Închide meniul

Sorana Cîrstea s-a calificat în semifinalele de la Birmingham. Performanţa carierei, pe iarbă

Dan Roșu Publicat: 17 iunie 2022, 15:37

Reclamă
Sorana Cîrstea s-a calificat în semifinalele de la Birmingham. Performanţa carierei, pe iarbă

Româncele şi-au aflat adversarele de la Australian Open

Sorana Cîrstea, într-un meci / Profimedia Images

Sorana Cîrstea s-a calificat în semifinalele de la Birmingham. Sori a bătut-o după o luptă teribilă pe Donna Vekic, cu 5-7, 6-3, 6-4 şi va juca în penultimul act cu învingătoarea dintre Yastremska şi Zhang.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sorana a ratat incredibil şansa de a câştiga primul set. A condus cu 5-3 şi a ratat trei mingi de set pe propriul serviciu. Donna a făcut break-ul şi apoi a mai câştigat alte trei game-uri consecutive.

Sorana Cîrstea s-a calificat în semifinalele de la Birmingham

Setul doi a avut aproximativ acelaşi scenariu, dar, tot la 5-3 şi pe propriul serviciu, Sorana a reuşit să se impună şi să împingă meciul în decisiv. Acolo, ea a făcut repede un break şi a fost mereu în avantaj, până la final, impunându-se cu 5-7, 6-3, 6-4.

Aceasta a fost a cincea întâlnire directă dintre cele două, iar Sorana conduce acum cu 3-2. Primul duel avusese loc tot la Birmingham, în sferturile din 2013, când croata se impunea cu 6-2, 6-1. Mai mult, e prima oară când Sori se califică într-o semifinală a unui turneu de iarbă.

Sorana Cîrstea va fi antrenată de Daniel Dobre

Sorana Cîrstea va fi antrenată de Daniel Dobre, antrenorul care a ajutat-o pe Simona Halep să triumfe la Wimbledon, în 2019. Halep l-a demis pe Dobre după Australian Open 2022.

Reclamă

Sorana Cîrstea urmează să pună punct colaborării cu Adrian Cruciat, antrenor care o pregătea din 2019. Daniel Dobre ar urma să o pregătească pe sportiva de pe locul 36 WTA după turneul de la Birmingham, premergător Wimbledon.

În locul lui Adrian Cruciat, actualul antrenor al Soranei Cîrstea, va veni Daniel Dobre, anunţă hotnews.ro. Alături de Cruciat, Sorana a câştigat turneul de la Istanbul în 2021, şi a jucat finala turneului de la Strasboutg, în acelaşi an.

Daniel Dobre a rămas fără angajament de la finalul lunii ianuarie, când Simona Halep l-a pus pe liber după eliminarea de la Australian Open din optimi, suferită în faţa lui Alize Cornet. Pe lângă Dobre, Halep l-a demis la momentul respectiv şi pe Adrian Marcu. 3 luni mai târziu, Halep l-a numit antrenor pe Patrick Mouratoglou, cel care a pregătit-o pe Serena Williams timp de 10 ani.

Reclamă 4 / 0/3
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
1
mai
23:45
Borussia Dortmund – PSG 1-0! Fullkrug, singurul marcator într-un meci cu ocazii uriaşe! Mbappe nu s-a lipit la gol
1
mai
23:40
Gigi Buffon, emoţionat de revenirea lui Parma în Serie A! Mesaj superb după performanţa la care au contribuit Man şi Mihăilă
1
mai
23:31
FotoDennis Man şi Valentin Mihăilă, la bustul gol după ce au promovat în Serie A! Imagini de senzaţie cu românii de la Parma
1
mai
23:12
Mihai Stoica a spus totul despre sărbătoarea câştigării titlului! Ce a pregătit FCSB: „La cât am aşteptat, trebuia să facem ceva”
1
mai
23:02
VIDEOCristiano Ronaldo, un nou gol fabulos în Arabia Saudită! Starul portughez a început să danseze după ce a înscris
1
mai
22:36
Mihai Rotaru l-a descris în trei cuvinte pe Costel Gâlcă şi a spus cine ia deciziile la echipa lui: „Aşa am procedat cu toţi”
1
mai
22:08
Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY
1
mai
22:04
Mihai Stoica a anunţat care e primul jucător care poate semna cu FCSB după câştigarea titlului: „Au început negocierile”
1
mai
21:48
Jannik Sinner s-a retras de la Madrid! Organizatorii turneului au dezvăluit problema italianului
1
mai
21:29
Primele reacţii ale lui Dennis Man şi Valentin Mihăilă după ce au obţinut promovarea în Serie A!
Vezi toate știrile
Citește și