Închide meniul

Sorana Cîrstea s-a calificat în semifinalele de la Birmingham. Performanţa carierei, pe iarbă

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 17 iunie 2022, 15:37

Sorana Cîrstea s-a calificat în semifinalele de la Birmingham. Performanţa carierei, pe iarbă

Româncele şi-au aflat adversarele de la Australian Open

Sorana Cîrstea, într-un meci / Profimedia Images

Sorana Cîrstea s-a calificat în semifinalele de la Birmingham. Sori a bătut-o după o luptă teribilă pe Donna Vekic, cu 5-7, 6-3, 6-4 şi va juca în penultimul act cu învingătoarea dintre Yastremska şi Zhang.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sorana a ratat incredibil şansa de a câştiga primul set. A condus cu 5-3 şi a ratat trei mingi de set pe propriul serviciu. Donna a făcut break-ul şi apoi a mai câştigat alte trei game-uri consecutive.

Sorana Cîrstea s-a calificat în semifinalele de la Birmingham

Setul doi a avut aproximativ acelaşi scenariu, dar, tot la 5-3 şi pe propriul serviciu, Sorana a reuşit să se impună şi să împingă meciul în decisiv. Acolo, ea a făcut repede un break şi a fost mereu în avantaj, până la final, impunându-se cu 5-7, 6-3, 6-4.

Aceasta a fost a cincea întâlnire directă dintre cele două, iar Sorana conduce acum cu 3-2. Primul duel avusese loc tot la Birmingham, în sferturile din 2013, când croata se impunea cu 6-2, 6-1. Mai mult, e prima oară când Sori se califică într-o semifinală a unui turneu de iarbă.

Sorana Cîrstea va fi antrenată de Daniel Dobre

Sorana Cîrstea va fi antrenată de Daniel Dobre, antrenorul care a ajutat-o pe Simona Halep să triumfe la Wimbledon, în 2019. Halep l-a demis pe Dobre după Australian Open 2022.

Reclamă

Sorana Cîrstea urmează să pună punct colaborării cu Adrian Cruciat, antrenor care o pregătea din 2019. Daniel Dobre ar urma să o pregătească pe sportiva de pe locul 36 WTA după turneul de la Birmingham, premergător Wimbledon.

În locul lui Adrian Cruciat, actualul antrenor al Soranei Cîrstea, va veni Daniel Dobre, anunţă hotnews.ro. Alături de Cruciat, Sorana a câştigat turneul de la Istanbul în 2021, şi a jucat finala turneului de la Strasboutg, în acelaşi an.

Daniel Dobre a rămas fără angajament de la finalul lunii ianuarie, când Simona Halep l-a pus pe liber după eliminarea de la Australian Open din optimi, suferită în faţa lui Alize Cornet. Pe lângă Dobre, Halep l-a demis la momentul respectiv şi pe Adrian Marcu. 3 luni mai târziu, Halep l-a numit antrenor pe Patrick Mouratoglou, cel care a pregătit-o pe Serena Williams timp de 10 ani.

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări
  • Sorana Cîrstea s-a calificat în semifinalele de la Birmingham
  • Sori a trecut în decisiv de Donna Vekic

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
8:19 Răzvan Lucescu, concluzie amară după ce PAOK a ratat semifinalele Conference League: „Totul a fost în favoarea lor” 7:50 Programul complet al Marelui Premiu al Chinei. Calificările pentru sprint sunt pe Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY (10:30) 18
apr.
23:57
PAOK – Club Brugge 0-2. Răzvan Lucescu a ratat calificarea în semifinalele Conference League! Dueluri „de foc” în semifinale
18
apr.
23:50
„Steaua fără nume!” Marcel Răducanu, verdict despre sezonul de vis făcut de FCSB! Mesaj direct pentru echipa lui Gigi Becali
18
apr.
23:45
„Nu vreau să creez tensiune!” Vlad Chiricheş, mesaj ferm pentru Edi Iordănescu: „Regret că am spus asta! M-am hazardat!”
18
apr.
23:38
„Să dea mai mult, la cât sunt plătiți!” Ioan Ovidiu Sabău și-a atacat jucătorii după Oțelul – U Cluj 2-1!
18
apr.
23:14
Scene uluitoare cu Emiliano Martinez în Lille – Aston Villa. La un pas să fie eliminat! A dansat ca în finala Cupei Mondiale
18
apr.
23:12
„Ne lipsește partea financiară! Avem cel mai mic buget!” Dorinel Munteanu, strigăt de ajutor după calificarea în finala Cupei
18
apr.
22:47
Dan Nistor s-a prăbuşit emoţional după înfrângerea cu Oţelul: „Frustrant şi dureros! Mulţi nu vom dormi la noapte!”
18
apr.
22:41
„E dureros!” Alex Chipciu și-a turnat cenușă în cap după ce și-a dat autogol în Oțelul – U Cluj! A vorbit și despre noul obiectiv
Vezi toate știrile
Citește și