fritz 3-6, 6-7

Fritz, 24 de ani, s-a impus după două ore şi şapte minute de joc şi a devenit primul american care se impune la competiţia din deşertul californian după Andre Agassi, în 2001, şi cel mai tânăr după Novak Djokovic, din 2011.

Nadal a cerut o pauză medicală după primul set, acuzând dureri în zona toracică. El a mai cerut intervenţia fizioterapeului la scorul de 4-5, în setul al doilea. Şi Fritz a jucat cu probleme medicale, la glezna dreaptă.

Pentru tânărul american, orginar din apropiere de San Diego, California, acesta este abia al doilea trofeu din carieră, cel mai important însă, după cel de la Eastbourne, în 2019. El a mai jucat cinci finale. Şi-a asigurat un premiu de 1.242.025 de dolari şi 1.000 de puncte ATP. „Rafa” a plecat acasă cu 665.330 de dolari şi 600 de puncte ATP.

Se califică FCSB în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor?

Loading ... Loading ...
Citește și:
14:53

Ion Ţiriac, după ce a văzut ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice: „Ăsta este Parisul, cu travestiții, cu homosexualii”

14:40

LIVE SCOREIrina Begu – Iga Swiatek se joacă ACUM. Ana Bogdan, eliminată de la Jocurile Olimpice 2024

14:37

VIDEOVerstappen, cel mai rapid în ultimul antrenament din Marele Premiu al Belgiei! Calificările, pe Antena 3 CNN și AntenaPLAY, 16:45

14:27

Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş s-au calificat în semifinale la dublu vâsle feminin, la Jocurile Olimpice 2024

14:16

„Nu trebuie deranjat, vrem o medalie!” Camelia Potec, ultimele detalii înainte ca David Popovici să debuteze la Jocurile Olimpice

14:03

Sepsi – Dinamo, LIVE TEXT, 22:00! „Câinii”, fără victorie la Sfântu Gheorghe de cinci ani! Echipele probabile

1 FotoCele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice 2024! Întorc toate privirile la competiția din Paris 2 FotoS-a încheiat festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024! Nadia Comăneci, apariţie pentru istorie 3 FotoNadia Comăneci, reacție de trei cuvinte după participarea surpriză la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 4 VIDEODino Beganovic a câștigat cursa de sprint din etapa de Formula 3 din Belgia, live în AntenaPLAY 5 FotoImagini superbe cu delegaţia României, la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024! Spectacol pe Sena 6 VIDEOPaul Aron va pleca din pole-position în cursa de Formula 2 din Belgia, live în AntenaPLAY
Citește și