Închide meniul

Iga Swiatek, eliminată la US Open 2023. Poloneza pierde și numărul 1 mondial

Dan Roșu Publicat: 4 septembrie 2023, 7:44

Reclamă
Iga Swiatek, eliminată la US Open 2023. Poloneza pierde și numărul 1 mondial

Iga Swiatek, eliminată la US Open 2023

Iga Swiatek, în timpul unui meci / Profimedia Images

Iga Swiatek a fost eliminată de la US Open 2023. Sportiva din Polonia a fost învinsă la Flushing Meadows, încă din faza optimilor, de Jelena Ostapenko și va pierde locul 1 mondial.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ostapenko, locul 21 mondial şi favorită 20, s-a impus cu scorul de 3-6, 6-3, 6-1, după un meci care a durat o oră şi 48 de minute.

Iga Swiatek, eliminată la US Open 2023

În sferturi, Ostapenko va evolua cu sportiva americană Coco Gauff, a şase favorită, care a trecut de daneza Caroline Wozniacki, scor 6-3, 3-6, 6-1, după două ore de joc.

Ostapenko, calificată în premieră în sferturi la US Open, a devenit singura jucătoare care a reuşit să o învingă de patru ori pe Swiatek.

În urma acestui rezultat, poloneza va pierde primul loc WTA, care îi va reveni belarusei Arina Sabalenka.

Reclamă

Swiatek a fost lider mondial timp de 75 de săptămâni.

Sorana Cîrstea – Karolina Muchova, pentru un loc în semifinale

Sorana Cîrstea se va duela cu Karolina Muchova pentru un loc în semifinale. Cele două se vor duela în sferturile de la Flushing Meadows, fiind a patra întâlnire directă din circuitul WTA din acest an, şi a cincea per total.

Sorana Cîrstea (30 WTA) traversează o formă de vis la US Open 2023. După ce în turul trei a eliminat-o pe Elena Rybakina, românca a mai făcut un meci mare în optimi şi a eliminat-o pe Belinda Bencic, ocupanta locului 13 WTA.

Reclamă 4 / 0/3

Karolina Muchova o conduce la duelurile directe pe Sorana Cîrstea cu scorul de 3-1. Jucătoarea din Cehia s-a impus în acest an la turneul de la Montreal, în minimum de seturi, scor 7-5, 6-4.

De asemenea, Muchova a mai învins-o pe Cîrstea şi la Dubai, tot în două seturi strânse, scor 6-4, 7-6. La prima întâlnire directă dintre cele două, din 2020, din turul trei de la US Open, tot Muchova a câştigat, însă după un meci extrem de echilibrat, decis în tie-break în setul decisiv.

Sorana Cîrstea a câştigat un singur meci în faţa Karolinei Muchova. Românca s-a impus în acest an la Miami, în turul doi, scor 7-5, 6-1.

Recomandări
Citește și:

Cine va câştiga titlul în Premier League, în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
13:18 Momente incredibile la meciul Soranei Cîrstea de la Roma! Partida a fost întreruptă, după ce doi protestatari au intrat pe teren 13:07 EXCLUSIVGigi Becali, anunţ de ultimă oră despre transferurile de Europa pe care le face la FCSB! Ce a spus despre situaţia lui Munteanu 13:07 EXCLUSIVGigi Becali a anunţat transferul lui Kiki de la Farul la FCSB: „Peste o săptămână îl luăm!” Singura condiţie pusă 12:55 Programul complet al play-off-ului de promovare în Serie A! Ionuţ Nedelcearu luptă pentru un loc în elita fotbalului italian 12:28 Marius Șumudică și-a distrus televizorul, din cauza lui Octavian Popescu! L-a făcut praf pe jucătorul de la FCSB: „Îl ia vântul!” 11:56 Când se vor juca meciurile de baraj, Dinamo – Csikszereda și Botoșani – CS Mioveni! Ghinion pentru „câini” la tragerea la sorți 11:47 Șucu, Lucescu și Copos i-au făcut „galerie” lui Răzvan Lucescu! „Il Luce”, din nouă alături de acționarul de la Rapid 11:13 Primul transfer realizat de Gigi Becali la FCSB! Jucătorul face azi vizita medicală și semnează cu campioana 10:52 Un campion cu FCSB ar putea pleca de la echipă! Două rivale din Liga 1 se luptă pentru semnătura lui 10:26 Bayer Leverkusen, de neoprit în Bundesliga! O nouă victorie categorică înregistrată de campioana Germaniei Vezi toate știrile
Citește și