Închide meniul

Honda va motoriza Aston Martin, din 2026

Antena Sport Publicat: 24 mai 2023, 13:55

Reclamă
Honda va motoriza Aston Martin, din 2026

Honda va motoriza Aston Martin, din 2026

Bolidul Aston Martin, la Miami / Profimedia Images

Honda va motoriza Aston Martin, din 2026. Honda va furniza motoarele echipei Aston Martin în Formula 1 începând din sezonul 2026, când noile reglementări vor intra în vigoare, a anunţat, miercuri, constructorul japonez, citat de AFP.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Aston Martin construieşte o echipă pentru a câştiga în Formula 1. Este un pas suplimentar. Noi împărţim cu Honda aceaşi determinare şi ambiţie de a câştiga. Sunt foarte încrezător în privinţa faptului că vom avea un motor foarte performant”, a declarat Martin Whitmarsh, directorul general al Aston Martin Performance, în cursul unei conferinţe de presă.

Honda va motoriza Aston Martin, din 2026

„Unul dintre principalele motive care ne-au determinat să răspundem acestei provocări în Formula 1 este faptul că regina sportului automobilistic vizează neutralizarea emisiilor de carbon, un drum pe care Honda vrea să-l urmeze. Iar această colaborare ne va permite să facilităm dezvoltarea tehnologiile noastre electrice”, a subliniat Toshihiro Mibe, preşedintele director-general al Honda.

Aston Martin, care are un debut de sezon superb, ocupând locul doi în clasamentul constructorilor după Red Bull, este motorizată în prezent de Mercedes.

„Pentru a ne putea învinge adversarii, noi avem nevoie să fim mai independenţi şi să punem capăt colaborării cu Mercedes. Mercedes rămâne totuşi un mare partener, dar vrem să câştigăm, iar pentru aceasta am luat această decizie”, a explicat Martin Whitmarsh.

Reclamă

Honda, care a părăsit oficial Formula 1 la finele sezonului 2021, este încă prezentă în disciplină în cadrul unui acord valabil până la finalul sezonului 2025 pentru a furniza asistenţă tehnică în dezvoltarea motoarelor echipelor Red Bull şi Alpha Tauri.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
13:17 Cursa de sprint de la Marele Premiu din Miami, 19:00, LIVE pe Antena 3 CNN și LIVE STREAM în AntenaPLAY 13:07 „Îmbătrânește urât! El e tatăl Cooperativei” Atac total la adresa lui Mircea Lucescu, după acuzațiile incredibile de blat 12:56 Noi detalii despre starea lui George Pușcaș, după operație! Veste importantă pentru Edi Iordănescu, înainte de EURO 12:10 „E fratele meu mai mic!” Dennis Man, mesaj superb despre relația cu Valentin Mihăilă! A vorbit și despre echipa națională 11:34 „E numărul 1 de departe” Marius Șumudică știe cine trebuie să apere poarta României la EURO! Mesaj direct pentru Edi Iordănescu 11:05 Sporting – Portimonense LIVE VIDEO în AntenaPLAY (20:00)! Boavista – Gil Vicente se joacă de la 17:30. Spectacol în Liga Portugal 11:03 „Instanța spune că e primul titlu al FCSB-ului!” Ce a spus Adi Popa despre șansele ca echipa lui Gigi Becali să revină în Ghencea 10:38 Leeds – Southampton LIVE VIDEO în AntenaPLAY (14:30). „Păunii”, la ultima șansă pentru promovarea directă în Premier League 10:33 U Cluj – Dinamo, 20:00, LIVE TEXT. „Câinii”, obligați să câștige pentru a mai spera la salvarea de la retrogradare 10:06 „Aștept să îmi termin contractul” Daniel Oprița vrea să plece de la CSA Steaua! Cu ce echipe negociază Vezi toate știrile
Citește și