Închide meniul

A treia etapă din Campionatul Național de Rally, sâmbătă pe străzile din Deva

Florian Ceafalău Publicat: 19 august 2022, 11:11 / Actualizat: 19 februarie 2024, 15:09

Reclamă
A treia etapă din Campionatul Național de Rally, sâmbătă pe străzile din Deva

FRAS

Centrul municipiului Deva va găzdui sâmbătă a treia etapă din Campionatul Național de Rally, singura competiție automobilistică desfășurată exclusiv pe circuit urban, și unde vor concura 23 de piloți pe modele precum Formula Renault, Radical SR8 sau Speed Car GT.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

După rundele de la Mangalia și Târgu Mureș, caravana va ajunge pentru al treilea an consecutiv în reședința județului Hunedoara, iar câștigătorul en-titre, francezul Jerome France va fi din nou prezent.

Evenimentul poate însemna un pas decisiv pentru France să își asigure al doilea titlu de campion național absolut. Acesta vine în Hunedoara din postura de lider al clasamentului, după ce a obținut victorii în primele două runde, urmând să piloteze și de această dată un prototip Norma.

A treia etapă din Campionatul Național de Rally, sâmbătă pe străzile din Deva

Printre cei care vor să îl încurce pe lider se numără Mihai Leu (Radical SR8) și Costel Cășuneanu (Skoda Fabia R5). Fost campion național absolut, Cășuneanu are deja un podium la Deva, înregistrat în 2020.

Belgianul Didier Balcaen va lua startul pe monopostul Formula Renault, același cu care France câștiga la Deva anul trecut. Cei doi sunt coechipieri la Real Racing în campionat, având concurență directă cu cei de la Real Racing, Cășuneanu și Aurelian Andronache (Speed Car GT), aceștia din urmă fiind și lideri în topul echipelor.

Reclamă

Printre cei care se vor mai afla pe traseul urban din Deva se mai numără fostul campion național de raliuri Vali Porcișteanu (Mitsubishi Evo 9) și multiplu vicecampion de viteză în coastă Lucian Răduț (Mitsubishi Evo), dar și Danny Ungur (Peugeot 208 R2), Alexandru Șchiopesc (Audi R8) sau Leo Borlovan (Funyo).

Vineri seară, piloții vor fi prezentați oficial în centrul municipiului Deva, pe Bulevardul 1 Decembrie 1918, cu ocazia startului festiv, iar cursa va începe sâmbătă dimineață cu manșele de recunoașteri. Cele două manșe de concurs care vor decide câștigătorul încep la ora 14:15.

Reclamă 4 / 0/3
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:07 Red Bull pierde „creierul” echipei, care e la un pas să semneze cu Ferrari! Plecare de ultim moment anunţată 13:57 Veste uriaşă pentru Gică Hagi! Proiect de 75 de milioane de euro la Constanţa: „De când aşteptam asta” 13:16 Brazilia îl omagiază pe Ayrton Senna, la 30 de ani de la moartea fostului mare campion 13:14 Răzvan Lucescu, cerut la Rapid în locul lui Bogdan Lobonţ: „L-aş alege şi în locul lui Mircea Lucescu!” 13:13 LIVE VIDEOUngaria – România se dispută ACUM, în AntenaPLAY. Al treilea meci al naţionalei la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1 12:27 LIVE VIDEOCremonese – Pisa, ACUM, şi Lecco – Sampdoria (19:00), în AntenaPLAY! Spectacol în Serie B 12:14 Detalii savuroase despre Ionuţ Luţu! S-a înscris la cursurile de directori sportivi de la FRF: „Avem traduceri?” 12:12 Carlos Alcaraz visează să joace la dublu cu Rafael Nadal, la Jocurile Olimpice: „Dacă totul decurge bine, vom juca!” 11:58 Adrian Şut îl aşteaptă pe Gigi Becali la petrecerea de titlu a FCSB-ului: „Ne-am bucura să fie alături de noi!” 10:50 Dan Şucu anunţă „revoluţia” la Rapid! Mesaj categoric despre situaţia lui Bogdan Lobonţ: „Noi nu ne spălăm rufele în public!” Vezi toate știrile
Citește și