Închide meniul

Iga Swiatek, eliminată la US Open 2023. Poloneza pierde și numărul 1 mondial

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 4 septembrie 2023, 7:44

Iga Swiatek, eliminată la US Open 2023. Poloneza pierde și numărul 1 mondial

Iga Swiatek, eliminată la US Open 2023

Iga Swiatek, în timpul unui meci / Profimedia Images

Iga Swiatek a fost eliminată de la US Open 2023. Sportiva din Polonia a fost învinsă la Flushing Meadows, încă din faza optimilor, de Jelena Ostapenko și va pierde locul 1 mondial.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ostapenko, locul 21 mondial şi favorită 20, s-a impus cu scorul de 3-6, 6-3, 6-1, după un meci care a durat o oră şi 48 de minute.

Iga Swiatek, eliminată la US Open 2023

În sferturi, Ostapenko va evolua cu sportiva americană Coco Gauff, a şase favorită, care a trecut de daneza Caroline Wozniacki, scor 6-3, 3-6, 6-1, după două ore de joc.

Ostapenko, calificată în premieră în sferturi la US Open, a devenit singura jucătoare care a reuşit să o învingă de patru ori pe Swiatek.

În urma acestui rezultat, poloneza va pierde primul loc WTA, care îi va reveni belarusei Arina Sabalenka.

Reclamă

Swiatek a fost lider mondial timp de 75 de săptămâni.

Sorana Cîrstea – Karolina Muchova, pentru un loc în semifinale

Sorana Cîrstea se va duela cu Karolina Muchova pentru un loc în semifinale. Cele două se vor duela în sferturile de la Flushing Meadows, fiind a patra întâlnire directă din circuitul WTA din acest an, şi a cincea per total.

Sorana Cîrstea (30 WTA) traversează o formă de vis la US Open 2023. După ce în turul trei a eliminat-o pe Elena Rybakina, românca a mai făcut un meci mare în optimi şi a eliminat-o pe Belinda Bencic, ocupanta locului 13 WTA.

Reclamă 4 / 0/3

Karolina Muchova o conduce la duelurile directe pe Sorana Cîrstea cu scorul de 3-1. Jucătoarea din Cehia s-a impus în acest an la turneul de la Montreal, în minimum de seturi, scor 7-5, 6-4.

De asemenea, Muchova a mai învins-o pe Cîrstea şi la Dubai, tot în două seturi strânse, scor 6-4, 7-6. La prima întâlnire directă dintre cele două, din 2020, din turul trei de la US Open, tot Muchova a câştigat, însă după un meci extrem de echilibrat, decis în tie-break în setul decisiv.

Sorana Cîrstea a câştigat un singur meci în faţa Karolinei Muchova. Românca s-a impus în acest an la Miami, în turul doi, scor 7-5, 6-1.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
18:44 LIVE VIDEOPalermo – Reggiana se joacă ACUM în AntenaPLAY. Oaspeții fac spectacol în repriza secundă 18:14 LIVE SCOREFCU Craiova – U Cluj se joacă ACUM. William Baeten a dat lovitura! Meci vital pentru olteni 18:14 „Vor ieşi flăcări!” Mohamed Salah, reacţie furibundă după scandalul cu Jurgen Klopp! Mesajul scurt transmis 18:07 Gianina van Groningen şi Ionela Cozmiuc, AUR pentru România la Campionatele Europene de canotaj 17:52 Nota primită de Valentin Mihăilă, după ce a marcat în Parma – Lecco 4-0! Specialiștii, dați pe spate de prestația românului 17:51 Sorana Cîrstea îşi menţine decizia şi după 6 ani! Nu va mai juca pentru România la Billie Jean King Cup: „E un capitol închis” 17:22 Mohamed Salah şi Jurgen Klopp, conflict aprins în timpul meciului! Liverpool, OUT din cursa pentru titlu 17:08 „Nu urmări 2.000 și iei 10 care sunt morți toți” Cel mai dur mesaj pentru conducerea lui Dinamo! 16:37 „E cel mai bun din campionat” Elias Charalambous îi ia apărarea lui Ștefan Târnovanu! Ce a spus despre gafa din meciul cu Sepsi 16:16 VIDEOValentin Mihăilă, gol superb pentru Parma! Echipa românului, tot mai aproape de revenirea în Serie A Vezi toate știrile
Citește și