Închide meniul

Reacția presei internaționale, după ce David Popovici a devenit dublu campion mondial la Budapesta!

Cosmin Cioboată Publicat: 22 iunie 2022, 20:00

Reclamă
Reacția presei internaționale, după ce David Popovici a devenit dublu campion mondial la Budapesta!

David Popovici, dublu campion mondial

David Popovici, dublu campion mondial / Profimedia

David Popovici a devenit campion mondial și la proba de 100 metri liber, la Budapesta, și a intrat în istoria natației. Sportivul român a doborât un record senzațional, vechi de 49 de ani. Presa internațională a reacționat prompt după succesul fantastic al tânărului de 17 ani.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

David Popovici este dublu campion mondial. Înotătorul român a câștigat atât proba de 200 metri liber, cât și pe cea de 100 metri liber, de la Campionatele Mondiale de la Budapesta.

Reacția presei internaționale, după ce David Popovici a devenit dublu campion mondial la Budapesta

În proba de 100 metri liber, de miercuri seară, Popovici l-a întrecut dramatic pe francezul Maxime Grousset, cu 6 sutimi.

Presa din Franța a reacționat după cursa nebună de la Budapesta, după ce David Popovici a cucerit medalia de aur.

Primii au fost jurnaliștii francezi, care l-au urmărit intens pe sportivul lor, Grousset:

Reclamă

„Maxime Grousset a câștigat medalia de argint miercuri la 100 metri liber la Campionatele Mondiale de la Budapesta. Francezul a fost întrecut de românul David Popovici (17 ani)”, a scris celebra publicație L’Equipe.

„A fost aproape! Maxime Grousset se afla pe prima poziție cu 15 metri înainte de perete (n.r. – de final), dar în cele din urmă a fost depășit de Popovici. A câștigat medalia de argint, la 6 sutimi de aur.”, au notat și jurnaliștii RMC Sport.

Reclamă 4 / 0/3

Succesul colosal al lui David Popovici a ajuns și în atenția englezilor de la The Times, care l-au supranumit pe român drept „noua torpilă”:

„Vi-l prezentăm pe David Popovici, ‘noua torpilă’ care poate schimba fața stilului liber”, a titrat renumita publicație din Marea Britanie.

 

Și presa din Germania a avut cuvinte uriașe la adresa lui David Popovici:

„Fenomenul din România, David Popovici, a câștigat la secundă titlul mondial la Campionatele de natație”, a notat publicația germană nieuwsblad.be.

Reclamă

David Popovici, prima reacţie după ce a devenit dublu campion mondial

Popovici, care în semifinale a obţinut timpul 47.13, record mondial la juniori, a încheiat finala cu timpul 47.58. A încheiat la numai 6 sutimi în fața lui Maxim Grousset.

Cred că sunt mai mândru de cursa de 200 de metri. Este doar începutul, avem un drum foarte foarte lung în faţa noastră. Vă iubesc pe toţi şi mulţumesc pentru că v-aţi uitat!

Ce pot să spun este că lumea m-a urmărit. Sper că v-am făcut pe toţi mândri. Urmează o vară plină, un sezon încărcat, dar pe care abia îl aştept. Urmează un pic de pauză, în care să reflectăm ceea ce s-a întâmplat.

Nu a fost un concurs pe care l-am pregătit extraordinar de tare, asta mă face optimist. Am fost într-o stare bună, dar nu ştiam. Pot să mă surprind în continuare. Înotul este un sport foarte sănătos, la fel e şi fotbalul. Susţin orice copil care vrea să facă sport. Este o populaţie sănătoasă„, a declarat David Popovici pentru TVR 1.

Popovici Popovici a câştigat la Budapesta şi medalia de aur la 200 m liber, cu timpul 1:43.21, de asemenea record mondial la juniori.

Din 1973 nu mai reuşise să câştige cineva atât proba de 100 de metri, cât şi cea de 200 de metri, de la aceeaşi ediţie. Singurul înotător care a izbutit „dubla” este americanul Jim Montgomery. A stabilit recordul la Campionatul Mondial de la Belgrad, din urmă cu 49 de ani, primul din istorie.

Nici măcar starul Caeleb Dressel, câştigător la 100 de metri liber în 2017 şi 2019, nu a reuşit minunea. De fiecare dată a fost depăşit de chinezul Sun Yang, cel care a fost campion la 200 de metri liber. Popovici ar fi vrut să se lupte cu Dressel pentru titlul mondial de la 100 de metri liber. Totuşi, americanul care a câştigat 5 medalii de aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo s-a retras chiar

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
18:36 Programul complet al F1 Academy™ de la Miami! Antrenamentele, calificările şi cursele se văd LIVE STREAM în AntenaPLAY 18:12 Un fost preşedinte al Rapidului a reacţionat după comunicatul lui Dan Şucu: „E dezinformat, manipulat” 18:00 LIVE VIDEOCatanzaro – Venezia e ACUM în AntenaPLAY! Cremonese – Pisa 2-1 şi Lecco – Sampdoria (19:00). Spectacol în Serie B 17:50 Borussia Dortmund – PSG LIVE TEXT (22:00). Se anunţă spectacol în a doua semifinală Champions League. Echipe probabile 17:20 Novak Djokovic, decizie radicală înainte de turneul de la Roma! Sârbul a concediat încă un membru din staff-ul său 16:51 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 1 mai 16:48 VideoImnul României a răsunat după victoria istorică în faţa Ungariei! Imagini superbe cu „tricolorii” la Bolzano 16:25 Toni Petrea a transmis un avertisment, după ce FCSB a luat prima oară titlul după o pauză de 9 ani: „Sper să nu fie un accident” 16:17 „A fost un meci plin de emoţii pentru noi în faţa Ungariei”. Peter Balasz, prima reacţie după victoria uriaşă a României 15:12 Judd Trump, eliminat de la Campionatul Mondial de snooker! Jak Jones, victoria carierei Vezi toate știrile
Citește și