Închide meniul

A treia etapă din Campionatul Național de Rally, sâmbătă pe străzile din Deva

Reclamă

Florian Ceafalău Publicat: 19 august 2022, 11:11 / Actualizat: 19 februarie 2024, 15:09

A treia etapă din Campionatul Național de Rally, sâmbătă pe străzile din Deva

FRAS

Centrul municipiului Deva va găzdui sâmbătă a treia etapă din Campionatul Național de Rally, singura competiție automobilistică desfășurată exclusiv pe circuit urban, și unde vor concura 23 de piloți pe modele precum Formula Renault, Radical SR8 sau Speed Car GT.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

După rundele de la Mangalia și Târgu Mureș, caravana va ajunge pentru al treilea an consecutiv în reședința județului Hunedoara, iar câștigătorul en-titre, francezul Jerome France va fi din nou prezent.

Evenimentul poate însemna un pas decisiv pentru France să își asigure al doilea titlu de campion național absolut. Acesta vine în Hunedoara din postura de lider al clasamentului, după ce a obținut victorii în primele două runde, urmând să piloteze și de această dată un prototip Norma.

A treia etapă din Campionatul Național de Rally, sâmbătă pe străzile din Deva

Printre cei care vor să îl încurce pe lider se numără Mihai Leu (Radical SR8) și Costel Cășuneanu (Skoda Fabia R5). Fost campion național absolut, Cășuneanu are deja un podium la Deva, înregistrat în 2020.

Belgianul Didier Balcaen va lua startul pe monopostul Formula Renault, același cu care France câștiga la Deva anul trecut. Cei doi sunt coechipieri la Real Racing în campionat, având concurență directă cu cei de la Real Racing, Cășuneanu și Aurelian Andronache (Speed Car GT), aceștia din urmă fiind și lideri în topul echipelor.

Reclamă

Printre cei care se vor mai afla pe traseul urban din Deva se mai numără fostul campion național de raliuri Vali Porcișteanu (Mitsubishi Evo 9) și multiplu vicecampion de viteză în coastă Lucian Răduț (Mitsubishi Evo), dar și Danny Ungur (Peugeot 208 R2), Alexandru Șchiopesc (Audi R8) sau Leo Borlovan (Funyo).

Vineri seară, piloții vor fi prezentați oficial în centrul municipiului Deva, pe Bulevardul 1 Decembrie 1918, cu ocazia startului festiv, iar cursa va începe sâmbătă dimineață cu manșele de recunoașteri. Cele două manșe de concurs care vor decide câștigătorul încep la ora 14:15.

Reclamă 4 / 0/3

A procedat bine Istvan Kovacs când l-a eliminat pe Araujo, în Barcelona - PSG?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:54 Tabloul semifinalelor din UEFA Champions League! Dueluri stelare pentru finala de pe Wembley 0:49 Manchester City – Real Madrid 1-1 (3-4 d.l.d) și Bayern – Arsenal 1-0! Dramatism în sferturile Ligii! Se știu semifinalistele 17
apr.
23:57
Câţi bani a câştigat Corvinul Hunedoara, după calificarea istorică în finala Cupei României
17
apr.
23:25
„S-ar potrivi!” Mesaj clar despre posibilul transfer de vis al lui Dennis Man la Borussia Dortmund
17
apr.
23:20
Corona Brașov este campioana României la hochei! Echipa de sub Tâmpa a reușit o „triplă” istorică
17
apr.
22:55
Anunţ teribil pentru Simona Halep! Motivul pentru care ar putea să nu primească wild card la Roland Garros
17
apr.
22:41
Sorin Cârțu l-a luat la țintă pe jucătorul dorit de Gigi Becali la FCSB! Avertisment pentru patronul roș-albaștrilor
17
apr.
22:12
Bernadette Szocs – Manyu Wang, LIVE VIDEO (13:00, AntenaPLAY), în optimile Cupei Mondiale de tenis de masă Macao 2024
17
apr.
22:07
„Finalele se câștigă!” Florin Maxim a uimit pe toată lumea după ce Corvinul s-a calificat în finala Cupei României!
17
apr.
21:37
Cum le-a dat Corvinul o lovitură uriașă cluburilor din playoff! Ce înseamnă calificarea echipei din Liga a 2-a în finala Cupei
Vezi toate știrile